GuruHealthInfo.com

Protok krvi u plućima tijekom vježbanja. Plućni protok krvi u srce neuspjeh

za vrijeme teška vježba protok krvi kroz pluća povećava se 4-7 puta. Svjetlo prilagođena na tri načina: (1) povećavanje broja otvorenih kapilara - ponekad 3 raza- (2), proteže sve kapilare i povećava protok volumena kroz svaku kapilare za više od 2 raza- (3) povećanjem tlaka u plućne arterije. U zdrave osobe prve dvije promjene smanjuju vaskularni otpor u plućima, tako da čak i uz maksimalni tlak opterećenja u arterije u plućima raste vrlo malo.

Sposobnost da se prilagodi pluća značajno povećanje protoka krvi tijekom vježbanja, bez povećanja tlaka u arterijama pluća, štedi energiju pravo srce. Ova sposobnost također sprečava značajan porast tlaka u plućnim kapilarama, što pak sprječava razvoj plućni edem.U zdrave osobe tlak lijevog atrija gotovo nikada, čak i tijekom većine napornog vježbanja, ne izdižu iznad 6 mm Hg. Čl. Male promjene tlaka u lijevom atriju gotovo nikakav utjecaj na cirkulaciju krvi u plućima, gdje se nalazi i umjerena ekspanzija venula i otvaranje većeg broja kapilara, pa je krv i dalje teći od plućne arterije bez puno truda.

protok krvi u plućima

kada je kvar lijevo srce krv počinje stagnirati u lijevom atriju. Kao rezultat toga, tlak lijevog atrija može rasti od normalne razine 1-5 mmHg. Čl. 40-50 mm Hg. Čl. Porast tlaka na razinu oko 7 mm Hg. Čl. To je vrlo mali učinak na cirkulaciju krvi u plućima. No, kada je tlak u lijevom atriju postane više od 7-8 mm Hg. Čl., Nastavio je njegov rast uzrokuje porast tlaka u plućnim arterijama je gotovo iste veličine, što uzrokuje odgovarajuće povećanje opterećenja na desnoj strani srca. Svako povećanje lijeve pretklijetke tlak kada je pritisak tamo prelazi razinu 7-8 mm Hg. Čl., Je gotovo isti porast tlaka u plućnim kapilarama. Kada tlak u lijevom atriju je veći od 30 mm Hg. v., što uzrokuje odgovarajuće promjene u pritisku u kapilare se mogu pojaviti plućni edem.

Razmjena plina između alveolarni zrak i krv alveolarne kapilara će biti objašnjeno u sljedećem poglavlju. Međutim, važno je napomenuti da su zidovi alveole obložene s toliko kapilarama, koje u većini slučajeva su gotovo dodiruju jedni druge, tako da se često kaže da je krv u kapilarama teče alveola „sloj”, a ne kapaju kao zasebna kapilare.

Tlak u plućnim kapilarama. Podaci o izravnim mjerenjem tlaka u plućnim kapilarama trenutno nisu dostupni. Kada izogravimetricheskom mjerenje tlaka u pluća pomoću tehnika koje kapilara tlak bio jednak 7 mm Hg. Čl.

Trajanje krvi u kapilarama pluća. Iz podataka histoloških ispitivanja ukupno presjeka od plućne kapilare, može se izračunati da je za normalan srčani izlaz krv prolazi kroz plućne kapilare u oko 0,8 sekundi. S povećanjem minutnog volumena smanjuje se ovaj put za 0,3 sekunde. Vrijeme bi bilo još kraće ako se povećanje protoka krvi ne bi otvoriti dodatne kapilare, koje su normalno zatvoreni. Tako, krv prolazi kroz pluća kapilara, obogaćen kisikom i gubi ugljični dioksid kroz djeliću sekunde.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Povećana glomerularna filtracija. Tlak u Bowmanove kapsulePovećana glomerularna filtracija. Tlak u Bowmanove kapsule
Koeficijent ventilacije-perfuzije pluća. izmjena plinova u plućima.Koeficijent ventilacije-perfuzije pluća. izmjena plinova u plućima.
Autoregulacija protoka krvi. Teorija mehanizma autoregulacije protoka krvi. Miogenih, neurogeni…Autoregulacija protoka krvi. Teorija mehanizma autoregulacije protoka krvi. Miogenih, neurogeni…
Prijevoz arterijske kisika krvi. difuzija kisikaPrijevoz arterijske kisika krvi. difuzija kisika
Funkcionalni dijelovi krvožilnog sustava. količine krvi u različitim dijelovima krvožilnog sustavaFunkcionalni dijelovi krvožilnog sustava. količine krvi u različitim dijelovima krvožilnog sustava
Patent ductus arteriosus. Hemodinamike s otvorenim arterijske kanalPatent ductus arteriosus. Hemodinamike s otvorenim arterijske kanal
Hitna medicinska pomoć u plućni edemHitna medicinska pomoć u plućni edem
Plućna cirkulacija. Anatomija plućne cirkulacijePlućna cirkulacija. Anatomija plućne cirkulacije
Regulacija protoka krvi u plućima u zdravlju i bolestiRegulacija protoka krvi u plućima u zdravlju i bolesti
Bubrežni peritubular kapilare. Regulacija reapsorpcija u peritubular kapilaramaBubrežni peritubular kapilare. Regulacija reapsorpcija u peritubular kapilarama
» » » Protok krvi u plućima tijekom vježbanja. Plućni protok krvi u srce neuspjeh
© 2020 GuruHealthInfo.com