GuruHealthInfo.com

Što su vitamini su pogodne za djecu od 2 godine. Vitamini za 2-godišnje dijete.

Pitanje uporabe ljekarne vitamina za zdravu bebu ostaje otvoreno: nema konsenzusa među liječnicima do danas ne. Većina pedijatara vjeruju da je uzimanje vitamina u prevenciji dijete ne uzrokuje oštećenja zdravlja, ako se sljedeće doze i upozorenja za uporabu.
Što su vitamini su pogodne za djecu od 2 godine. Vitamini za 2-godišnje dijete.

Pitanje uporabe ljekarne vitamina za zdravu bebu ostaje otvoreno: nema konsenzusa među liječnicima do danas nema. Većina pedijatara vjeruju da je uzimanje vitamina u prevenciji dijete ne uzrokuje oštećenja zdravlja, ako se sljedeće doze i upozorenja za uporabu. Svakako imajte na umu da samo posebnim vitaminima za djecu pogodna za djecu. Oni se razlikuju od preparata doze za odrasle i komponente sastava. Za djecu do 2 godine nalazi se obrazac za prijavu razumljiv - sirupi, topivi prah za dodatak mlijeka ili druge hrane kao sladilo. Često je vitamin D, koji se djeca već mogu primiti od 3-4 tjedna, i sve ostalo Vitamini - djeca od godinu dana. No pedijatri jednoglasno tvrde da je najoptimalniji vitamina za bebe - to je majčino mlijeko. Trudnice Te bi trebao dobiti vitamina kompleksa za trudnice i dojilje, a onda, to je kad beba dobili pravo vitamine kroz majčinu mlijeku.

Za djecu od 2 godine starosti raspon sintetičkih vitamina je vrlo širok. Djeca jako vole vitamine u obliku žvakaćih marmelada. Djeca od 4 godine vitamina i minerala već propisana u obliku žvakaće pastila, tableta ili dražeja. Ako vaše dijete ima netoleranciju mlijeka, jedan od najbogatijih izvora kalcija, onda propisati mineralni kompleks kalcija, dok je enzim koji pomaže probaviti mlijeko i mliječne proizvode proizvodi (Laktoza). Dijete u prehrani nije dovoljno mesa, obično naći nedostatak željeza. U tom slučaju, potrebni vitamini i minerali za djecu često zhelezom- prehladiti - vitamin komplekse s visokim sadržajem vitamina C.

Na prvi pogled, isti vitamin kompleksi mogu se razlikovati u sastavu. Ljekarnici podijeliti vitamina u pripremama prve, druge i treće generacije. vitamine za djecu od 2 letV vitamina prve generacije - jedne komponente, npr askorbinske kiseline, vitamina A, D, E. Često svrstani u terapijske svrhe. Na primjer, na slabim pogledu ispuštaju vitamin A, a za prevenciju ili liječenje rahitisa ispuštaju vitamin D. Vitamini se zove druga generacija multivitaminsko komplekse s dodanim mineralima. Tijelo je puno vitamina su puno bolje apsorbira minerale. Na primjer, za apsorpciju kalcija mineralnih zahtijeva vitamina D i magnezija u odgovarajućim količinama. U trećoj generaciji vitamini uključuju vitamine, mikro i macrocells i ljekovitog bilja (divlja ruža ekstrakt, spirulina), enzime (laktoza), voćni sokovi. To proširuje raspon njihovog utjecaja.

Prilikom odabira vitamine, uvijek biste trebali proučiti pomno pripravka tvari koje mogu izazvati alergija, i dogovoriti se o izboru pojedinih karakteristika djeteta. Na primjer, alergija na limun, pokupiti priprema sa sadržajem vitamina C od različitog porijekla, a ne iz tih plodova, ali, na primjer, ribizla ili šipak. Uzmite vitamine najbolje u off-sezoni, kada je pogođena nedostatkom svježeg voća i povrća, nakon što je tečaj antibiotika, tijekom epidemije, kao i emocionalni ili mentalni stres, u slučaju nepravilnog ili monotono hrane, kao i djeca rođena ili žive u ekološki izazovnim područjima. Oni su najbolje uzeti ujutro ili u popodnevnim satima nakon obroka, a vitamini ton i bolje apsorbira. Držite vitamini trebali biti na hladnom, tamnom i suhom mjestu, i biti sigurni da ograničite pristup na njih djeca. Prije nego dati bilo vitaminskih dodataka svoje dijete, trebate se posavjetovati s pedijatrom.

