GuruHealthInfo.com

Sokovi za mrvice. Dajte svom djetetu sok. Odabir sok za bebe

izravno sok ekstrakcija (paket nužno mora biti indikacija o tome) je proizveden mehaničkim pritiskom s daljnjim konzerviranje (toplinska obrada). Ti sokovi su u kratkom vremenu skladištenja od 1 do 3 mjeseca i vrlo skupo. Koncentrata sokovi mogu biti ponuđena za djecu 1,5-2 godina, osim ako postoje medicinske kontraindikacije. Oporavio sok se pripraviti razrjeđivanje koncentrata s vodom za piće, koja je pak dobivena „” isparavanjem vlage iz svježeg soka. Ovaj proces se vrši u vakuumu pod smanjenim tlakom, čime se smanjuje i temperature vrenja na + 60-70є C. S tim režimom liječenja topline u koncentratima pohranjene vitamina i istovremeno inhibiraju razvoj mikroflore.
Sokovi za mrvice. Dajte svom djetetu sok. Odabir sok za bebe

Povrće, voće, bobice sadrže puno vode - od 80 do 95%. Postrojenje vlage otopljenim glukoze, fruktoze, saharoze, organske kiseline, pektini, minerali, karoten, askorbinska kiselina, a je voćni sok ili voćni sok u širem smislu. Dobiti ih trljanjem ili pritiskom i cijeđenje svježe bobice, voće i povrće, ili sok od koncentrata ili purees. Dodjeljivanje sok: 1) svježe 2) sačuvan (pasterizirano) sokovi industrijska proizvodnja, među kojima su obično razlikuju se:

koncentrirati sokovi;

izolirati iz koncentrata.

izravno sok ekstrakcija (paket nužno mora biti indikacija o tome) je proizveden mehaničkim pritiskom s daljnjim konzerviranje (toplinska obrada). Ti sokovi su u kratkom vremenu skladištenja od 1 do 3 mjeseca i vrlo skupo. Koncentrata sokovi mogu biti ponuđena za djecu 1,5-2 godina, osim ako postoje medicinske kontraindikacije. Oporavio sok se pripraviti razrjeđivanje koncentrata s vodom za piće, koja je pak dobivena „” isparavanjem vlage iz svježeg soka. Ovaj proces se odvija u vakuumu pri sniženom tlaku, što omogućuje smanjila temperatura do ključanja + 60-70є C. S tim režimom toplinske obrade na koncentrate pohranjene vitamini a također inhibira razvoj mikroflore. Svježi sok su mirisne, ukusne i sadrže više vitamina i minerala od konzervirane. Međutim, njihovo korištenje u prehrani dojenčadi ne preporuča, jer ne postoji jamstvo da se povrće i voće kupiti na tržištu ne sadrže štetne tvari. Osim toga, u procesu kuhanja domaći sokovi mogu dobiti bakterije, što pak izazvati crijevne infekcije. Svježi sok može ponuditi dijete s 1,5-2 godine u iznosu od 150-200 ml dnevno, samo ako se dijete ne bolesti probavnog trakta i alergijske reakcije. Domaći i industrijski sokovi mogu biti izrađene od jedne vrste povrća ili voća - pa oni su pozvani jednokomponentnih sokovi ili njihov sastav može uključivati ​​cijelu mješavinu voćnih - sokova uklopljena.

