GuruHealthInfo.com

U ulozi sladokusac su većina od njih su djeca. S druge strane, većina slatkiša nije nešto što nije korisno za djecu, pa čak i vrlo opasni. I mnogi vole da bi zaštitili svoju djecu od bilo desert. To nije u potpunosti točno.

Za desert, djeca do 1 godine su voćni sokovi i voćni purees. Želim podsjetiti roditelje da se priprema sok ili pire kod kuće, morate biti sigurni da je voće i povrće su sigurni (tj uzgajaju u ekološki čistom području bez uporabe gnojiva). To nije uvijek moguće, pa je poželjno da uđe u prehrani beba beba sokova i purees industrijske proizvodnje. Sirovine se koriste u proizvodnji dječjih sokova i voćnih purees je podvrgnut pomnom praćenju i modernih proizvodnih tehnika omogućuje očuvanja bitnih vrijedna nutritivna svojstva, veliki broj vitamina i soli. Kompot (napravio sa svježim bobica, voća i suho voće) je predstavljen do kraja prve godine života. U pripremi pirjano voće biti ograničena na minimalnu šećera ili bolje - ne koristite ga na sve. Preporučljivo je da se izbjegne korištenje grožđice i grožđe, uzrokujući pretjeranu fermentacije u crijevima. Deserti za djecu od 1 godine do 3 dijete letjeti drugi i treći godina života snažno razvijene žvačnog sustava, čime se povećava broj zuba, razviti percepciju okusa, poboljšava proces probave i asimilacije hrane. U skladu s time širi spektar jela koje možete jesti dijete ove dobi. Osim poznati baby kruške, jabuke, banane, šljive, voće asortiman djece starije od 1 godine može se proširiti na štetu tropskog voća (marelice, breskve, kivi, ananas) sa svojim dobrim podnošljivosti. Dijete također može dati takav voća kao trešnja, ribizla (svih boja), zrele ogrozd, brusnica, brusnica, borovnica i kupina. U nedostatku alergijskih reakcija u djece starije od 1,5 godina, uporaba takvih bobica kao jagode, jagode, maline i agrumi (naranče, grejp, limun). Glavni pića za djecu do 3 godine su sokovi s oznakom „dječja hrana”. Sokovi mogu biti voća, bobica, povrća (jabuka, kruška, trešnja, naranča, banana, mrkva, rajčica), s pulpom i bez celuloze, jednokomponentna i mješoviti. Nakon obroka, možete napraviti čaj (prirodni, bez aroma i slabozavarennogo).
U ulozi sladokusac su većina od njih su djeca. S druge strane, većina slatkiša nije nešto što nije korisno za djecu, pa čak i vrlo opasni. I mnogi vole da bi zaštitili svoju djecu od bilo desert. To nije u potpunosti točno.