Vitamini za 2-godišnje dijete

Vitamini za djecu mlađu od dvije godine su neophodan da bi zajamčio zdravlje i pravilan oblik. Liječnici preporučuju da se suzdrže od umjetnih analoga toj dobi i traže da ih se kroz uravnoteženu prehranu.

Vitamin A se nalazi u mlijeku, kao kremasto ulje i povrća, ribe, jaja žumance. Ona štiti tijelo od djeteta iz pelene osip, dermatitis, bronhitis, ima pozitivan učinak na oku.

Vitamin D sudjeluje u metabolizmu kalcija, jača kosti i zglobove, sprječava rahitis. Ne zaboravite uključiti djeteta izbornik riblje ulje, sir i mlijeko.

Vitamin E, izvrstan antioksidans, koji regenerira tkivo, kada je nedostatak beba može biti problem s pisaći potrebne težine. Uključi hrana za bebe jetra, orasi, sjemenke, žitarice od cjelovitih žitarica.

Vitamin K se bori s poremećajima krvarenja, moguće je napuniti zalihe svinjskog jetre, špinat, cvjetača.

Vitamin C podržava normalne dječje imunološki sustav bori protiv virusnih bolesti i alergija. Dajte djetetu više svježeg povrća, voća i bobica, posebno crnog ribiza, mahune, paprika, kupus, jagode.

Vitamin B1 je prisutan u grah, krumpir, kukuruz, heljda. Njegova prisutnost u tijelu dvogodišnjeg djeteta s štiti bebu od problema sa spavanjem, neraspoloženja, povećane osjetljivosti.

Vitamin B2 potiče rast i sintezu hemoglobina. Feed beba riba, perad, gljive, jaja i mliječnih proizvoda.

Ako govorimo o vitaminima za djecu mlađu od 2 godine, liječnici savjetuju da odaberete proizvode koji imaju gore navedene vitamine i slijedeće dodatke. Cink, koji je jača imunološki sustav-bakar potiče tvorbu stanični krovi- mangana koji poboljšava proces apsorpciju kalcija i fosfora i mineralne metabolizam poboljšava. Za cjelokupan razvoj djeteta neće spriječiti selena, jer štiti stanice od gibeli- joda iz morske trave, sa svojim čudesnim svojstvima za normalizaciju štitnjače zhelezy- ekstrakt soka od mrkve poboljšati vid i mentalni razvoj.

Vitamini za bebe 2 godine su od vitalnog značaja, osobito u off-sezoni, kada prima bebe antibiotike, u nedostatku apetita i slabe dijete, a ne raznovrsne prehrane, u nepovoljan ekološke situacije.

Dječji vitamini: zašto, što, kada ..

ime "vitamini" To dolazi od latinskog - "vita", Što znači život. Vitamini su potrebni odrasle i djecu. One su neophodne za normalne metaboličke procese, kao i za rast i regeneraciju tkiva, štiti dijete od štetnih čimbenika okoliša. Jednako je važno za tijelo djeteta su minerali. Minerali - je "građevinski materijal", Koji je neophodan za normalan fizički i mentalni razvoj. Osim toga, nedostatak od njih mogu utjecati na sposobnost tijela da apsorbira određene vitamine. Stoga je vrlo važno pravo stanje vitamina i minerala.
U suvremenim uvjetima potražnja za tim tvarima znatno povećava. Loše okruženje, slabljenje tijela obranu, psiho-emocionalni stres, koji, na žalost, izloženi i djeca, sve to je uzrok hypovitaminosis.

