GuruHealthInfo.com

Konjunktivitis u novorođenčadi: uzroci, simptomi, liječenje i prevencija. Konjunktivitis u djece liječi

konjuktivitis manifestacije mogu biti više ili manje izražen. Često, lokalne manifestacije opće bolesti su u pratnji promjene u tijelu: porast temperature, glavobolje, upale gornjih dišnih puteva. Konjunktivitis - vrlo česta bolest, uključujući među djecom u prvoj godini života.
Konjunktivitis u novorođenčadi: uzroci, simptomi, liječenje i prevencija. Konjunktivitis u djece - liječenje

Često se događa da novorođenče oči upaljene i stalno teče suze. Neke majke početi liječenje djece na vlastitu - „narodnih lijekova” ili kapi koji će savjetovati ljekarnika u ljekarni. Da biste to učinili, u svakom slučaju to je nemoguće, jer je najvjerojatnije govori o konjunktivitis dovoljno ozbiljnih bolesti koje utječu na oko sluznice.

Glavna vanjska manifestacija konjunktivitisa su fotofobija, suzenje, osjećaj stranog tijela u očima, bol, sluzav-gnojni iscjedak, crvenilo očiju. konjuktivitis manifestacije mogu biti više ili manje izražen. Često, lokalne manifestacije opće bolesti su u pratnji promjene u tijelu: porast temperature, glavobolje, upale gornjih dišnih puteva. Konjunktivitis - vrlo česta bolest, uključujući među djecom u prvoj godini života.

Konjunktivitis u novorođenčadiUzroci bolesti

Razlozi za prevladavanje gnojni konjunktivitis mogu biti različiti. To je prije svega gnojni-septička bolest novorođenčeta. Oni su uzrokovane povećanjem broja novorođenčadi s niskom imunološku zaštitu, među njima - nedonoščadi i djece rođene od majki u visoko rizičnim skupinama, kao i nepridržavanja higijene režima u ginekološkoj bolnici i tako dalje. Često preporuča se koristiti 20% -tne otopine natrij sulfacyl uzrokuje iritaciju spojnice, osobito u dojenčadi s promijenjenim reaktivnost tkiva. To dovodi do razvoja upale konjunktive. Često gnojni konjuktivitis pojaviti u dojenčadi s poremećajima suzne puteve.

vrste konjunktivitisa

Nekoliko različitih vrsta konjunktivitisa:
bakterija;
virusne;
klamidija;
alergije;
autoimuni konjunktivitis.

bakterijski konjunktivitis

Glavni antibakterijsko sredstvo (gnojni) konjunktivitis je Staphylococcus aureus, ali u posljednjih nekoliko godina došlo do porasta u širenju takvih patogenih gnojni konjuktivitis kao Staphylococcus epidermidis, Streptococcus, Escherichia i Pseudomonas aeruginosa, gonococcus. Problem je gnojni konjunktivitis uzrokovan klamidijom trahomatis.

Konjunktive upala može biti uzrokovana pojedinih agenata i njihovih udruženja, kao što su bakterije i virusi, koji rade istovremeno.

Koka (sferne bakterije čine) prvenstveno stafilokoki - najčešći uzrok očne infekcije, ali to se nastavlja povoljno.

stafilokokni konjunktivitis kod dojenčadi

U novorođenčadi, bolest je najčešće uzrokovana samo Staphylococcus zlata ili u raznim udrugama s drugim mikroorganizmima. Često, stafilokokni konjunktivitis pojavljuje na pozadini nekih bolesti jetre, bubrega, srca, itd ili drugih bolesti septičkih dojenčadi (omphalitis - pupčana upale rana, pioderme - upalne lezije kože, otitis -. upale uha, i drugi).