desert (Od francuske riječi za desert) - voća ili slatkih jela koja se poslužuju na kraju večere, trete.ami ugljikohidrata (glukoza, fruktoza, maltoza) su voće i bobice, koje imaju izvrstan okus i zabavu djeci koriste. Oni su izvor vitamina (vitamin C, beta-karoten, folna kiselina), anorganske soli (kalij, željezo, cink i slično), organske kiseline (jabučna, limunska, oksalna, benzojeva, itd), aromatski i taninska tvari, vlakana, vlakana i pektina. Organske kiseline poboljšati proces probave, povećavajući izlučivanje probavnih sokova i poboljšava pokretačku funkciju crijeva. Tanini su opor, protuupalno djelovanje na crijevnu sluznicu. Dijetalna vlakna i pektin olakšati nesmetano crijeva (imaju preventivni učinak protiv zatvor kod djece), Adsorbira (istaloženi) i izlaz toksične tvari, uključujući soli teških metala. Svježe voće i bobice ne može zamijeniti ništa - oni su obvezni sastavni dio dječje prehrane. Deserti - to nije samo plod i voće, ali i razne slatkiše (šećer, bomboni, čokolade, kolači i drugi.). podaci proizvodi sadrži saharozu. Oni se lako probavlja, imaju visoku energetsku vrijednost, ali gotovo nemaju u svom sastavu mineralnih komponenti. Osim toga, u njihovoj pripremi se često koriste boje, arome, margarin, koje nisu namijenjene za dojenčad. Višak slatkiši štetni za zdravlje djeteta, jer smanjuje apetit, krši metabolizam ugljikohidrata i masti, a može dovesti do pretjeranog povećanja tjelesne težine - pretilosti, šećerne bolesti. Osim toga, saharoza je jedan od faktora rizika za karijes. S obzirom na čokoladne proizvode koje ga sadrže (u čokoladi marshmallows, čokolade i kolače), oni ne nude bebe, budući da povećavaju razdražljivost i živčani sustav i može uzrokovati alergijske reakcije.
Deserti za djecu do 1 godine
Za desert, djeca do 1 godine su voćni sokovi i voćni purees. Želim podsjetiti roditelje da se priprema sok ili pire kod kuće, morate biti sigurni da je voće i povrće su sigurni (tj uzgajaju u ekološki čistom području bez uporabe gnojiva). To nije uvijek moguće, pa je poželjno da uđe u prehrani beba beba sokova i purees industrijske proizvodnje. Sirovine se koriste u proizvodnji dječjih sokova i voćnih purees je podvrgnut pomnom praćenju i modernih proizvodnih tehnika omogućuje očuvanja bitnih vrijedna nutritivna svojstva, veliki broj vitamina i soli. Kompot (napravio sa svježim bobica, voća i suho voće) je predstavljen do kraja prve godine života. U pripremi pirjano voće biti ograničena na minimalnu šećera ili bolje - ne koristite ga na sve. Preporučljivo je da se izbjegne korištenje grožđice i grožđe, uzrokujući pretjeranu fermentacije u crijevima.
Deserti za djecu od 1 godine do 3 godine
Dijete od druge i treće godine života sve više razvijena žvačnog sustava, čime se povećava broj zuba, razviti percepciju okusa, poboljšava proces probave i asimilacije hrane. U skladu s time širi spektar jela koje možete jesti dijete ove dobi. Osim poznati baby kruške, jabuke, banane, šljive, voće asortiman djece starije od 1 godine može se proširiti na štetu tropskog voća (marelice, breskve, kivi, ananas) sa svojim dobrim podnošljivosti. Dijete također može dati takav voća kao trešnja, ribizla (svih boja), zrele ogrozd, brusnica, brusnica, borovnica i kupina. U nedostatku alergijskih reakcija u djece starije od 1,5 godina, uporaba takvih bobica kao jagode, jagode, maline i agrumi (naranče, grejp, limun). Glavni pića za djecu do 3 godine su sokovi s oznakom „dječja hrana”. Sokovi mogu biti voća, bobica, povrća (jabuka, kruška, trešnja, naranča, banana, mrkva, rajčica), s pulpom i bez celuloze, jednokomponentna i mješoviti. Nakon obroka, možete napraviti čaj (prirodni, bez aroma i slabozavarennogo). U ovoj dobi, moramo se izbjegle bilo kakve gazirana pića (uključujući mineralnu vodu s plinom). Nakon 1,5 godina, djeca mogu ući u vlast malu količinu šećera i slatkiša - do 30-40 grama dnevno (na temelju šećera, što beba Ona prima u svom čistom obliku, kao dio zaslađenih pića i slastica). Možete koristiti zaslađivač - fruktoza (prirodni voćni šećer). Osim šećera u prehrani djece ove dobi može koristiti različite vrste džemova, marmelada, džem, med. Kada se med koristi ne smije se zaboraviti da je vysokoallergennym proizvod, pa ga treba tumačiti s oprezom, najbolje u proizvodima za prehranu djece u industrijskoj proizvodnji. Uzimajući u obzir individualne tolerancije, beba se može dati kremama (pripremljen od svježeg voća i bobica), želea, bombona, bijelog sljeza (po mogućnosti vanilija ili kremasto bez dodavanja umjetnih voćnih okusa), voćni bomboni (proizvedena od prirodnog voća i bobica pirea, koji bi trebao biti naveden na oznaka). nakon 2 dje Također možete uživati ​​u tijesto članke (peciva, peciva i sl.) Ne smije se zaboraviti da su kolači namijenjene djeci ne smije sadržavati margarina- najprikladniji način za pripremu tijesta proizvode za djecu - pečenje. Kolači, slastice i masna jetra, kao i čokolada u ovoj dobi dati više namatanje sa oni su ne samo vrlo visok u kalorije, ali i teško se probavlja, stvara dodatni teret na probavni trakt djeteta. Također, ne smije se zaboraviti da u cookie pečenje tijesta, želea, marmelada itd sadrži mnoge sahara- da se izbjegne višak šećera u djece prehrani, jer smanjuje apetit, doprinosi zuba i debljanje. Slatkiši u prehrani djece s pretežak isključeni.