Osigurajte adekvatan unos vitamina i minerala u tijelu djeteta s hranom nije uvijek moguće. Prvo, nisu svi minerali apsorbiraju iz hrane na sto posto. Na primjer, kalijev asimilaciju od 70-90%, cink - 10-30%, a željezo samo 7% -10%. To ovisi o raznim faktorima, kao što su pojedinačne karakteristike tijela, proizvoda, metode za njegovu pripremu i pohranu metoda. čak i većina "Vitamini koji sadrži" proizvodi gube korisna svojstva u procesu kuhanja. Na primjer, pečenje, a posebno za kuhanje u mikrovalnoj pećnici ne dodati proizvode korisne osobine. Da bi se osigurala potpuna fizički, mentalni i intelektualni razvoj djeteta, djeca, liječnici preporučuju redovito uzimanje vitamina kompleksa, ponekad ostavljajući im izbor da odluci tate i mame ili motiviranje svrhu materijalnog blagostanja lijeka u obitelji. Međutim, roditelji pri odabiru vitamin kompleks treba imati na umu da je cijena toga je povezana s kvalitetom, budući da je proizvodnja dječjih lijekova su vrlo skupo i zahtijeva usklađenost s mnogim standardima.

Za djecu samo trebate kupiti dječje vitamine. Oni se razlikuju od odraslih, kolegama doziranje i sastavu njihovih sastavnih dijelova, koji dopunjuju 50 do 100% dnevnih potreba svog djeteta tijelu.

Za djecu od 0 do 2 godine, farmaceuta razvili pristupnicu user-friendly - sirupi, topivi prah, doda se mlijeko ili jelo kao sladila. Međutim, u jedan glas proizvođača i liječnici kažu da je najbolje za vaše dijete "vitamin" - majčino mlijeko. Dakle, skrb majka bi trebala biti sigurni da se vitamin kompleks za trudnice i dojilje (npr Lady`s formuli "prenatalni", "prenatalni Optima"), Onda dijete će ih dobiti u prilagođenoj verziji za svoje tijelo kroz majčino mlijeko.
Za djecu od 2 godine starosti raspon vitamina pripreme je više raznolik. Među Toddlers vitamini su vrlo popularni u obliku žvakaće marmelada kao obojene smiješno male životinje (npr "VitaMishki" Kid`s formula) linije. Djeca od 4 godine može kupiti tablete za žvakanje, pastile, tablete.
U dobi od četiri vitamina i minerala može već biti imenovan na temeljima. Na primjer, za djecu s mlijekom netolerancije, koji je jedan od najbogatijih izvora kalcija, minerala kompleks kalcija može se dodijeliti laktaza - enzim koji pomaže probaviti mlijeko i mliječne proizvode (Kid`s formule "KaltsiyMishki"). Djeca u prehrani su niske u mesu, obično pate od nedostatka željeza u tijelu. Mogu se preporučiti vitamina i minerala uz dodatak željeza. Često bolesnoj djeci preporuča vitamin komplekse s visokim sadržajem vitamina C (Kid`s formula "Više od multivitaminsko").Vitamin pripravci se razlikuju u sastavu

Vitamini prva generacija sastoji od jedne komponente. Primjeri takvih lijekova mogu biti askorbinska kiselina, vitamin E, vitamin A, vitamin D. Općenito se primjenjuje od strane liječnika s terapeutskim ciljevima za simptomatologije. Na primjer, pogoršanje vitamina A daje za prevenciju i liječenje rahitisa kompleksa - vitamin D.

Druga generacija Vitamini multivitaminske kompleksi su često s dodatkom minerala. Oni imaju nekoliko prednosti u odnosu na svoje prethodnike i puno bolje apsorbira u kombinaciji s mineralima. Na primjer, poznato je da se za normalnu apsorpciju kalcija je nužno u prisutnosti priprave vitamina D i magnezija u ekvivalentnim količinama.

treća generacija vitamina (Kid`s formula) sadrže u svom sastavu ne samo vitamine, mikro i makronutrijenata, ali i bilje (divlja ruža ekstrakt, slatkovodne alge alge Spiruline), enzime (laktaza), voćni sok, što uvelike proširuje raspon svojih postupaka. Međutim, niz vitamina za djecu je još uvijek mali.