Među sokova razlikovati - bistre sok (bez pulpe) i sokove su pulpa, koja sadrži velike količine biljnih vlakana (uključujući pektin, celuloza). Sokovi industrijske proizvodnje mogu biti prirodne (tj. E. Ne mora u svom sastavu aditiva), ili prirodni voćni okusi, šećera, limunske kiseline, vitamina i minerala. Na primjer, neki sokovi industrijski dijete dodatno obogatiti željezni sulfat za prevenciju anemije uslijed nedostatka željeza kod djece. I gotovo svi sok je dodatno obogaćena vitaminima C, B1, B2, B6, folna kiselina, pantotenska kiselina, B-karotena, jer je, unatoč utvrđenoj mišljenje da su sokovi su primarni izvor vitamina, njihova razina u konzervi analoga izuzetno male. Možda samo sok od mrkve ne treba dodatno -karotrina uprave (prekursor vitamina A), jer sadrži dovoljnu količinu. Sokovi sadrže prirodne šećere - glukozu, saharozu, fruktozu, koji određuju hranjivu vrijednost proizvod. No, neki proizvođači dodatno obogaćen sok šećera. Zaslađeni sokovi se mogu koristiti u dječjim dijeta kao „sljedeći”, a prvi sok, još uvijek mora sadržavati samo voće (oni koji su dio sirovine) šećer. Dodavanje kiseline sok (limunska, jabučna, itd) se vrši dati poseban okus proizvoda „kiselo” i povećati kiselost u želucu, što pak pridonosi poboljšanju probave kod djece čije kiselosti reguliranje procesa smanjuje.

Video: Mamac drugoj fazi

Nektari i pića

Uz 100% sokova u baby tržište hrane su sokovi s malim udjelom voća ili povrća (ali ne manje od 50%), kao i nektari (u njihov sastav treba sadržavati od 25 do 50% od voća i povrća) i pića u kojima je sadržaj voće i povrće ne prelazi 10%. Međutim, uzimajući u obzir ovu klasifikaciju, mnogi sokovi, predstavljeni u prodaji treba pripisati grupi nektara, nego sokovi s celuloze, kao što su proizvođači. Dodatak na sokovi dječje hrane sintetičkih mirisa, bojila, zabranjeno stabilizatori. U vezi s povećanjem rasta broja tvrtki koje proizvode dječju hranu, da sokovi za dječju hranu imaju specifične zahtjeve, naime, tu je popis zahtjeva za sirovinama, na proizvodnju i tehnologiju u sustav kontrole kvalitete, do gotovog proizvoda, pakiranje, pa čak i oznaka , Sve dječje hrane proizvodi proizvedeni su u skladu s tim zahtjevima, a novitet, prije nego što bi se u prodaji su brojne provjere i ispitivanja.

Kada početi?

Ipak kontroverzno je pitanje optimalnog vremena uvođenja sokova u prehrani dječje prehrane. Tijekom godina, preporuke za uvođenje dopunske hrane predviđeno poznanstva Dijete sa sokom 3-4 tjedana starosti. Međutim, provedena brojna istraživanja su pokazala da 60% djece koja su dojena ne toleriraju takvo rano uvođenje dohrane. Netolerancije očituje u obliku alergijske reakcije, poremećaja gastrointestinalnog trakta (povraćanje češćim stolice, trbušne istezanja i tako dalje.). U isto vrijeme, za djecu umjetno hranjenje rano uvođenje soka u većini slučajeva dovodi do slične reakcije. Kasnije je razvio preporuke (1999) o uvođenju odvikavanje hrane za dvije skupine djece - Djeca koja su dojena i boca za djecu. Prema tim smjernicama, voćni sokovi za djecu koja primaju majčino mlijeko može uvesti u prehranu 4. mjeseca života, a djeca koja primaju zamjensko mlijeko grudi - liječnik, ovisno o zdravstvenom stanju i stupnju prilagodbe dojenčad, počevši od 2- prvi mjesec života. Nedavno je, međutim, bilo je tendencija među pedijatrima kasnije uvesti čvrstu hranu (uključujući sokove) zdrave djece koja su dojena - 6 mjeseci, a boca djece - 4 mjeseca. Prvi hranjenja preporuča povrća purees ili žitarica i sok i voćni pire u prvim godinama može pojaviti izbornik mnogo kasnije, na primjer, u 9-10 mjeseci. Uostalom, glavna svrha uvođenja nove hrane na dječjem prehrani - obogaćivanje njegove više energije i hranjivih tvari. Nutritivnu vrijednost soka nije velika, plus oni mogu biti iritantan do probavnog trakta, povećanje regurgitation, uzrokujući nadutost, tutnjava, bol u trbuhu, nestabilnu stolicu ili alergijske reakcije. Dakle, voća i povrća u hrani za dojenčad može se smatrati kao „desert”. Uvođenje sok kao dodatak prehrani bi trebao početi s jednokomponentna, kao kad prima pomiješane sokove postoji velika vjerojatnost razvoja netoleranciju hrane i identificirati alergen komponenta u ovoj situaciji je nemoguće.