Deserti i slatkiši u prehrani djece

Uz hranu u tijelo djeteta dobiva ne samo hranjive tvari, ali u određenoj mjeri hrane - jedan od izvora zadovoljstva i pozitivne emocije. Naravno, ova izjava je vjerojatno vrijedi i za deserte. Nakon deserta sastoje se uglavnom od ugljikohidrata. Uostalom, oni su odgovorni za proizvodnju serotonina - hormona sreće.

Dakle, desert - slatko jelo ili voće, poslužuju se na kraju obroka. Voće i bobice imaju izvanredne osobine za okus i to je razlog zašto su oni toliko vole djecu. Oni su izvor vitamina (beta-karoten, vitamin C, folna kiselina), ugljikohidrate (fruktoza, glukoza, maltoza), mineralima (željezo, kalij, cink, itd), tanini i aroma, prehrambenih vlakana, pektina i celuloza. Svježe bobice i voće ne može zamijeniti ništa - oni su nužan sastojak u dječjoj prehrani.

No, to je različite deserte slatko (slastica, šećer, pečenje, čokolada, itd). Ovi slatkiši sadrže saharozu, ali imaju malo korisnu komponentu u svom sastavu. I dalje u njihovoj proizvodnji često koriste okusa i boja koje su štetne za tijelo djeteta. Višak slatkiše u prehrani djeteta može dovesti do gubitka apetita, poremetiti metabolizam masti i ugljikohidrata, a često i protiv ove pozadine razvoju dijabetesa. U isto vrijeme, saharoze koji se nalazi u velikim količinama u slatkišima - jedan od uzroka propadanja zuba. Čokolada i hrana ga sadrže, ne treba dati malo dijete.

Djeca mlađa od 1 godine može dati voćni purees i sokove kao desert. Roditelji! Ako pripremate pire ili sok kod kuće, možete biti sigurni da je voće i povrće uzgaja na ekološki čistom području. Naravno, neće uvijek biti sigurni u to, pa se preporučuje dati beba pire i sok od industrijske proizvodnje. Kompoti trebao ući do kraja prve godine života. U njihovoj proizvodnji, ograničiti dodatak šećera na minimum ili je ne koristiti uopće. Također je bolje izbjegavati uporabu grožđa i grožđica. Oni uzrokuju prekomjerno fermentacije u crijevima.