Prilikom odabira vitamine roditeljima, prije svega, treba biti vođena individualnim karakteristikama djeteta. Posebnu pozornost treba obratiti na njihove sastavne dijelove, koji mogu izazvati alergije. Ako dijete ima sklonost alergijskim reakcijama za limun, naranče, grejp, to je najbolje pokupiti priprema sa sadržajem vitamina C ne nastaje od agruma, i, na primjer, struja, šipka ili Acerola - biljke s visokim sadržajem vitamina C, u pravilu, ovi lijekovi ne uzrokuju alergije.

Što su vitamini i hranjive tvari važne za vaše dijete?
Vitamin A - poboljšava vid, kožu, kosu i nokte
Beta-karoten - učinak na oštrine vida, potiče rast
Vitamin D3 - je važno za prevenciju rahitisa je uključen u metabolizam kalcija, jača koštano tkivo.
Vitamin E - antioksidans je potrebno za regeneraciju tkiva
Vitamin C - imunomodulatora, jača imunološki sustav
Vitamin B1 - potrebno je za protein i vodi soli metabolizma
Vitamin B2 - Faktor rasta je uključen u sintezu hemoglobina
Vitamin B3 u -Uchastvuet redoks procese
Vitamin B5 - Potrebna za metabolizam ugljikohidrata
Vitamin B6 - je važan za normalno funkcioniranje središnjeg i perifernog živčanog sustava
Vitamin B12 -Uchastvuet hematopoezu u procesima
Folna kiselina - normalizira kardiovaskularni sustav je bitno za proces hematopoeze
Biotin -Uchastvuet u metabolizmu masti i regulaciji živčanog sustava
Vitamin K1 - potreban za normalan zgrušavanja krvi
Kalcij - jača kosti i zube, potiče rast
Magnezij -Uchastvuet u metabolizmu kalcija, mineralna metabolizam, a potreban je za prijenos živčanih impulsa
Cink namijenjena je immunoukreplyayuschim nekretnine
Bakar - je neophodan za formiranje krvnih stanica
Željezo - Sprječava anemija, utječe na stvaranje hemoglobina
Mangan - to poboljšava apsorpciju kalcija i fosfora, koji su uključeni u metabolizam minerala
Joda (iz morske trave) - normalizira aktivnost štitnjače
Selen - antioksidans. Štiti stanice od smrti
Chrome - Ubrzava djelovanje inzulina i potiče proizvodnju energije
Molibden - Potrebno je za apsorpciju željeza
Bor - Potreba da poboljšate metabolizam i ojačati kosti
Vanadij - Sudjeluje u metabolizmu glukoze i masti, razvoj kostiju i zubi
Nikal - bitna za normalan biokemijske procese u tijelu
Tin -Vliyaet metabolizam
Kolin - Poboljšava metabolizam lipida
Inozitol - Poboljšava metabolizam lipida
Rutin stijenke krvnih žila -Ukreplyaet
ekstrakt ječma sok ima tonik efekt mladice
Chlorella -

B vitamini i klorofila
Spirulina-vitamina B i minerala
Lucerne sok ekstrakt - korisne proteine, aktivira metabolizam
Rižinih mekinja ekstrakt koncentrat digestije -Improves
Suhi ekstrakt soka od mrkve, smrznuto - Poboljšava rast i viziju, utječe na mentalni razvoj djeteta

Sve ove komponente dio kompleksa Kid`s formule. Trebali biste biti u mogućnosti odabrati najbolje vitamine za svoje dijete.
Mnoga djeca ne vole vitamina u obliku tableta za žvakanje. To je za njih smo izdali jedinstveni vitamin kompleks "VitaMishki"Konfiguriran u obliku žvakaće marmelada pastila. Pastile su u obliku medvjeda, a četiri različita okusa: jagoda, limun, naranče i trešnje.

"VitaMishki" - pažljivo uravnotežena mješavina vitamina i elemente potrebne od strane djece u tragovima. Oni su tako ukusna da je njihov prijem će se vaše dijete nezaboravno iskustvo.