Inkubacija (vrijeme od infekcije manifestacije bolesti) stafilokokni konjunktivitis traje 1 - 3 dana. Često je proces koji oba oka odjednom. Odvodnja konjunktive šupljine - Muco-gnojni lik iz izobilju do rijetki, akumulira u unutarnjem kutu očne jabučice. S obilnom gnojnih kapaka lijepljenih zajedno na svojim rubovima pojavljuju višestruki oguliti. Ova bolest uglavnom pogađa djecu 2-7 godina do 2 godine starosti je rijetkost.Liječenje se sastoji od pranja vrećicu očne spojnice antiseptička rješenja raspored antibiotika širokog spektra u obliku kapi za oči. Specifična lijek dodijeljena liječnika, na temelju individualnih karakteristika i starosti djeteta, u isto vrijeme je također uzeti u obzir podnošljivost. Učestalost ubacivanja iznosi 6-8 puta dnevno i smanjuje na 3-4 puta što je poboljšanje. Liječenje zahtijeva barem 2 tjedna.

Gnojni konjunktivitis uzrokovane gram-negativnim mikrofloru. Gnojni konjuktivitis najčešće uzrokuje negativne mikroorganizme iz obitelji Enterobacteriaceae (Escherichia coli, Proteus, Klebsiella) i Pseudomonas aeruginosa. Ovi patogeni su najopasniji, jer to uzrokuje tešku akutnu konjuktivitis, u kojem se često pod utjecajem rožnica.

Također je uobičajeno manifestacije gnojni konjuktivitis karakteristični simptomi konjunktivitisa su izražene donje vjeđe edem, obilan gnojni iscjedak, prisutnost sivo, lako skidati sloj na površini spojnice.

gonokoknog neonatalna konjunktivitis (Blennophthalmia). U slučaju infekcije tijekom poroda bolest uzrokovana gonococcus i obično se razvija u 2 do 3 dana nakon rođenja. Progresija bolesti u nekom kasnijem trenutku sugerira infekcije izvana.

Čini se plavkasto-ljubičasta izražen edem kapaka. Natečene kapke postala gusta, oni su gotovo nemoguće otvoriti za inspekcijske oči. Tako je od očne krvavi iscjedak šupljine ulije u boji mesa blato. Konjunktive je crvena i lako krvare raskliman. Nakon 3-4 dana, oteklina smanjuje stoljeća. Gnojni oka iscjedak, obilan, kremasta konzistencija, žute boje.

Izuzetna gonoblennorei opasnost leži u lezijama rožnice do smrti oka. U slučaju povrata konjunktive postepeno postaje normalna pojava, ali u težim slučajevima mogu ostati mali ožiljci. Za potvrdu dijagnoze potrebno laboratorijsko ispitivanje iscjedak iz očne šupljine za GC.

Općenito liječenje se sastoji u primjeni lijekova i sulfa antibiotika širokog spektra u dozama odgovarajućim dobi. Lokalnu primjenu često ispiranje očiju antibakterijsko i dezinfekciju rješenja. U noći na kapke stavi masti koje sadrže sulfonamide ili antibiotika.

Liječenje treba nastaviti do potpunog oporavka i negativnim rezultatima sadržaja istraživačke očne šupljine za GC. Prognoza pravovremeno i energično liječenje povoljan. Liječenje sprečava razvoj komplikacija rožnice i time eliminira sljepilo ili slabovidni. U našoj zemlji, do 1917 blennophthalmia je uzrok sljepoće u oko 10% slučajeva. Danas, zahvaljujući raširenim trenutnih preventivnih mjera u novorođenčadi strogi sustav ove bolesti postao prava rijetkost.

Prema važećim zakonskim propisima (RF MOH red № 345 od 26.11.97) gonoblennorei profilaksa u novorođenčeta je obavezno. Odmah nakon rođenja bebe oči je obrisao s pamuk obrisak natopljenom otopinom za dezinfekciju (furatsillin 1: 5000, rivanol 1: 5000), i uvede u svakom oku kap 20% -tne otopine natrijevog sulfatsil. Ukopavat ljekovite tvari ponovljena je nakon 2 - 3 minute.

Uglavnom u prevenciji neonatalnog gonoblennorei je temeljita višestruko ispitivanje trudnice, njihovo pravovremeno i aktivnog liječenja.

