GuruHealthInfo.com

Smrtnost u lupus ovisi utrku

Video: Sergej Kapitsa "paradoksi rasta"

Znanstvenici iz SAD-a je došao do zaključka da je stopa smrtnosti među Latinosi koji pate od sistemski eritemski lupus (SLE), niža u usporedbi s bijelim i tamnoputa pacijenata, kao i potomcima sjevernoameričkih Indijanaca.

Sistemski eritemski lupus je teška autoimuna bolest koja uzrokuje oštećenje različitih organa.

Mehanizam ove bolesti je da imunološke stanice bolesnika greškom napada vlastite organe i tkiva, što uzrokuje upalu, ometanje njihovih funkcija i smrti.

„Iako provedena u prošlosti, istraživanja ispitao rasne nejednakosti u lupusa, ove studije su provedena uglavnom na temelju akademskih istraživačkih centara. Naš rad je posvećen proučavanju razlika u stopama smrtnosti od različitih etničkih skupina, ali to je provedeno u stvarnom kliničkom okruženju, „- kaže vodeći autor dr José Gómez-Puerta (Jose Gomez-Puerta) iz Brigham Ženske bolnice u Bostonu.

Istraživači su analizirali podatke o 42,200 Medicaid pacijenata s lupusom u dobi od 18 do 65 godina, prikupljenih u razdoblju od 2000. do 2006. godine. U 8200 tih bolesnika imalo lupus nefritis (upala bubrega). Lupus nefritis razvija u više od polovice slučajeva lupus, i smatra se jednim od najopasnijih komplikacija bolesti.

Među pacijentima s lupus nefritis 40% su Afroamerikanci, 38% bijela, 15% latino, 5% azijske, i 2% - Indijanci.

Analiza je pokazala da Latino i doseljenici iz istočne Azije imaju najnižu smrtnost lupus nefritis. Najveći mortalitet kod Indijanaca, crne i bijele (uzlaznim redoslijedom). To je bio prijavljen u najnovijem broju časopisa Arthritis & Reumatologiju.

„Čak u tri godine promatranja, vidimo značajne razlike u smrtnosti bolesnika s lupus nefritis, ovisno o etničkoj skupini. Razumijevanje taj odnos je vrlo važno odrediti individualni rizik pacijenta i modificiranje drugih faktora rizika „, - zaključio je dr Gomez-Puerta u priopćenju.
Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Zajednički šteta u sistemski eritemski lupusZajednički šteta u sistemski eritemski lupus
Atrezija i sinehija oralnom nazalni vezivnog, hrskavična ili koštane fuzije, djelomično ili potpuno…Atrezija i sinehija oralnom nazalni vezivnog, hrskavična ili koštane fuzije, djelomično ili potpuno…
Klinika i dijagnoza sistemski eritemski lupus (SLE) u djeceKlinika i dijagnoza sistemski eritemski lupus (SLE) u djece
TerapijaTerapija
Zdravlje Enciklopedija, bolest, lijek, liječnik, apoteka, infekcija, sažetak, seks, ginekologije,…Zdravlje Enciklopedija, bolest, lijek, liječnik, apoteka, infekcija, sažetak, seks, ginekologije,…
Ektropijem. Etiologija, patogeneza. Cicatricial kontrakcija zbog everzije je formirana nakon očni…Ektropijem. Etiologija, patogeneza. Cicatricial kontrakcija zbog everzije je formirana nakon očni…
Sistemski eritemski lupus, i gastrointestinalnom traktuSistemski eritemski lupus, i gastrointestinalnom traktu
Pušači rizik od psorijaze značajno je povećanaPušači rizik od psorijaze značajno je povećana
Novi tretman za lupus nefritisNovi tretman za lupus nefritis
Sistemski eritemski lupus i trudnoćaSistemski eritemski lupus i trudnoća
» » » Smrtnost u lupus ovisi utrku
© 2020 GuruHealthInfo.com