Vitamin Savjeti:

Vitamini su ohrabreni da se van sezone, kada postoji manjak svježeg povrća i voća, za vrijeme epidemije, nakon uzimanja antibiotika dijete s emocionalnim i mentalnim preopterećenja, u slučaju nepravilnog i monotono hrane, sa slabim apetitom, kao i djece koja žive u ekološki nepovoljnim područjima.
Vitaminskih dodataka treba uzeti u jutarnjim ili popodnevnim satima nakon obroka, jer Oni ton tijelo i bolje se apsorbira.
Uzeti vitamin pripreme moraju biti strogo određeno u dozi napomena prema njihovoj dobi. Predoziranje je vrlo opasno za dijete.
Prije upotrebe, treba obratiti pažnju na rok trajanja lijeka.
Pohranite multivitamine bolje na hladnom, suhom i tamnom mjestu, ali ne u hladnjaku, a uvijek daleko od bebe. Uostalom, "ukusna slatkiša" su tako zadovoljni da neće oklijevati da jede cijelu staklenku.
Prije kupnje vitamini trebali posavjetovati sa svojim liječnikom.

Znakovi nedostatka određenih vitamina i minerala u djeteta

Ispitivanja vitamina i mineralnog sastava krvi učiniti u običnoj klinici ne može, dakle, nije uvijek lako odrediti točno što se hranjive tvari nedostaje dijete. Međutim, postoje vanjski znakovi hypovitaminosis, koji se može izvući preliminarne zaključke: labavljenju zubi, krvarenje gingive, bljedilo, krvarenje, sporo zacjeljivanje rana, i čestih prehlada - zahtijeva vitamin C.

Suha koža, lomljivi nokti i kosa - znak nedostatka vitamina F.

Umor, slab apetit, sumorno raspoloženje - možda dijete nema vitamina B1. Pukotine u uglovima usta, jezika ulceracija, povećana osjetljivost očiju - simptom, što ukazuje na nedostatak vitamina B2. Anemija, slabost, umor, bol u jezik, loše raspoloženje - možda je potreban dodatni vitamin B12.

Multivitamini za djecu

za deteyVitaminy Vitamini - jedan od najboljih načina za održavanje zdravlja djeteta. Ako liječnik smatra da su potrebni, ne zanemariti savjet liječnika i slijedite mudar savjet.

Pedijatri dugo su primijetili da je u proljeće i zimi, mnoga djeca postanu letargični i apatični. Oni imaju nedostatak apetita i letargije promatraju. To je očite znakove nedostatka vitamina, pa je bolje ne čekati tih neugodnih simptoma i brinuti unaprijed o zdravlju djeteta. Ako je vaš sin ili kćer pate od prehlade, oni su lomljive nokte, a koža je suha i pahuljast, potrebno je poduzeti hitne mjere - naime, da daju svoje dijete vitamine. Naravno, osim toga, vaše dijete treba jesti pravo i uravnotežen. Samo u ovom slučaju, rezultat će biti pozitivan.

Potrebna doza vitamina

Najbolji izvor vitamina i minerala - prirodnih proizvoda, pa ako ispravno pomislili kroz prehranu vašeg djeteta, od vas će biti u mogućnosti da se izbjegne nedostatak vitamina (nekoliko pomanjkanja vitamina) i nedostatke vitamina (mali manjak vitamina).

Naravno, ako govorimo o razdoblju zimsko-proljetnom, lako je nedostatak vitamina i dalje ne može izbjeći, jer voće i povrće nisu bogate prirodnim tvarima, kako u ljeto i jesen.

Čak i ako salate i svježe sokove će biti prisutna u prehrani, kao i obilje povrća, svejedno hranjive neće biti dovoljno, ako je samo zato što je dio vitamina nestati nakon toplinske obrade. Da bi se tjelesnu potrebu za vitaminima, morate zadržati svoj vitamin pripreme.

Kako uzimati vitamine dijete?

Vitamin kompleksi su dobre da bi trebalo trajati više od jednom dnevno. To je najbolje piti sirup ili tableta tijekom ili neposredno nakon obroka, po mogućnosti ujutro. Tijekom tog razdoblja posebno je aktivan i dobro stanju apsorbirati hranjive tvari beba.