Klamidija konjunktivitis kod dojenčadi. U pravilu, klamidijska konjuktivitis se javlja u djece majki koje su klamidija genitalne organe. Infekcija djeteta najčešće događa tijekom porođaja. Vjerojatnost prijenosa klamidija infekcije s bolesnim djetetom majci, prema različitim autorima, od 40 do 70%. Klamidijska konjunktivitis frekvencija dosegne 40% neonatalne konjuktivitisa.

Klamidijska neonatalni konjunktivitis može biti jedno- ili obostrano. To se događa najčešće u akutnoj - 14. dan nakon rođenje djeteta, u rijetkim slučajevima - mjesec dana nakon poroda. Konjunktivitis akutna, s obilnom muko-gnojni iscjedak. Na donjim kapcima spojnica može biti formirana lako prenosivim film. Nedonoščadi klamidijska konjunktivitis može početi već četiri dana nakon rođenja.

Upala konjunktive može potrajati kronični tijek sa promjenom razdoblja pogoršanja i propadanja, broj djece mogu razviti klamidijske neuspjeh ostale organe (upale srednjeg uha, upala pluća, itd), moguće intoksikacije - glavobolja, groznica, itd

Glavnu ulogu u liječenju s obzirom na određene antibiotike (propisan tablete ili injekcije i kapi ili masti).

Virusni konjunktivitis. Ova bolest često je povezana s herpes simplex virusa. Najviše pogođeni jedno oko se produljuje, trom, u pratnji osip od žuljeva na kapak kože. Ponekad virusne infekcije javlja u prvim danima života, liječnik dodjeljuje odgovarajući tretman.

laboratorijska dijagnostika

Dijagnoza konjuktivitis je obično jednostavan. Na temelju kliničke slike kako bi se utvrdilo uzrok procesa je teško, dakle, za bilo upala je poželjno da se obrisak iz konjunktive ili da struganje. Nastali materijal može se odmah obojiti i ispituju pod mikroskopom ili napraviti usjeva na hranjivoj podlozi, poslan u laboratoriju za proučavanje mikroflore i osjetljivosti na antibiotike utvrđena. Dobiveni rezultati omogućuju da se pravilno dodijeliti tretman.

Također, za dijagnostičke namjene različite metode za detekciju antitijela krv (Su proizvedeni od strane imunološkog sustava nakon gutanja patogeni organizam).

liječenje

Kombinirana terapija neonatalnog bakterijskog konjuktivitis uključuje sljedeće korake:
uklanjanje vezivnom iscjedak iz šupljine ispiranjem dezinfekcijskih otopina;
zakopavanja anestetike (ako sindrom rožnice kompresije na st, fotofobija);
korištenje antibakterijskih lijekova u obliku kapi, masti.

Ubacivanje lijekova treba provesti 7 - 8 puta dnevno kroz 6 dana, potom 5 - 6 puta dnevno (3-4 dana), a daljnja 2 - 3 puta dnevno do potpunog izlječenja. masti za oči se nanosi na unutarnju površinu kapaka 2 - 3 puta dnevno, na spavanje.

Gdje provesti liječenje - kod kuće ili u bolnici - u svakom slučaju određuje liječnik ovisno o obliku konjunktivitisa, težini bolesti, dobi djeteta i srodnih komplikacija. Za uklanjanje gnojni potrebne česte ispiranje očiju. U tu svrhu, koristite furatsillina ili kalijev permanganat rješenje. Prilikom pranja kapke treba dobro razrijediti i ispirati s gumenim balonom ( „kruške”). Između ispiranja tijekom dana kapi ubačenih u razmacima od 2 - 3 sata za 7-10 dana. Noću nameće pomasti sulfanilamidnymi lijekova ili antibiotika.

prevencija

a infekcije u novorođenčadi Oni su majka i medicinsko osoblje. Prijenos se vrši u zraku i kontakt staze. Prijenosni faktori dovode zrak ruke medicinskog osoblja, stavke dijete skrbi (pipete, pamučne loptice, gaza), a rješenja se koristi za oči liječenje svakodnevno djeteta.