Odaberite vrstu soka proizvoda potrebno s obzirom sposobnost da uzrokuje alergijske reakcije, tj, to mora biti hypoallergenic sok bez dodanog šećera. Za proizvode koji imaju najmanje potencijal rasta alergije, To se odnosi pojasnio sok od zelene jabuke. Kasnije, možete ponuditi beba kruška, šljiva, marelice, breskve sok i nektari, i pod uvjetom dobru podnošljivost, sljedeći može dati probati trešnje, crnog ribiza, bundeva, mrkva sok. Zatim nude miješane sokove od već testiranih komponenti, ili koji sadrže samo jednu novu komponentu. Sokovi i nektari s pulpa sadrži biljnih vlakana koja stimuliraju motoričku aktivnost crijeva, a time i mogu uzrokovati povredu stolicom u djece. Sokovi s pulpom preporučuje se davati u dječjoj prehrani nakon što su „će naučiti” bistri sok, na primjer, u 10-11 mjeseci, a pogotovo ne prije sedam mjeseci starosti. Uvođenje sokovi početi 4 (6) mjeseci (ili kasnije, na 9-10 mjeseci) 1/2 žličice, uz postupno povećanje volumena soka na 30 ML 5 (7) mjeseci - 40-50 u ML-6- 7 (8) - 50-60 mjeseci mL 8 (9) mjeseci - 70 mL 9 (10) - 80 mjeseci mL i godine - u 100 ml. Sokovi s velikim potencijalom za razvoj alergije, kao što su naranče, mandarine, jagode, rajčice, tropsko voće u zdrave djece ne preporučuje davati prve godine, a za djecu s alergijama je zabranjeno hranu. Sjeti se da opširne informacije o uvođenju novih namirnica u prehrani može dati beba pedijatra, promatrajući svoje dijete.

Dajte svom djetetu sok

Video: Kako da pije vodu bebu

Voća i povrća smatraju se ukusne i zdrave proizvode, tradicionalne za izbornika dječje. To je razlog zašto mnogi mladi roditelji imaju tendenciju da ih upoznati dijete što je prije moguće. No, je li to vrijedno da požurite i kako najbolje organizirati uvođenje sokova u prehrani mrvica?

Prije toga, sokovi su bili prvi proizvod osim majčinog mlijeka, koja je dobila beba. Međutim, obzirom na njihovu nisku nutritivnu vrijednost i visok rizik od alergijskih reakcija, od ovog pravila do sada odbijao. Također, u kasnijem uvođenju soka (u drugoj polovici života) proslavila svoj bolju podnošljivost. To je zbog sazrijevanje sluznice gastrointestinalnog trakta i njegova spremnost da asimilira sok. No, čak i uz uvođenje soka nakon 6 mjeseci života, dijete može iskusiti bol i nadutost, povraćanje, poremećaji stolice. To je zbog prisutnosti u sokovima od organskih kiselina, koje su iritantne za gastrointestinalni trakt.

Trenutno, preporuča se uvesti dijete na sok nakon uvođenja dohrane juhe: ne ranije od 6 mjeseci, djeca koja su dojena, a ne ranije od 4 mjeseca - Djeca na umjetno hranjenje. Razlika u vremenu zbog razlike u funkcioniranju probavnog trakta u djece, ovisno o vrsti ishrane. Djeca koja su dojena, zajedno s mlijekom proizveden enzima majke i djelomično probavljena ugljikohidrata i masti, što im pomaže lakše asimilira. Prema tome, sazrijevanje vlastitih enzimskih sustava i sluznica te djece se javlja kasnije, i spremnost da apsorbiraju stranih hrana zadržava.