Za dijete, drugo i treće godine života potrebno je proširiti asortiman slastica. Raspon voća za ovu dobnu skupinu se može proširiti dodavanjem kivi, ananas, banane i druge tropske plodove u svoje dobre podnošljivosti. Ako se dijete ove dobi nemaju alergije, možete dodati u svoju prehranu jagode, maline, jagode (jagoda uzgaja kod kuće je vrlo lako) i agrumi (grejp, naranče, limun). U ovoj dobi, nije potrebno dati djetetu bilo gazirana pića (uključujući mineralnu vodu s plinom). Djeca nakon 1,5 godine se može uvesti u prehranu male količine šećera i slatkiša do 30-40 grama dnevno. Postupno može početi davati različite marmelade, čuva, med. Sjeti se da med - on vysokoallergenny proizvod, i to treba tumačiti s velikim oprezom. Djeca nakon 2 godine pokušati ući u prehrani proizvodima tijesto. Zapamtite da kolače, koji će imati svoje dijete ne bi trebao sadržavati margarin. Kolači, kolači, čokolada i masna jetra ne bi trebali dati svoje dijete. Oni su vrlo visoke u kalorije i stvoriti dodatni teret na probavni trakt djeteta. Višak šećera dijete prehrana podrazumijeva razvoj karijesa, smanjuje apetit i dovodi do debljanja.

Asortiman deserti za djecu od 3 do 7 godina je znatno širi. Polazeći od 3 godine, može malo dati djetetu mlijeko ili bijelu čokoladu, sve ostale vrste čokolade može početi davati 5-6 godina. Djeca starija od 3 godine, pokušati uključiti u izborniku, muffins, pudinge, složenaca. Nikad ne dopustite da dijete ove dobi čokolade sadrže alkohol. Iznos slatkiša i šećera za dijete od 3 do 7 godina - do 50 grama dnevno. Oni ne bi trebali dati između obroka. Nemojte nuditi slatkiše i slastice dijete ako nije htio jesti.

Odabir slatkiše za djecuU ulozi sladokusac su većina od njih su djeca. S druge strane, većina slatkiša nije nešto što nije korisno za djecu, pa čak i vrlo opasni. I mnogi vole da bi zaštitili svoju djecu od bilo desert. To nije u potpunosti točno. Stoga je želja svakog majke - pronaći takve slastice, koje ne samo da bi volio dijete, i da će mu donijeti štetu, ali će biti koristan za zdravlje. Pogledajmo ih zajedno!
korisno mliječ

Jelly, žvakaće i žele bombona su popularni s mnogo djece. I prava onih roditelja koji ih kupuju za svoju djecu. Djeca nutricionisti vjeruju da je to većina sigurno, pa čak i korisno za tijelo djeteta bombona. Se dobiva na bazi šećera sirup sirupa, pektina i želatina. Prema stručnjacima, želatina, koji je izveden iz životinjskog vezivnog tkiva, to je korisno za mišiće, kose, krvnih žila i kože. Pektin, koji se sastoji od prehrambenih vlakana voća i bobica, dobro uklanja toksine i otrove, čisti crijeva, usporava nakopychevanie kolesterola, vrlo dobro za srce. Ovi bomboni mogu se davati djeci od dvije godine.
poslastica delikatna

Sljez pripravljen iz kaše, voća i bobica, koji se tučeno sa šećerom i žumanjka. Zatim dodajte šećerni sirup, melasa i agar. Ako sljez ne sadrži sintetičke mirise i boje, to je vrlo korisno i sigurno za djecu, kao i melasa. Oni su čak i preporučeno od strane liječnika. Polazeći od dvije godine, ove boje bez Goodies, možete sigurno dati svoje dijete - Kremasti vanilije marshmallows i slatkiša.
Odabir čokolada

Nutricionisti imaju svoje argumente u vezi čokolade za školsku djecu. Ima antioksidansi - tvari koje imaju pozitivan učinak na imunološki sustav, metabolizam, spriječiti razvoj kardiovaskularnih bolesti i zarazne. Nutricionisti preporučuju davanje djeci čokoladu nakon bolesti, za vrijeme ispita, za podizanje imuniteta. No, ne treba zaboraviti da je u čokolade kakao praha, može izazvati alergijsku reakciju. Dakle, Nintendo čokolada za djecu kontraindicirana. Oni su pogodnije mlijeko ili ona u kojoj je kakao praha manja od ili bijeli, koji se sastoji od kakao maslaca. Potrebno je odgoditi poznanstvo sa tamnom čokoladom do četiri ili pet godina.
Karamela lizalica