Prevencija gnojnog konjuktivitisa uključuje niz mjera koje će se provoditi u prenatalnim klinikama, rodilišta i pedijatrijskih područja. Među tim mjerama - pravovremeno i sustavno prepoznavanje i liječenje urogenitalnih infekcija u beremennyh- liječenje genitalnog trakta antiseptik sredstvami- provesti preventivno liječenje novorođenih očiju.

UPOZORENJE! Bakterijske konjuktivitis novorođenčadi treba razlikovati - razlikovati od drugih bolesti. To su:
Manifestacije reaktivnog iritacije očiju, koje se mogu pojaviti kao odgovor na bilo trauma, uključujući i ukop lijekova koji se koriste u svrhu prevencije konjunktivitisa.
Ova reakcija može držati od nekoliko sati do 2 ~ 3 dana i traje bez liječenja.
Konjunktivitis, dacryocystitis pojavio na pozadini - upala nazolakrimalnog kanala novorođenčadi, koja se javlja uglavnom zbog opstrukcije nazolakrimalnog kanal. Najčešće opstrukcija uzrokovano prisustvom u nazolakrimalnog kanala želatinozne utikač ili filma, što obično se apsorbira prije rođenja ili u prvim tjednima life.2.
Kongenitalne Entropion kapci. Njegova karakteristična obilježja: dvosmjerni proces, kada se promatra bez Ectropion nije vidljiva cilijarnog rub kapaka i trepavice nisu vidljive, trepavice su se okrenuli očne jabučice, a često trljaju rožnice. Volvulus stoljeće je opasno jer cilijarnog margina s trepavicama ozlijediti rožnice tijekom pokreta očiju za vrijeme spavanja, tu je njegova upala, stanjivanje i zamućenje. Kada se ove anomalije daju dobre rezultate plastične kirurgije.

U akutnoj konjuktivitis ne može učvrstiti i zatvara oka, kao što je u zavoj stvara povoljne uvjete za bakterije, povećava rizik od upale rožnice.

Kako pokopati kapi i mast u njegovim očima da stave

Dijete ili uzeti na ruke, ili stavi, fiksni glavu, prsti širi oko prorez, šireći kapke, a šupljina nastaje u donjem poklopcu, umočen jednu ili dvije kapljice otopine. Zatim nježno masirajte oko kroz kapke.

Mast za oči u cijevi opremljenih s posebnim uskim vratom, što ga čini lako staviti u kutu oka iz cijevi tanka traka od masti. Sama mast distribuira preko oka.

vrste konjunktivitisa

Pozivajući se na patogen koji uzrokuje konjunktivitis, može se identificirati grupe ujedinjeni zajedničkim karakteristične značajke:

virusni konjunktivitis
Razlog virusi su toliko zaražene beba mogu u zraku kapljice. Konjunktivitis se širi vrlo brzo, posebno u dječjim skupinama. I kod kuće, virusna infekcija može biti bolestan cijela obitelj. Početak akutnog, često bolestan, prvo jedno oko, a zatim se pridružuje drugi. Pojavljuje labav, vodeni iscjedak (oka „tok”, kaže pacijenata). Oko postaje crvena, buja, to boli. Svako dijete ima povišenu temperaturu, što je u pozadini katar (prehlada) događaja.
Konjunktivitis u pozadini dječjih infekcija.
- Ospice, konjunktivitis. sudjelovanje oko je ponekad prvi znak djeteta ospice. Pokretanje postupka karakterizira fotofobija, nemogućnost široko otvorene oči, crvenilo konjunktive. Ponekad 2-3 dana bolesti u dobi od spojnici osip, koji još nisu na tijelu.
- Velike boginje konjunktivitis. Kad se male boginje bolest kod djeteta može utjecati i spojnica očne jabučice. Čini se boginja pustule nakon obdukcije koja ostaju ožiljci. Da bi se spriječilo grebanje oka i prodiranja infekcije djeteta potrebno je strogo slijediti kao sekundarne infekcije dovodi do ozbiljnih posljedica.