Zašto sok?

Juice - prirodni izvor vitamina i minerala koji su neophodni za rastući dijete. To je prirodni vitamini lakše apsorbira po tijelu. Sokovi imaju tekuću konzistenciju i jednostavan za korištenje za djecu.

Sokovi su razjašnjene, a pulpe. U mek sokovi više dijetalnih vlakana i pektina. Tradicionalno, uvođenje tih proizvoda početi sa sokom od jabuka. To je izvor vitamina C, željeza. Vitamin C je potreban prije svega normalne aktivnosti imunološkog sustava koji pomaže u zaštiti od infekcija, jača krvne žile. Također vitamin C koji se nalazi u kruške, citrusa sokova, ali najveći njegov sadržaj u sok kupine.

Kada?
U današnje vrijeme, na preporuku Svjetske zdravstvene organizacije, djeteta koje je dojene nema potrebe uvoditi nikakve hranjenje jela do 6 mjeseci (uključujući i sok).
om željeza su sok od nara i kivi sok. Željezo je glavna komponenta hemoglobina, koji prenosi kisik svim stanicama tijela. Sa svojim nedostatak anemije i kao izgladnjivanje posljedica, kisika tijela.

Breskva i marelica sokovi - izvori beta-karotena, koji su vrlo korisni za oči, pridonijeti rastu i jačanju kosti, zdrave kože, kose, zuba i desni. No, najveći broj njih se nalazi u mrkve i bundeve sok. Bundeva je također izvor vitamina B sve vitamine B (B1, B2, B3, B9, B12) uključen u mnoge metaboličke procese u tijelu. Sa svojim nedostatak razvoja patologije nervozan, hematopoetskih, respiratornog sustava, postoji svibanj biti bolesti probavnog trakta i kože.

Kalij, koji je glavni element tijela u tragovima i podržava normalan rad kardiovaskularnog sustava, koji se nalazi u marelice i banane. Banane imaju i magnezij su potrebni za srce i živčani sustav.

Sokovi nisu samo izvor vitamina i minerala, ali se može koristiti kao regulatori motilitet crijeva. Na primjer, sokovi od šljiva, bresaka, marelica stimulira crijeva i uzrokovati stanjivanje stolicu, tako da oni imaju prednost za djecu s zatvor. Kruške i sok od nara, naprotiv, može popraviti stolicu djeteta.

Svježi sok sadrži više vitamina, organske kiseline, pektine, tj njihova korisna svojstva gore. Međutim, zbog visokog sadržaja kiseline, imaju izraženu iritirajući učinak na crijevnu sluznicu, odnosno Ona ima lošiju podnošljivost. To se može manifestirati nadutosti, nadutost i bol u njemu. Dakle, oni se preporučuje da se razrijediti s vodom - u omjeru od najmanje 1: 1. Međutim, u razrijeđenom soka već pola hranjive tvari. Također je potrebno imati na umu da su ti sokovi treba pripremiti od proizvoda u kojem je kvaliteta ste sigurni i znaju gdje su odrasli.

Sokovi iz konzerve industrijske proizvodnje su testirani na kvalitetu i uravnotežen sadržaj kiselina za djecu do 1 godine. Oni bolje se podnose, manje je vjerojatno da će izazvati iritaciju probavnog trakta. Međutim, s obzirom na obradu oni prolaze, ove sokovi izgubiti puno prirodnih vitamina. To treba imati na umu da je potrebno koristiti one i drugih sokova u djece mlađe od 1 godine je upitna.