Sjeti se da neće biti rezerviran za buduću uporabu vitamina, kao i većina od njih ne akumuliraju u tijelu. Jedini vitamini koji mogu biti odgođena „u rezervi” - masnoće topljivi A, D, E, ali oni su toksični i stoga opasna.

Ako ste se odlučili za sirup, gela ili vitamin kapi, potrebno je strogo slijediti dozu. Prije svega, zapamtite da oni moraju biti pravilno skladišteni: vrč mora se čuvati na tamnom mjestu, van dosega vašeg djeteta. Neka to bude ormar ili polica, gdje je dijete jednostavno ne dobiti.

Ako počnete svom djetetu davati vitamine, obratite pažnju na reakcije svoga tijela. Ako obrazi djeteta crvenilo, pojavio nadraženu, dijateza, ili osip, treba prestati uzimati ovaj lijek. Ostali simptomi, kao što su proljev ili povraćanje, također, trebao biti znak da se dijete ne uklapa u kompleks vitamina. Ako možete pokušati osjetiti bebu će biti prilagođen natrag na tonik.

Sastav vitamina za bebe

U pravilu, postoji nekoliko skupina vitamina. Ako su jedna komponenta, to je najčešće propisane za ljekovite svrhe. To može biti askorbinska kiselina, vitamina B i A, E, D. Što se tiče multivitamine, oni se obično sastoje od nekoliko dijelova. Kada se pravilno koristi, imaju blagotvoran učinak na tijelo djeteta.

Druga skupina vitamina - kombinacija vitamina kompleksa s makro -I mikronutrijenata, kao i ekstrakti biljaka i enzima.

Obje skupine su prikazani kao preventivnu mjeru, ali na izbor kompleksa treba pristupiti oprezno. To je najbolje ako se obratite nadležnom liječniku, koji će savjetovati najbolju opciju za svoje dijete.

Prilikom odabira vitamini, imajte na umu starost ostataka. Kada je u pitanju dijete, sve vitamine on dobiva iz majčinog mlijeka (ili dojenčad). Za pravilan razvoj djeteta pokazuje vitamin D3, koji je imenovan od strane liječnika.

Tijekom rasta mrvice potreban kalcij. Može se dobiti iz prirodnih proizvoda, ali to je najbolje piti sam. Osim toga, dijete će trebati tijek vitamina i minerala koji će ojačati svoje tijelo.

Ako je beba bolesna, neka se oporavi nakon utvrđivanja vitamina sredstava. Oni bi trebali biti prisutni i željezo potrebno za održavanje zdravlja i snage vitamin C. Kada vrtić dijete će trebati vitamin kompleks ojačati svoj imunološki sustav, održavanje živčanog sustava i uma, pa se svakako provesti kuru vitamina terapije.

Imajte na umu prostor u kojem živite. U mnogim područjima, to je pitanje nedostatka joda, neophodno dovršiti radnih tijela, a posebno štitne žlijezde. Kako bi se kompenzirao nedostatak ovog element u tragovima, pokupiti lijekove, što će on prisustvovati.

Ako dijete pati od alergija, nije lako pokupiti kompleks vitamina, jer je beba zahtijeva strogu dijetu. U međuvremenu, vitamina terapiju treba provoditi barem dva puta godišnje, ali je pristup izboru lijekova treba biti oprezno. Nudeći djetetu određeni raspon, pobrinite se da nema alergena i štetnih boje.

priprema Narodna je za imunitet djeteta

Prema statističkim podacima, djeca pate od prosječno oko 8-10 puta respiratornih bolesti različite težine i protok vremena. Ove infekcije javljaju od hladnoće kašljati, od niskoj temperaturi da se zagrije.
Svatko zna da je u cilju da bi dobili manje često bolesna, potrebno je ojačati imunološki sustav djeteta, ali je bolje koristiti narodnih lijekova za imunitet djeteta.

Vrlo dobro kao napitak koji poboljšava zdravlje bebe je grožđica Vodička. Za njegovu pripremu trebate samo uliti kipuće vode i pustiti grožđice. Davanje svoje dijete umjesto kompota. To Vodička je bogat vitaminom C, koji pomaže tijelu odoljeti virusnih infekcija dijete.