bakterijski konjunktivitis
Kada ubrizgava u oči mikroorganizama koji imaju bakterijski konjuktivitis. Dijete može zaraziti preko prljavih ruku, igračke, kućanskih predmeta. Čak i male čestice, prašine, pijeska prodrla u očne šupljine, može uzrokovati mikroskopske vezivnom tkivu ozljede. U njima se nešto i dobiti bakterije koje uzrokuju bolesti.
Početak je kao oštar, u slučaju ozljede oka, kao i postupno, krvave oči može biti jedno ili oboje, ponekad drugo oko postaje koji su uključeni u infekcijom na nepoštivanje higijenskih pravila. Osjećaj „pijesak” u očima, oticanje, viskozna žuta-zelena iscjedak, kapaka lijepljenih zajedno u jutro i sušiti na cilija žućkastim kora.
Često upalne bolesti uha (otitis), nos (rinitis) i paranazalnih sinusa (maksilarni sinusitis, etmoidit) može dovesti do širenja infekcije u oku. Mala djeca koja imaju poteškoća s izdavanjem nazalnih prolaza akumuliranjem iscjedak, tu je lijevanje nos sadržaj u oku kroz nazolakrimalnog kanal. Dakle, pedijatri preporučuju nosnice kako bi oslobodio dijete bez „akcije smorkatelnyh” i biti sigurni da provede dnevno WC očiju bolesno dijete kako bi se spriječilo širenje zaraze.

konjunktivitis gljivične
Gljivične konjunktivitis rijetko razvijaju i druge oblike, često kao komplikacija gljivične infekcije kapaka i kožu oko očiju, s oslabljenim imunitetom. Ona se odlikuje ozbiljnim, uključujući duboke oči okruženja i teško liječiti.

alergijski konjunktivitis
Razlog je učinak svih vrsta alergena, sve više i više oko nas i naše djece. Do alergena su prasinu i životinjsku dlaku, dim cigarete, kemikalije za domaćinstvo i lijekove, hranu, pelud u proljetno-ljetnom razdoblju. Poseban tip alergijske reakcije razvije infektivnih bolesti, alergija kad tijelo reagira na prodor infektivni agens.
Bolest je bilateralno, razvija akutno ili postupno, često naći kronična, traje dugo i teško liječiti. Glavni manifestacija oteklina, jak svrbež, peckanje. Edem se često proteže i na očni kapak kože.

Akutni droga konjunktivitis razvija u prosjeku u roku od 6 sati nakon primjene lijeka, edem se očituje naglim povećanjem sluznice, teške svrbež, pečenje. Uz dugotrajne upotrebe lijekova također mogu razviti alergijsku proces, ali to je subakutni, često s razvojem sluznice suhoće, osjećaj „kontaminacije” u očima, svrbež promjenjiv.
Kad proljeće alergijski konjunktivitis, tzv proljetni katar, ostavljajući sunce, djeca se žale na fotofobija i suzenje. Ona je povezana s povećanom osjetljivošću na UV zrake.
Peludna groznica - konjuktivitis je povezan s povećanom osjetljivošću na pelud, javlja na pozadini od drugih manifestacija sezonskih alergija kao što su začepljen nos, kihanje, kašalj, koji je još uvijek ista pelud. Pollinozy imaju jasnu „sezonske” i ponovljivost.

neonatalna konjunktivitis
U međuvremenu, moramo obratiti pažnju na gonokoknog i klamidijske konjunktivitis, razvija u novorođenčadi. Infekcija se javlja tijekom prolaska kroz porođajni kanal majke pate od gonoreja ili klamidija.

Blennophthalmia - bilateralna bolest, simptomi počinju 2-3 dana života u obliku teškog oteklina, krvarenje, često uključeni dublje okoliša oko koje dovodi do teških onemogućiti komplikacija.