Prvi sok, koji je uveo dijete razjašnjeno jabuka, zeleno sorti jabuka. To je onaj koji ima najmanji alergijsku aktivnosti. Za prvo davanje prikladne konzervirane sok, koja sadrži samo vitamin C ili limunska kiselina. Ostale komponente (šećeri, šećerni sirup, dekstroza) ne bi trebalo biti. Kad uđete u novi sok, te bi trebao početi s pojasnio verzije, ali s dobrom podnošljivosti, možete probati sok s pulpe.

Tada možete isprobati sokovi od kruške, šljive, šljive, banane. Posljednje upisane sokovi od voća i bobica koje pripadaju obvezati alergene (najčešće uzrokuje alergijske reakcije): breskve, mrkva, marelica, bobica sok od egzotičnog voća, limun. Nikad započeti poznanstvo s mješavinom sokova. Prvo, povećati rizik od alergijske reakcije (osip, nadutost i bol u trbuhu, povrede stolice), a kao drugo, ako se pojavi takva reakcija, to će biti nemoguće odrediti što je točno je alergen. Samo ako ste uvjereni da su sokovi dobro podnose pojedinačno, možete ih dati u smjesu.

Sok se primjenjuje između obroka ujutro. Počnite s 1 žličica do 1 žlicu dnevno, ovisno o podnošljivosti dijete, odnosno ako ne postoji osip na tijelu, nadutost i bol u trbuhu.

Približno volumen ml soka, koji se može dati djetetu jedan dan, određuje formule n = 10, pri čemu n - dobi djeteta mjesecima.

Kada se primjenjuje sok mora se razrijediti s vodom u omjeru 1: 1 za bolju prilagodbu sluznice gastrointestinalnog trakta. Podešavanjem glasnoće razrijeđenih sokova konzerve do dobne norme može se razrijediti s vodom da se zaustavi.

Ne težiti za široku paletu sokova u dječju hranu: sok - su potencijalni alergeni.

Podešavanjem količinu soka na dob norme, možete ići na uvođenje drugog soka, poštujući ista pravila.

Odabir sok za bebe

Od sada u trgovinama, kao i obilje pića za djecu! mama doslovno " napadi" Informacije šarenim etiketama. Kako se ne bi zbuniti i odaberite dječji sok za dojenčad dijete treba biti dobro u stanju razumjeti sve te " uvjeti", Mi ćemo vam pomoći - otkriti „tajnu” o imenu neke od najpopularnijih proizvoda!

Dakle, "sok" (Na etiketama češće pisati " 100% sok", " uredno sok"). Što je to? Juice - tekući proizvod, koji se sastoji od jestivog dijela zrelog voća ili povrća. Tako lako?! Ne, naravno. Proces proizvodnje sokova za djecu uključuje puno različitih faza i moderne tehnologije, a mi smo s vama Zapamti me kući: Juice - proizvod bez dodanog šećera. A ako dio ambalaže čitamo " sirup šećera"Tada pred nama - "medljika", Sastoji se od soka i šećerni sirup (voda pomiješana sa šećerom ili meda).

Svi sokovi su podijeljeni u " oporavljen" i sokovi " direktna ekstrakcija",

Oporavio se od koncentriranog soka (dragi roditelji, to ne " prah"Kao što neki od vas misle) Koncentrirani sok - to je vrlo gusta, "kovan"Zasićena s sok, koji, uz predočenje se voda ukloni. Dakle, to je lakše za pohranu i koristiti kasnije za izradu ukusni izmiješani (tj mješoviti) sok za djecu. I vratiti posebno pripremljen sok, pročišćena voda. Sok direktna ekstrakcija kao što mu ime govori, ni ne " oznaka" na postupke kao što je koncentracija i rekonstitucije. Njegov stisak preše svježeg voća (ili povrća), podvrgnut je pasterizacije (sterilizacija je umjeren) - i odmah sipa u paketu.

Također za djecu sokovi su izblijedjele (uključujući potpuno ukloniti pulpa) i pulpu (to je jasno da je u ovom slučaju ostaje u konačni proizvod).