Djeca vole grickati slatkiše smrznute šećera. Rezultat je oštećenje cakline zuba, a nakon toga razvoja karijesa. Osim toga, karamel stvara dodatno opterećenje na enzimskih sustava u tijelu malo. Dakle, dječja poznavanje karamela, potrebno je odgoditi što je kasnije moguće.

Pravila za mamu.

Ako ste gorljivi protivnik na činjenicu da je vaše dijete jede slatkiše u velikim količinama, ali posjet nije moguće da ga čuvati od takvih iskušenja, neka pravila treba slijediti.

Nema potrebe za uključivanje bombona u zabranjeno voće. Uostalom, djeca uvijek žele više od onoga što oni zabranjuju.
Ako ne daju slatkiš ili slatkiše kod kuće, na zabavi, možete napraviti izuzetak dijete nije osjećao kao crna ovca u pozadini druge djece.
Potaknite dijete da isprati usta ili četkati zube nakon pojedene slatke poslastice.
Objasnite svom djetetu da je desert trebali konzumirati tek nakon obroka. Kako dokazati znanstvenike - perut nakon pojede prije tih proizvoda, štiti zube od sadržane bombona, mliječne kiseline.

Potrošnja energije u djece je značajan. Dakle, potrebno je da se odmah bi se - s te točke gledišta, slatkiši su korisni za djecu. Osim slatko hrani moždane stanice koje pomaže boljem razmišljanju. Samo slatkiši sadrže ugljikohidrate koji su uključeni u izgradnji staničnih membrana, hormona, krvne proteine, napuniti rezerve energije. Sada se odlučiti za sebe - moramo slatkiše za djecu ili ne.

deserti

Mousse griz s brusnicama
sastojci:
1/3 cup krupica, 1 šalica brusnica, 3 šalice vode, 1 šalica šećera.
priprema
Brusnice slomiti drvene tučka i razrijedi s 1/2 čašu s hladnom vodom, zatim se ocijedi. Pulpa ulijte preostalu vodu i staviti na vatru, kuhati nekoliko minuta, a zatim ocijedite. Brusnica juha, na 15 minuta kuha griz, zatim se ohladi na 40 ° C i izlije sok od brusnica.
Mućenje umutiti ili električni mikser za povećanje volumena 2-2,5 i gusta blijedo roza fluffy pjene.
Odmah nakon mućenje sipati u vaze ili kuhano obliku.

Mousse griz rabarbare
sastojci:
1/2 cup krupica, 350-400 g rabarbara, 2,5 šalice vode, 1 dio šećerne glazure.
priprema
Peteljkama od rabarbare oprati, oguliti, izrezati i kuhati sa šećerom 5 minuta. Obrišite juhu kroz sito, dodajte griz i kuhati dok debela.
Kada je masa još topao, tukli do guste pjene, sipati u kalupe ohlađeno.
Može se izlije Mousse bobica ili voćni sirup.

Puding muffins s kremom
sastojci:
Bijela suhog rola - 200 g maslaca - 30 g mlijeko - 0,5 čaše, 1 jaje, brašno - 5 g, šećer okus.
priprema
Kruh bez kore izrezati na kriške. Podmažite kriške s uljem i staviti u obliku slojeva. Utrljajte žumanjak s mlijekom. Dodajte brašno, 1 žličica šećer. Kuhati dok se ne zgusne, miješajući povremeno.
Ulijte vrhnje Bun kriške. Kada se rola malo razmoknet, pecite u pećnici dok žuta (30 minuta).

nabujak kruh
sastojci:
Bijela suhog rola - 150 g šećera - 50 g maslaca - 15 g, 3 jaja.
priprema
Mokri kolač u vodi pomiješa se s mlijekom. Kaša sa žlicom. Dodajte rastopljeni maslac, šećer, jaja, i tukli u pjenu.
Stavite u obliku, namašćenom i posute šećerom. Pecite u pećnici.