Klamidijska konjunktivitis (paratrahoma) razvija se u 5-12 dana života, očituje akutni napad, mukozne ili gnojni iscjedak, često se javlja na pozadini kongenitalnih pneumonije.
Trenutno, sve žene trebaju proći obvezno testiranje u prenatalnim klinikama i na identificiranju aktivnu infekciju u liječenju bolesti. Novorođene djece provesti profilaktički WC oka pomoću otopine borne kiseline i instilled 1% otopina srebrnog nitrata.
Takva neonatalna konjuktivitis kao gonnoblennoreya i paratrahoma prvo tretiraju u bolnicama, au težim slučajevima, dijete može se prenijeti na specijaliziranoj jedinici za daljnje liječenje.

Konjunktivitis u djece - liječenje

Konjunktivitis Liječenje je uglavnom lokalno: kapi ili posebne pripreme. Za opće liječenje rijetko posezala, obično u slučajevima koji uključuju rožnica u tom procesu, u oslabljenih djece, ali i ne uvijek. Antibiotici često se suzdržati zbog navikavanja na njih patogena, oštećenja kože, pojavu alergija. Ukupan tretman je usmjeren na suzbijanje istodobno s ukupnim iste bolesti.

Kada virusni konjunktivitis opći tretman ako je dodijeljen, u obliku antivirusnih sredstava.

Mnogi ljudi pogrešno vjeruju da je konjuktivitis - bolest koja će proći sama od sebe. Da, to se događa, pogotovo u bakterijske ili virusne konjunktivitis. Kada dijete prolazi gripu ili ODS, on se oporavlja i, zajedno s ostalim infekcijama i konjunktivitis nestaje. Ali, to nije vrijedno rizika i poslastica konjuktivitis kod vašeg djeteta sebe. Budite sigurni da se konzultirati stručnjaka kliniku, gdje su liječnici mogu propisati pravo tijek liječenja, ovisno o podrijetlu bolesti i povezanih čimbenika vašeg djeteta.

Smatra se najučinkovitije terapija lijekovima i sveobuhvatan lokalni, dobro imenovan immunoukreplyayuschie droge, multivitamine, očna vodica. Osim toga, uvjet za oporavak je dobra osobna higijena.

Liječenje dugo alergijskog konjunktivitisa, zahtijeva propisivanje domaće i opće postupke. Izolirati specifične terapije alergijski konjuktivitis koji sadrži prekid kontakta s alergenom sumnjivog i povećana otpornost na njega. Nedostatak ove terapije u svom trajanju (mjeseci). Nespecifično terapije provodi kada je alergen pronađen. Ona je uvela tečaj, učinak je vidljiv nakon 2 tjedna od početka liječenja. Često, dodatne dijagnostičke metode i konzultirati allergist.

Veća prevalencija konjunktivitis, vrlo zarazna zahtijevaju pravodobno prepoznavanje, ispravno propisanu terapiju i poduzeti mjere kako bi se spriječilo njihovo širenje.

Odmah nakon otkrivanja simptoma konjunktivitisa u jednom oku kod djeteta, roditelji bi trebali poduzeti korake kako bi se osiguralo da proces nije prebacio na drugu oku, a ne s drugim članovima obitelji su bolesni. Roditelji ne bi trebali slati bolesne djece u dječjem kolektivu i pravovremeno zatražiti savjet oftalmologa.

Konjunktivitis u novorođenčadi

Za prevenciju infekcije kod poroda, svi novorođenčad zakopani u očima antiseptik rješenje ili kapi koje sadrže antibiotik, već nekoliko dana nakon rođenja, neke bebe mogu početi gnojni iscjedak iz oka, što ometa normalan otvaranja stoljeća.

Ovaj fenomen se naziva neonatalni konjunktivitis, a može utjecati na samo jedno oko, ali češće zagnojiti, oboje. Konjunktivitis u novorođenčadi ne bi trebalo biti previše zabrinuti roditelji, to je ništa više od začepljenja nosne sluznice ili kanala odljeva suza, zatim upala i proizvodnju sekreta.

Ipak, konjunktivitis kod dojenčadi može ponoviti tijekom prvih nekoliko mjeseci života, ali to bi trebao nestati s vremenom. Uz pomoć oftalmologa za liječenje novorođenčadi konjunktivitis naselju to je vrlo rijetko.