I što je najvažnije - dječji sok mora biti posebno izrađen za dječju hranu (na njega kao i obično i pisati - "bebi hrana"). To znači da je sok promovira posebnu tehnologiju i recepte, ispunjava sve stroge zahtjeve kvalitete nametnute zakone u proizvodnji dječje hrane.

Sada kada je održana neka bliskost sa sokovima, neka je saznati što vrijednost može dati sok svoje dijete?

Voća i povrća za djecu - jedan je od prvih komplementarnih namirnica, koje počinje u susret prsa dijete. Nutritivna vrijednost sokova za djecu je visok sadržaj prirodnog šećera (glukoza, fruktoza), kao i neke vitamine i minerale (kalij, vitamin "C" i željeza). To su važni izvori energije za uzgoj organizma, s pogodno za dijete tekuće konzistencije. Osim toga, dječje sokovi puno korisnih organskih kiselina, koje imaju pozitivan učinak na probavni procesi u djece (stimulira apetit, stimulira crijevne pokretljivosti).

Kada početi uvođenje bebu sokovima, budite sigurni da slijedite nekoliko općih pravila:

Počnite s sok od zelenih sorti jabuka - dokazao da je najmanje alergijske voće, ali zbog tih proizvoda su gotovo idealni za " početak" hranjenje.
Odaberite iz različitih prvih jednokomponentnih proizvoda, a nakon - sokova od nekoliko vrsta voća (pomiješan).
Prvi dati dijete pokušati svjetlija sokove, a nakon 2-3 tjedna (ali ne ranije od 4-5 mjeseci starosti) - možete ponuditi sokove s pulpom (s kruške, šljive, marelice).
Sokovi početi doslovno " kapi", Postupno povećanje tijekom dva tjedna prije dobi norme (trebali reći joj pedijatar, ali općenito slučajevima " formula" izračunati količinu soka dnevno je kako slijedi: n x 10 ml, što je n-broj punih mjeseci života beba).

I zapamtite da sokovi nisu proizvod komplementarnih namirnica u tradicionalnom smislu, oni djeluju kao izvor lako probavljivih ugljikohidrata i nekih mikronutrijenata za bebe. Dakle, hraneći ih ne može zamijeniti!

Nije potrebno trošiti svoje vrijeme i trud u pripremi sok za djecu kod kuće - za što ste već učinili ovjerene proizvođača. Industrijski pripremljena sokovi korisni su, ukusni, potpuno sterilni i sigurna za dijete.

Video: svi prijatelji će biti ljubomoran! Napravite elegantan torbicu izrađena od filca! - Sve je u redu Buda - Broj 588 - 23/04/15

Sok od trgovine

Budući da većina mama kupi sok u trgovini, treba napomenuti da se sadržaj kutijica nije nužno namijenjen djeci. I obrnuto. Glavna stvar koju treba obratiti pažnju - natpis ukazuje na to da je ovaj proizvod za dječju hranu.

Osim toga, industrijska proizvodnja pića mogu sadržavati skrivene prirodne konzervanse, koji služe kao struja i grožđa (oni se malo po malo, čak ni u jednokomponentnih pića). Zato isti, na primjer, jabuka sok od jednog poduzeća može izazvati alergije, kao i od drugih proizvođača - nije. A to znači da je u prvom slučaju u piću sadrži malu količinu grožđa ili ribiza.

Neki su vidjeli natpis na ambalaži „Nectar”, stavi ga natrag na police, vjerujući da imaju posla s nekom vrstom surogat. U stvari, to je vrijedan proizvod, samo napravljena od voća, zahtijevaju dodavanje vode ili šećerni sirup.

Ti plodovi su kivi, banane, breskve (njihov nerazrijeđen sok je pregusta), kao i crvene i crne ribiz (ima previše kiselosti).