Limun kruh puding
sastojci:
Bijela suhog rola - 100 g maslaca - 25 g Šećer - 50 g, 1 jaje, limuna - 1/2 komada, soda bikarbona -, 1 g soli.
priprema
Kruh bez kore potopiti u hladnu vodu. Stisnite i mijesiti kruh sa žlicom. Dodajte maslac, šećer, u prahu kora 1/2 limuna, 1 žličica sok od limuna i 1/2 žličica sode, razrijeđene u žlicu vode. Sve promiješati. Dodajte jaje, tukli 2-3 žlice. l. mlijeko.
Stavi u obliku podmazani. Cover sa nauljenom papiru ili foliji.
Pecite u pećnici dok kuhani.

Jela od voća i bobica

Jagode i maline
sastojci:
Bobice - 100 g šećera u prahu za okus.
priprema
Odaberite svježe zrele bobice. Operite sito u prokuhanu vodu. Neka ocijedite. Stavite na transparentan zdjelu i pospite šećerom u prahu. Poslužite uz vrhnje ili mlijeko.

Pečena jabuka sa šećerom
sastojci:
Jabuka - 150 g šećera okus.
priprema
Operite jabuku. Bez čistini, izrezati na pola. Izvadite jezgru, staviti u posudu i prelijte šećer u udubinu.
Na dnu posude sipati malo vode. Pecite u pećnici dok kuhani.

"snowballs" jabuka
sastojci:
Jabuke - 150 g, šećer na okus, cookies - 2 komada, jaje.
priprema
Pecite veliku jabuku. Obrišite. Poput proteina do gustoće pjene. Postupno dodajte šećer i pire od jabuka. Whisking dok dok smjesa ne postane svijetlo i pahuljasto.
Dodaj 1 žlica. l. brašno mljevenja keksa.

sušeno voće
Djeca od 1,5 - 2 godine može dati natopljene sušeno voće. Suhe marelice, šljive, breskve, operi se u večernjim satima u nekoliko voda. Ulijte malu količinu hladne prokuhane vode.
Ostavite u hladnjaku preko noći.

suhe šljive
Operite 100 g suhe šljive. Ulijte kuhane hladne vode u vodu jedva pokriven šljiva. Ostavite jedan dan u hladnjaku. Zatim ocijedite.
Posuti maticama i izlije na kiselo vrhnje sa šećerom.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Banane u pankreatitisa, je li moguće da se slučaj upale gušterače?Banane u pankreatitisa, je li moguće da se slučaj upale gušterače?
Koje su sušeno voće se može jesti s pankreatitisom?Koje su sušeno voće se može jesti s pankreatitisom?
Voće i bobice za djecuVoće i bobice za djecu
Uvođenje sokova i voćnih pureesUvođenje sokova i voćnih purees
Dojenje djece. 3.5-5.5 mjeseciDojenje djece. 3.5-5.5 mjeseci
Osnova beba dijetaOsnova beba dijeta
Shema odvikavanje djeteta do jedne godineShema odvikavanje djeteta do jedne godine
Mogu li kompot pankreatitis?Mogu li kompot pankreatitis?
Je li moguće da pankreatitis džem?Je li moguće da pankreatitis džem?
Dječji pire s pankreatitisomDječji pire s pankreatitisom
» » » U ulozi sladokusac su većina od njih su djeca. S druge strane, većina slatkiša nije nešto što nije korisno za djecu, pa čak i vrlo opasni. I mnogi vole da bi zaštitili svoju djecu od bilo desert. To nije u potpunosti točno.
© 2020 GuruHealthInfo.com