GuruHealthInfo.com

Patogeneza ulcerativni nekrozni enterokolitis (Yanek)

Većina informacija o patogenezi nekrotizirajući enterokolitis ili ulcerativni

(Yanek) Temelji se na podacima iz epidemioloških studija, procjene individualnih opažanja i rezultatima istraživanja na životinjama. To još uvijek nije u stanju stvoriti model ulceroznog nekrotizirajućeg enterokolitisa (Yanek) u životinja, a koji bi bio potpuno identičan onome u nedonoščadi.

To znači da se na temelju suvremenih metoda istraživanja, a možete samo pretpostaviti blizak odnos s čimbenicima kao što su genetske komponente, nezrelosti crijeva (početno stanje imuniteta), s mikrobiološkog okoliša i prehrane.

Genetski faktori ulcerativnog nekrotizirajući enterokolitis ili (Yanek)

Nedavno je, uz pomoć logistička regresija procijenjena vjerojatnost obiteljskom i genetska predispozicija za Yanek, intraventrikular- krvarenja i bronchopulmonary displazija (BPD). Twin studije potvrđuju teoriju o obitelji naravi tih bolesti.

S obzirom genetska predispozicija na spomenutu patologija, uspostaviti osjetljiv i specifičan, obavljanje prediktivni funkciju genetskog markera može biti koristan u smislu prevencije ovih uvjeta. On je predložio moguću ulogu u razvoju ulceroznog nekrotizirajućeg enterokolitisa (Yanek) neadekvatnog imunog odgovora na bakterijskih antigena crijevne mikroflore.

Oni su analizirani jedan nukleotidi CD14, TLR4 i CARD15 u djece s VLBW u prisutnosti ulceroznog nekrotizirajućeg enterokolitisa (Yanek) i bez njega. Kao rezultat toga, zbog povećanog rizika od ulceroznog nekrotizirajućeg enterokolitisa (Yanek) nije potvrđena.

Nadalje procjena pomoću kompleksa genomske i proteomskog tehnologije može pružiti važne nove informacije o markera bolesti koje će identificiraju pacijente s visokim rizikom te da daju preventivne mjere više individualni karakter umjesto rutinskog profilaksa za svu djecu.

Nezrelosti crijeva u ulcerativni nekrozni enterokolitis (Yanek)

Kao preranog sazrijevanja razvoju djeteta vojnik To uzrokuje više izražen svoju sposobnost za probavu i apsorpciju. Međutim, crijevo ne samo da su uključeni u probavu i apsorpciju sastojaka hrane, ali je jedan od najvećih u veličini imunoloških organa. Nastupa važan endokrini i egzokrine funkcije i sadrži jednak u smislu broja leđne moždine živčanog tkiva.

Kao što je vojnik to je značajan rast. Tako, u tromjesečju III udvostručenje duljine fetusa crijeva i povećati površina crijeva još brže (uglavnom zbog porasta resice i mikrovila u tom razdoblju). Dakle, veći stupanj nedonoščadi djeteta, više ograničena njegova sposobnost da probaviti i apsorbirati hranu, a teže je zadovoljiti svoje povećane potražnje za hranom, posebno u stresnim situacijama.

crijevni čvrsti spojevi

Fizičko-kemijske uvjete i barijera funkcija crijeva u ulcerativni nekrozni enterokolitis (Yanek)razvojne značajke urođene i imunološki sustav u novorođenčadi još uvijek slabo razumio. Neke komponente imunog sustava ne samo da određuju reakcije se javljaju u neonatalnog perioda kratkog trajanja bolesti, ali su važni u kasnijem životu. Kongenitalna crijevna barijera je važno u prevenciji bakterijske translokacije i početak upalnog odgovora, što može utjecati ne samo na crijeva, ali i na stanje udaljenim organima kao što su pluća i središnji živčani sustav.

Jedan od prvih linija obrane protiv upao u probavnog trakta patogeni i toksina prezentirani cavitary probavu u želucu i dvanaesniku. Fizikalno-kemijske karakteristike nezrelog probavnog trakta je smanjiti proizvodnju vodikovih iona u želucu aktivnosti i niske proteolitičkim enzima gušterače.

Vjerojatno je relativno niska aktivnost cntcrokinazc i niske aktivnosti inhibiraju hidrolizu toksin tripsina koji ima mogućnost oštećenja crijeva. Tako, nezrela cavitary razgradnja može pogodovati prodiranje uzročnika izvana i kolonizacije u distalnom području gastrointestinalnog trakta.

Doista, nedavno istraživanje potvrdio spojnica za daljnje smanjenje proizvodnje već niske kiseline u želucu pomoću H2-blokatori u nedonoščadi s visokom učestalošću pojavljivanju Yanek.

Nezreli funkcija crijevna barijera To je objašnjeno u detalje u zaseban članak o našim stranicama. Ovaj članak će sažeti podatke o razvoju crijeva, koje su relevantne za Yanek.