Pravila uvođenja dohrane soka

Dakle, za ulazak u iskušenje soka (za početak - jabuka), stručnjaci savjetuju da se otprilike 6 mjeseci. Po prvi put dati žličicu, možete čak polovice ili četvrtine nakon hranjenja ujutro mlijeka. Sljedećeg dana, provjeriti da li je sve u redu - povećanje doze i broj novih prijema proizvoda dvaput. Tijekom sljedećeg tjedna, postupno ćemo doći do 20-30 grama, u iznosu od trikova - 2-3. Nakon toga je, pak, uvesti i druge plodove. Do 12 mjeseci, potrebno je povećati dnevnu potrošnju „tekuće voća” za 100 grama. I oni su dati oko sat i pol prije hranjenja drugi.

Svježi sokovi mogu se uvesti, kao što smo rekli, ne ranije od 12 mjeseci i pojesti 150-200 grama dnevno. I to je vrlo korisno dati voćni napitak u popodnevnim satima, s cheesecakes, kolačiće ili sendvič (što je ono u vrtićima).
Usput, sok od pulpe (marelica, breskva, šljiva, a drugi nejasan) zbog sadržaja biljnih vlakana (celuloze i pektina) može podesiti pokretljivosti crijeva, pomoć zatvor, kao i povrća i voća purees. No, jabuka, grožđa i krušaka o tehnologiji usvojen pojasniti, uklanjanje pulpe.

A o Fresh. Utvrđeno je da je to korisno samo u prvih 30 minuta nakon pripreme, a onda ga dostupnim vitamini su uništeni. Štoviše - počinje fermentacija. Iako je okus nije vidljiv, djetetov želudac može negativno reagirati na ustajale svježe možda frustracije, pa čak i trovanja.

Kako se ne bi oštetiti sluznicu želuca sokovi treba razrijediti s vodom u omjeru od najmanje 50/50. Činjenica da je omjer šećera i kiseline u njima nije optimalan, zbog uklanjanja vlakana (koji se odbacuje zajedno sa kolač) u stiskanje tekućine od voća.

Osim toga, tijekom ovog postupka, dio vitamina je uništena odmah, ali dio oksidiranog svjetlosti. Rezultat je „vitamin minuskula” plus nevezane fruktoza plus voda. Što je ispunjen zna svaki drugi: navikavanje na slatko, loše zube, odbacivanje „zdrave hrane”, povrijeđena koncept gladi i sitosti ... Jednom riječju, ovdje morate biti oprezni i puno bolje dati dijete kao jesti voćne kaše, a kao tekućina - običnom vodom.
Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Ljekovita svojstva vrtne biljke i sadržaj vitamina u njimaLjekovita svojstva vrtne biljke i sadržaj vitamina u njima
Uvođenje sokova i voćnih pureesUvođenje sokova i voćnih purees
Trebate trudna u glavnim biološki aktivnih tvari i hraneTrebate trudna u glavnim biološki aktivnih tvari i hrane
Proizvodi s rakom želuca: sok, mlijeko, voće, češnjakProizvodi s rakom želuca: sok, mlijeko, voće, češnjak
Koliko vode je potrebno piti na gastritis?Koliko vode je potrebno piti na gastritis?
Dodaci za dojenčad i umjetno hranjenje dojenčadiDodaci za dojenčad i umjetno hranjenje dojenčadi
Askorbinska kiselina (acidum ascorbinicum). Vitamin C (vitaminum s). G-2,3-lakton…Askorbinska kiselina (acidum ascorbinicum). Vitamin C (vitaminum s). G-2,3-lakton…
Što sokovi možete piti za gastritis?Što sokovi možete piti za gastritis?
Svježi sokovi gušterače (pankreasa), što može biti (korisno)?Svježi sokovi gušterače (pankreasa), što može biti (korisno)?
Mogu li piti kompot za gastritis?Mogu li piti kompot za gastritis?
» » » Sokovi za mrvice. Dajte svom djetetu sok. Odabir sok za bebe
© 2020 GuruHealthInfo.com