GuruHealthInfo.com

Akalazije informacije o pacijentu

Akalazija (akalazija, cardiospasm) - ovo je relativno rijetka bolest kod koje donji ezofagealni sfinkter relaksira dovoljno, odgađajući krutu hranu, a ponekad i tekućine na putu do želuca.

Uzroci ahalazija

Donji ezofagealni sfinkter se nalazi na granici između jednjaka i želuca. Kada smo gutati hranu, sfinkter i dalje zatvorena za hranu i vodu, te kiselih sadržaja u želucu, pak, ne može ući u jednjak, odnosno sprječava refluks. Kada smo progutati hranu ili vodu, živčane signale „naredio” mišiće jednjaka smanjena, tako da je hrana gura u želucu, donji ezofagealni sfinkter otvara i propušta.

U osoba s ahalazija, ezofagealni sfinkter inervacija slomljena. To dovodi do pogrešnih kontrakcija jednjaka sfinkter i oslabljen sposobnost da u potpunosti otvoren. Uzrok ahalazija je još uvijek nepoznat, ali neke zapadne znanstvenici su je povezana s oštećenjem živčanih stanica koje kontroliraju mišiće jednjaka.

Od nastanka ove bolesti, malo se zna, stručnjaci ne mogu sigurno biti pozvan bez faktora rizika za ahalazija.

Simptomi ahalazija

Simptomi ahalazija često javljaju između 25 i 60 godina, barem što se razvijaju u djetinjstvu. U prvih znakova bolesti može biti manji, ali za mjesec i godina akalazije napreduje. Glavna manifestacija - problem gutanje čvrste hrane, a kasnije i tekućine. Američki stručnjaci kažu da je poteškoće u gutanju i čvrste i tekuće hrane se promatraju u 70-97% bolesnika.Akalazije Ostali simptomi mogu uključivati:

• kiselina refluksa.
• nelagoda u prsima, pogotovo nakon jela.
• kašalj, osobito kad u ležećem položaju.
• Gubitak težine kao bolest napreduje.
• regurgitation probavljene hrane ili tekućine.
• respiratorne infekcije zbog rasipanja čestica hrane u respiratornom traktu.


dijagnoza ahalazija

Dijagnostički testovi s ahalazija uključuju:

• jednjaka studija pokretljivosti: pacijent daje cijev (manometrijskim kateter), preko kojih je izmjereni tlak unutar jednjaka i želuca tijekom gutanja.
• rendgenski pregled jednjaka pomoću otopine barij sulfata (gusta tekućina koja okružuje zid i označeni na Roentgena).
• Esophagoscopy: u ovom postupku, liječnik može razmotriti detaljno pacijenta kroz jednjak esophagoscope (fleksibilni vlakana optičkih cijev).

liječenje ahalazija

Glavni cilj liječenja ahalazija - kako bi se olakšalo otvaranje donjeg sfinktera jednjaka.

Trenutni tretmani uključuju:

1. Pneumatska dilatacija jednjaka

Ovaj se postupak sastoji istezanje esophageal sphincter (mehaničko puknuće mišićnih vlakana). Je jednjak umetnut tanke cijevi, završetak koje je ispuhan balon. Kada se cijev dosegne sfinkter, balon se napuše. Pneumatska dilatacija - vrlo učinkovit način. Američki liječnici prvenstveno odrediti svoje pacijente, bez ozbiljnih popratnih bolesti. Ponekad vam je potrebno ponoviti postupak.

2. botulinum toksin

Drugi postupak liječenja - uvođenje malim količinama botulinum toksina izravno u sfinktera jednjaka. Ovaj toksin uzrokuje opuštanje mišića, tako da se sfinkter otvara lakše. Budući da je privremeni učinak ove metode, pacijenti potrebna periodična injekciju.

3. kirurgija

Kirurgija s ahalazija naziva Heller miotomija za. To laparoskopska operacija, u kojoj je rez mišića donjeg sfinktera jednjaka. U velikim klinikama u SAD-u je to učinio robota, čime se povećava sigurnost i učinkovitost postupka. To je učinkovit način, ali, kao i bilo koje operacije, ona je povezana s određenim rizicima.

4. Lijek liječenje

U blagim slučajevima akalazije simptoma može ublažiti uz pomoć lijekova. U tu svrhu, pripreme su dobro poznati srčane bolesnike - nifedipin i nitroglicerin. Usput, nitroglicerin ponekad se koristi za dijagnozu i ahalazija: provodi tzv nitroglicerina uzorak - ako je pozitivan (sfinkter otvoren), onda to potvrđuje akalazije.
Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Manometrijskim studija želuca i crijevaManometrijskim studija želuca i crijeva
Rezultati mjerač studije jednjaka i jednjaka u želudac razvodneRezultati mjerač studije jednjaka i jednjaka u želudac razvodne
AkalazijeAkalazije
Uzroci refluksoezofagitisaUzroci refluksoezofagitisa
Jednjaka: pH nadzor, poremećaji motoričkih jednjakaJednjaka: pH nadzor, poremećaji motoričkih jednjaka
Ako imate upaljeno grlo s disfagijaAko imate upaljeno grlo s disfagija
Gastrointestinalni trakt. Usne šupljine.Gastrointestinalni trakt. Usne šupljine.
Ton želuca. Načela regulacije motornih aktivnosti želuca.Ton želuca. Načela regulacije motornih aktivnosti želuca.
Fiziologija gastroezofagealni refluks u djeceFiziologija gastroezofagealni refluks u djece
Zdravlje Enciklopedija, bolest, lijek, liječnik, apoteka, infekcija, sažetak, seks, ginekologije,…Zdravlje Enciklopedija, bolest, lijek, liječnik, apoteka, infekcija, sažetak, seks, ginekologije,…
» » » Akalazije informacije o pacijentu
© 2020 GuruHealthInfo.com