Sve informacije o funkcija barijera i mogući proces upale u crijevima dobivenih iz istraživanja provedena na životinjama i staničnim kulturama, ali neka istraživanja uključuje novorođenčad također početi otkrivati ​​nejasnoća. Pokusi na životinjama su pokazali da crijevna sluz sloj je nedostatna u novorođenčadi i razlikuje se od sastava crijevne sluznice sloj u odraslih.

To rezultira većim propusnost nezreli crijevo za molekule velike molekulske mase, a može također povećati prianjanje bakterija u epitelu.

Kod nezrelih dojenčadi postoji velika propusnost crijevni zid u odnosu na starije djece i odraslih. Kada primite identičnu količinu mlijeka nedonoščadi rođene u dobi trudnoće manje od 33 tjedana imaju veću koncentraciju beta-laktoglobulin u serumu u usporedbi s full-term djece.

crijevna propusnost nedonošče za netaknutim ugljikohidrata markera, kao što su lactulose, to je dokaz o promjenama vezanim uz razvoj, odnosno povećanje propusnosti crijeva u mjeri u kojoj sazrijevanja. Trenutno, malo informacija o sazrijevanju proteina čvrstim vezama (okklyudina i Claudine), koje čine osnovu percelularnim epitela barijeru.

ako proteini čvrstim vezama osjetljiviji na toksine i ostale štetne čimbenike u nezrelim crijeva, poticanje sinteze proteina tijesnih veza je obećavajuće u smislu u svrhu preventivne ili terapijske mjere.

motilitet tankom crijevu u nedonoščadi mnogo manje koordinirani pokretljivost u odnosu na pojam dojenčadi. Ova značajka objašnjava znatne nezrelosti ENS. Mali intestinalne pokretljivosti dovodi do odgode prolaz hrane, što rezultira intenzivnom umnožavanja bakterija i crijevne širenje zbog obilja plinova, koji su nusproizvodi fermentacije.

Čini se da je nedostatne pokretljivosti crijeva, povezana s nezrelosti, stvara uvjete u kojima interakcija hranjivih tvari, štite nezreo organizma domaćina, te drugih čimbenika započinje niz događaja koji uzrokuju prijelaz mikroorganizama i njihovih otrovnih proizvoda putem nezrelog sluznice crijeva barijere. Kulminacija ovih procesa je upalna reakcija dovodi do Yanek.

Utroba funkcija guste kontakti

Medijatori upale u ulcerativni nekrozni enterokolitis (Yanek)

Baš kao na sepsa ili sindroma respiratornog distresa vrsta odraslih prisutna u patogenezi Yanek proizvodnje završnoj fazi endogenog medijatora upale su važni u razvoju ozljede crijeva. U općem završnoj fazi patogeneze Yanek sudjelovati endotoksina LPS, PAF, TNF i druge citokine u suradnji s prostaglandini, leukotrieni i dušikovog oksida.

neki bakterija imaju endotoksina koji izazivaju kaskadu upalnih reakcija aktiviranjem PAF, TNF i IL-1. U tome je uključen, i IL-8 - vrlo jak, privlače neutrofila kemokin. To je nedavno potvrdio sudjelovanje drugih citokina kao što su IL-12 i IL-18.

Potrebno je da se bolje razumiju proces kaskada upalnih reakcija, jer je njegova prekida ili sprečavanje njegovog početka sa snagom ili farmakološkim sredstvima može biti preventivna mjera protiv Yanek. Na primjer, otkriveno je da se PAF, umetne u aorte odraslih štakora uzrokuje nekrozu mjehura koji može upozoriti preliminarni zadatak PAF-acetilhidrolaze ili poboljšati inhibitor sintaze dušikovog oksida.

Neke hranjive tvari, kao što su omega-3 masne kiseline, glutamin, arginin ili probiotičkih bakterija može također igrati ulogu u prevenciji Yanek prekida ili prevenciju kaskade upalnih reakcija.

Mikroflora ulcerativni nekrozni enterokolitis (Yanek)

Pregled mikroorganizama u okolišu vojnik te njegov odnos s bolesti detaljno su Claud Walker iu 5. poglavlju, a ovo poglavlje daje kratak raspravu o ovom pitanju. Gastrointestinalni trakt ljudi i drugih sisavaca kolonizirali veliki broj mikroorganizama, od kojih je ukupnost naziva Microbiota. Funkcije ovih mikroorganizama, pod uvjetom da se uglavnom commensals i sinonimi, samo na početku shvatiti.

Sada se zna da je jedan od funkcija ti mikroorganizmi uvučeni probavu ne apsorbira drugi ugljikohidrati i izlučivanja masne kiseline (npr butirat), koji su uključeni u održavanju funkciju crijevnu barijere i proliferaciju. Interakcija s drugom (interferencija) i intestinalna Microbiota uzrokuje da stimulacija sekrecije peptida Paneth stanica potiče angiogenezu i rast, te stvara okolinu koja sprečava umnožavanje potencijalno patogenih mikroorganizama.