Izvrsna jača imunološki sustav nastoyaka propolis, što može kapala u bebe mlijekom i dati piti na prazan želudac. Broj kapi ovisi o dobi djeteta. Djeca mlađa od 3 godine može dati 3-5 kapi svaki dan za mjesec dana, a zatim napraviti pauzu prošlog mjeseca. Starija djeca dovoljno 7-10 kapi tinkture propolisa.

Izvrstan alat za imunitet beba je brusnica. 1 kg brusnica potrebno samljeti u stroju za meso sa 2 limuna, dodati 1 šalica meda. Ova mješavina bi trebalo konzumirati 2-3 puta dnevno 1-2 žlice čaja ili toplog kompot.

Češnjak i luk su uvijek bili za razliku od prehlade, pa njihova primjena uvijek dobrodošli u sirovom obliku.

Osim popularnih sredstava za poboljšanje imuniteta djeteta može napraviti posebne bilje za jačanje imunološkog sustava. Takvi alati su pogodni za imunitet djeteta i odrasle osobe, na primjer, vitamin naljevnom. I, naravno, ne zaboravite o stvrdnjavanja.

Ostati zdrav!

Pregled vitamina mineralnih kompleksi

Kinder Biovital gel

Danas nitko ne sumnja da su vitamini potrebni tijelu za održavanje mnogih svojih funkcija. Pitanja i dvojbe nastaju kada je u pitanju djeca. U kojoj dobi i kako bi svoje dijete vitamine? Što kompleksi vole? Počnite svom djetetu davati vitamine potrebne u trenutku ga je odvikavanje od prsa. Može li to biti učinjeno paralelno s uvođenjem dohrane. Mnogi dječje žitarice, pire krumpir, sok, mlijeko formula sadrži vitamine u dozama potrebnim za bebe. Grudnichki prikladne vitaminske kompleksa u obliku kapljica ili gela. Oni mogu biti dodan u hranu za bebe, nakon doze navedene u sažetku.

Kinder Biovital gela sadrži sve komponente u količinama koje uzimaju u obzir djetetove tjelesne potrebe. Priprema je kompleks B vitamina su vrlo važno za djecu, kao i vitamina A i C, normalizira metabolizam i jača imunološki sustav. Kalcij promicati normalan razvoj kostiju i zubi. Lecitin povećava usvoyamost vitamine, a također ima izuzetno važnu zaštitni učinak na cjelokupni živčani sustav rastućeg organizma. vitamin D sadržaj g Biovital gel, s jedne strane, omogućuje učinkovitu prevenciju rahitisa kod djece, a, s druge strane, on ne uzrokuje toksični učinak povezan s predoziranjem vitamina D. gel se može koristiti za liječenje usne šupljine sluznica.

Multi - Kartice za bebe kapi - visoko učinkovit, osiguravajući rast i pravilan razvoj djeteta, formiranje i održavanje imuniteta, prevenciju rahitisa u djece. Vrlo je bitno kako bi se osiguralo djeteta pun joda nakon rođenja, naročito za prevenciju zaostataka u kognitivnom razvoju sferi kao bebe mozga i kognitivne funkcije najintenzivnije razvijaju do 2 godine. Za optimalnu asimilaciju joda potrebnog adekvatan unos proteina, željeza, cinka, bakra, vitamina A i E. Sve ove vitaminima i mineralima su optimalno izbalansiran u složene multi - Baby karticama. Važno je napomenuti da je istovremena primjena Multi - moguće karticama i adaptirana mješavine mlijeka.

Pikovit

Nakon dobi od godinu dana uz gore navedenih lijekova, stručnjaci preporučuju utvrđeni sirupa. Pa, ako je sastav sirupa uz vitamine koji sadrže željezo i jod. Pikovit sirup se koristi kao preventivno sredstvo za uvjete koji uključuju povećanje zahtjeva za vitaminima: u nedostatku apetita i nepravilnog, neispravne ili monotonog prehranu tijekom oporavka od bolesti, kako bi se poboljšala otpornost organizma. Vitamine, vitamin A, D, PP, D- pantenol C. Ne preporučuje se za uporabu Pikovit u kombinaciji s drugim proizvodima koji sadrže vitamine. Sirup sadrži šećer (3g, u 5 ml.), Umjetna prehrambena bojila, prirodnih aromatičnih tvari. Alergijske reakcije su preosjetljivi na komponente lijeka.

