GuruHealthInfo.com

Mehanizmi i kašnjenja nastavak mejoze u jajne stanice

lokacija jajne stanice

mejoza u kašnjenje države se provodi zahvaljujući specifičnim mehanizmima. Do punog sazrijevanja jajne stanice iz temelja nespremne za mejoze, ali nakon stjecanja sazrio oocita mejotske nadležnosti u održavanje u profaze sam mejotske diobe, barem djelomično, sudjelovati stanice kumulusa.

Poznato je da je zrelo jajnih stanica, odvojena od okolnih stanice kumulusa spontano ponovno mejoze, bez obzira na poticaj LH. Iako je signal reguliranje mejotske diobe, još nije identificiran, razumijevanje signalnu kaskadu u pretincu ootsitarnogo, postalo je puno lakše razumjeti.nadražajni heterotrimetričkim G-vezan receptor-3 za guanozintrifosfatsvyazyvayuschemu proteina (GPR3) je izražen na plazmatskoj strani membrane oocita, smatra se da je posrednik propis kumulus odgode mejoze. Međutim GPR3 ​​također posjeduje djelovanje ne ovisi o LH i Cumulus stanica. GPR3 ilustracija uloge je činjenica da je u pripravcima GPR3 ​​ženke jajnici - / - miševa nakon faza mejoza da je profaza I, vidjeti u netaknutom početkom antralnog folikula u odsutnosti stimulacije kumulusa LH ili rasta.

inaktivacija Gs koristeći Mikroinjekcija specifičnog anti-Gs-antitijela u netaknutim oocita folikula čime je oocita nastaviti mejoze, čak i ako su stanice kumulusa u kompleksu s njom. GPR3 podržava aktivnosti GS zbog stimulacije adenil ciklaze i stvaranja visokih koncentracija cAMP, pak, podržava aktivnost PKA. Za stvaranje visok sadržaj cAMP je potrebno alenilattsiklazy izoformu 3 izrazio jajnih stanica.

Djelujući «GPR3 završnu fazu lancu -> gs -> kamp -> RSA „PKA zavisna fosforilacija proteina supstrata može inhibirati nastavak mejoza od sada nepoznatih mehanizama, uključujući inhibiciju faktora djelovanja, podržavaju M fazu (M-fazi poticanje faktor - MPF). To je područje za daljnja istraživanja.

mejoza u jajne stanice

Nastavak mejoze u jajne stanice

Dok LH aktivira ovulaciju podvrgavanjem na stanice kumulusa i izlaz jajne stanice iz profaza I, završetak nastavak mejoze i može u velikoj mjeri regulirano zrele jajne stanice. Za nastavak mejoze trebaju smanjiti količinu međustanične cAMP i aktivaciju MPF. Smanjenje stvaranja i kolaps intenziviranja cAMP u jajne stanice, očito potiče nastavak mejoze.

Smanjuje sintezu cAMP posredovanog inhibitorni G protein, koji sa svoje strane je izražen u oocita aktiviranim GPCR, iz leytsinnasyschennym povtorsoderzhaschim G-protein vezani receptor 8 (leucin bogate ponavljanja koji sadrži G-protein vezani receptor 8 - LGR8). Uloga LH u nastavku objašnjava mejoze LGR8 posredovano smanjenje cAMP kao LGR8 stimulirane IGF-3, koji je izražen i luče jajnika teka stanica kao odgovor na LH.

Razgradnja i inaktivacija cAMP u jajne stanice posredovana ovdje izraženi kao predstavnik obitelji fosfodiesteraza cikličkih nukleotida, PDE3A. Zametna vrećica fazi oocite dobivene iz RDE3A - / - miševi nesposobni nastavka mejoze in vivo i ostaju u ovom stupnju, čak i nakon ovulacije. Mejoza nastavlja i nakon zrelih oocita nije ovaj korak su odvojeni od stanice kumulusa i kultivirane in vitro. Dakle, miš modeli s inaktivacija gena PDE3Aje GPR3 ​​i pokazuje njihovu važnu ulogu u regulaciji mejoze.
Što je još važnije, ovi eksperimentalni modeli pokazuju da ovulacija i nastavak mejoze, iako se obično javljaju istovremeno, neovisni su procesi s različitim mehanizmima regulacije.

Instrukcijski video: mejoza i njegove faze

Video mejoza i njegove faze

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Razdoblje rasta oogenesis. rast folikulaRazdoblje rasta oogenesis. rast folikula
Smrt-smrt jajne stanice. izaziva apoptozuSmrt-smrt jajne stanice. izaziva apoptozu
Oogenesis. Povijest istraživanjaOogenesis. Povijest istraživanja
Razvoj jajne stanice. Profaza od: i mejozaRazvoj jajne stanice. Profaza od: i mejoza
Ključne točke razvoja oocita folikulogenezeKljučne točke razvoja oocita folikulogeneze
Obitelj proteini mutL, mutS i cdk u razvoju oocita. mutacijeObitelj proteini mutL, mutS i cdk u razvoju oocita. mutacije
In vitro oplodnja (IVF), Mogućnosti i perspektiveIn vitro oplodnja (IVF), Mogućnosti i perspektive
Formiranje sperme. Spermatotsitogenez i spermatogenezaFormiranje sperme. Spermatotsitogenez i spermatogeneza
Drugi mejotske diobe. Značenje mejoze u razvoju klice stanicaDrugi mejotske diobe. Značenje mejoze u razvoju klice stanica
Majke učinak gena. Kodira proteine ​​jajne staniceMajke učinak gena. Kodira proteine ​​jajne stanice
» » » Mehanizmi i kašnjenja nastavak mejoze u jajne stanice
© 2020 GuruHealthInfo.com