Postoji nekoliko dokazi potreba za razvojem infekcije Yanek. U krvi novorođenčadi s Yanek često bakterije. Međutim, pitanje ostaje kontroverzna, da li su izolirane bakterije imaju glavnu ulogu u patogenezi Yanek ili su u suštini lumen crijeva mikroorganizmi koji prodiru kroz oštećene sluznice barijera.

širok izbor bakterija, povezana s Yanek, to sugerira da su oni povezani čimbenici koji aktiviraju druge procesa ili procesa. Također je moguće da se otkrije u Yanek mikroorganizmima još nisu uspostavili patogene svojstva, zbog čega je izazvao razvoj bolesti.

Paneth stanice u Yanek
Paneth stanice su funkcionalno slični neutrofila: interakcija bakterija ili njihovih proizvoda Paneth stanice izlučuju antimikrobno šupljina kripti molekula. Matične stanice neprestano obnavljanje epitelne stanice koje migriraju i umiru na vrhu resica. Paneth stanice štite matične stanice, naprezati zaštitni učinak s obzirom na obnovu epitelnih stanica.
TLR - Toll-like receptora;
MHC - glavnog sustava tkivne kompatibilnosti.

NICU većina djece s teškim preuranjena odmah nakon rođenja, sukladno algoritmu prevencije ili rano liječenje sepse, počinju antibiotsku terapiju s širokog spektra. To može poremetiti kolonizaciju novorođenih normalne crijevne mikroflore. Otporan mikroorganizmi koji su tipični NICU mogu kolonizirati crijeva djece u većoj mjeri nego laktobacila, bifidobakterija i drugih simbioze bakterija.

Nije poznato da li je to igra ulogu u patogenezi Yanek iu kojoj mjeri, ali neki mikroorganizmi imaju veće predispozicije za aktivaciju receptora na staničnoj površini. Ti receptori prenose signalnih molekula (na primjer, NFkB) na jezgru, što zauzvrat potiče sintezu proupalnih odgovora proupalnih cyto- i kemokina. Osim toga, pokusi na glodavcima pokazala su da je uvođenje antibiotika povećava osjetljivost na crijevne hemoragijski kolitis i znatno narušava ekspresiju mnogih gena uključenih u razvoj crijeva.

Istim stolom mikroflora može djelovati kao okidač upalno mehanizam odgovor. Epitel crijeva, djelomično zbog prisutnosti TLR, djeluje kao vodič između šupljine mikrofloru i staničnih signalnih putova. TLR - to receptore na površini stanice, koja prepoznaju specifične ligande mikroorganizama (oba patogena i commensals).

TLR dopustiti imunološki sustav razlikovanja stranih agenata i aktivirati i urođeni i imunološki odgovor. Nedavne studije ukazuju na to da epitela i stanovnik imunološke stanice ne samo da toleriraju postojanje mikroba komenzalnih, ali i ovise o njima. To je važno za razumijevanje ne samo takvih bolesti u JIL kao Yanek, učestalosti koja je, prema posljednjim istraživanjima, smanjuje u imenovanju probiotika, ali one bolesti koje se javljaju u djece kasnije u životu (npr, alergije, i atopija). Štoviše, moguće je da su takvi agonisti TLR, kao LPS, zaista može igrati ulogu korisnih terapeutskih sredstava za sprječavanje Yanek i drugih bolesti crijeva.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Utjecaj majčinog mlijeka na crijevnu rast trofičkog funkcijeUtjecaj majčinog mlijeka na crijevnu rast trofičkog funkcije
Primjena probiotika u nedonošče učinkovitostiPrimjena probiotika u nedonošče učinkovitosti
Vrijednost crijevne mikroflore za bebeVrijednost crijevne mikroflore za bebe
Klinici ulcerativnog nekrotizirajući enterokolitis (Yanek)Klinici ulcerativnog nekrotizirajući enterokolitis (Yanek)
Moderne sprječavanje upute ulcerativni nekrotizirajući enterokolitis ili (Yanek)Moderne sprječavanje upute ulcerativni nekrotizirajući enterokolitis ili (Yanek)
Sindroma crijevne propusnost sustavne novorođenčadi upalnih odgovoraSindroma crijevne propusnost sustavne novorođenčadi upalnih odgovora
Nekrotizirajući enterokolitis u novorođenčadiNekrotizirajući enterokolitis u novorođenčadi
Funkcija antimikrobnih peptida u crijevima prerano novorođenčadiFunkcija antimikrobnih peptida u crijevima prerano novorođenčadi
Pro i kontra od enteralne prehrane u vrlo prijevremeni novorođenčadiPro i kontra od enteralne prehrane u vrlo prijevremeni novorođenčadi
Prevencija ulcerativnog nekrotizirajući enterokolitis (Yanek) u novorođenčadiPrevencija ulcerativnog nekrotizirajući enterokolitis (Yanek) u novorođenčadi
» » » Patogeneza ulcerativni nekrozni enterokolitis (Yanek)
© 2020 GuruHealthInfo.com