Vitrum

Za stariju djecu (od 2 godine) prikladne tablete vitamina žvakanje, bomboni, koncentrirana pića. Vitrum Djeca (2 godine) - tablete za žvakanje u obliku figure životinja s laganim okusom jagode i mirisa. Kompleks sadrži sve potrebne vitamine i minerale uključujući folnu kiselinu, kalcij, fosfor, željezo, jod. Pomoćne tvari (šećera, boja za hranu) može izazvati alergijske reakcije na komponentama formulacije.

Bolesna djeca, osobito pate od alergijskih bolesti, nedostatak vitamina naglašenije. Stoga, morate vrlo pažljivo pristupiti pitanju korekcije hrane i dodatni vitamini takve djece. Za djecu s alergijama Alvito - optimalno rješenje. Djeca do 6 godina starosti preporuča se formira sirup, zatim 6 godina - i sirup i tablete. Sigurnost kompleks potvrđuju brojne studije.
Multi - Kartice Kid (od 1 godine do 4 godine) i Multi - Kartice Junior (za djecu od 4 godine starosti) - sadrže 11 vitamina i 7 minerala potrebnih dobi doze. Kao dio bez umjetnih konzervansa, boja, gluten, šećer, čime se smanjuje rizik od nuspojava, pa Vitamini Multi-kartice mogu se preporuča za djecu s alergijama. Tablete za žvakanje s ukusa, zajedno s vitamina A i E, D, C, B, PP sadrže minerale željezo, cink, mangan, bakar, jod, selen, krom. Doza vitamina i minerala su u potpunosti u skladu s Europske farmakopeje.

Kako bi djeci vitamine?

Potrebno je naučiti dijete kako bi se osiguralo da su vitamini - to nije bombona, a oni bi trebali imati malo svaki dan. Ako dijete odbija tableta ili sirup, nude vitamine u nekom drugom obliku. No, u svakom slučaju, nemojte ih silom ili educirati sina ili kćer čvrstu neprijateljstvo prema bilo vitamina. Predloži tablete, sirupi u situaciji igre, objasniti njihovu korisnost u infantilne jeziku (nakon svega, to je samo ti i ja znamo kako su vitamini su neophodni za zdravlje), pokazujući istovremeno njihove ljubavi. I pozitivan rezultat sigurno će utjecati ne samo fizički, već i na psiho-emocionalni zdravlje djeteta.

Prema opažanjima psihologa, kao rezultat redovitog unosa vitamina kod djece poboljšava raspoloženje, smanjuje težinu agresije i straha, povećava produktivnost aktivnosti u igrama, normalan san i apetit, aktivira kognitivnu aktivnost.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Dnevne potrebe za vitaminima. Fiziologija i metabolizam vitaminaDnevne potrebe za vitaminima. Fiziologija i metabolizam vitamina
Potreba za vitaminom K u novorođenčadiPotreba za vitaminom K u novorođenčadi
Zdravlje Enciklopedija, bolest, lijek, liječnik, apoteka, infekcija, sažetak, seks, ginekologije,…Zdravlje Enciklopedija, bolest, lijek, liječnik, apoteka, infekcija, sažetak, seks, ginekologije,…
Hranjenje i briga za njihove novorođene djeceHranjenje i briga za njihove novorođene djece
Vitamini za zatvorVitamini za zatvor
Izbornik Hrana za trudnice.Izbornik Hrana za trudnice.
Učinak velikih doza vitamina K u nedonoščadiUčinak velikih doza vitamina K u nedonoščadi
Koliko kalcija trebate dijete?Koliko kalcija trebate dijete?
Vitamin D u trudnoćiVitamin D u trudnoći
Kvantitativni sadržaj vitamina u hraniKvantitativni sadržaj vitamina u hrani
» » » Što su vitamini su pogodne za djecu od 2 godine. Vitamini za 2-godišnje dijete.
© 2020 GuruHealthInfo.com