Ova infekcija pluća, što u novorođenčeta se mogu pojaviti u bilo koje doba dana se pojavljuje u starije djece, uglavnom u jutarnjim satima, kada se dijete probudi. Dovoljno je nježno očistiti oka sekreta pomoću fiziološke otopine i napraviti nježnu masažu donjeg kapka na korijen nosa. U tom slučaju, vidjet ćete da je gnoj nestane u roku od nekoliko sati.

Ako je, međutim, oči i dalje gnojiti nakon čišćenja i ne ide nakon 12-24 sati, ili u pratnji obilne crvenilo kapaka i groznice, konzultirajte pedijatra ili oftalmologa.

Akutni gnojni konjunktivitis

To nema smisla da kopaju pad očne šupljine, ako postoji gnoj ili sluzav iscjedak. To su mnogi mikrobi koje nema kapi nisu dovoljno liječiti. Dakle, nakon buđenja i tijekom dana po potrebi očne šupljine treba čistiti. Nadalje, mangan rješenje za pranje može se koristiti čaj zakuhati, kamilice ili samo prokuhanu vodu.
To nema smisla da pokopa dva ili više kapi, budući da je kapacitet očne spojnice - jedna kap. Ostatak ide na obraz.
Kada prekomjerno suzenje, a još više suppuration medicina pere odvojiti od očne šupljine i doslovno 20 minuta kasnije to više nije tamo. Ako se kapi usadio 6-8 puta dnevno (obično savjetuju liječnici), izbor se održava kloramfenikol otporne mikroorganizme, a konjunktivitis postaje kronična. Stoga je potrebno kapati svaki sat, a ako imate strpljenja - i onda svakih pola sata. Nemojte se bojati predoziranja, kloramfenikol praktički ne apsorbira iz očne šupljine te ima samo lokalni učinak.
Kad spavamo, iza zatvorenih kapaka su termostati uvjeti i "nije gotov" dana od bakterija počnu se razmnožavati. Zato je u kronični konjunktivitis može biti jedini znak lijepljenja trepavica u jutarnjim satima. Naravno, mogli smo i dalje česte ukapavanja kapi - to je vrlo učinkovita mjera, ali onda je pacijenta i njegovatelja moraju spavati. Stoga, prije odlaska na spavanje zauvijek i trebate položiti tetraciklin mast, njegov antibakterijsko djelovanje će trajati do jutra. Ako se dijete stavi u krevet u popodnevnim satima, a dan prije odlaska u krevet stavi mast. Propisati mast za budnost, ne sviđa mi se: to zamagljuje vid, čini ljepljive kapke, stvarajući osjećaj nelagode. Poslijepodne je bolje da pokopa kapi.

Nakon 1-2 dana, kada je fenomen konjunktivitis povuku, možete otići do 6 obroka dnevno i biti sigurni da uliti kapi mast prije spavanja. Priuštite potrebno dok se simptomi nestaju, a još tri dana - inače samohrane preživjele bakterije počinju da se množe, a mi smo dobili kronični konjunktivitis s posebnim otpornih na antibiotike bakterija.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Zdravlje Enciklopedija, bolest, lijek, liječnik, apoteka, infekcija, sažetak, seks, ginekologije,…Zdravlje Enciklopedija, bolest, lijek, liječnik, apoteka, infekcija, sažetak, seks, ginekologije,…
Akutne bakterijske konjunktivitis: liječenje, simptomaAkutne bakterijske konjunktivitis: liječenje, simptoma
Zdravlje Enciklopedija, bolest, lijek, liječnik, apoteka, infekcija, sažetak, seks, ginekologije,…Zdravlje Enciklopedija, bolest, lijek, liječnik, apoteka, infekcija, sažetak, seks, ginekologije,…
Upalne bolesti oka i uha kod djece: liječenje, prevencija, simptomiUpalne bolesti oka i uha kod djece: liječenje, prevencija, simptomi
Indikacije i kontraindikacije za uzimanje materijala s očima djece na studijIndikacije i kontraindikacije za uzimanje materijala s očima djece na studij
Virusni konjunktivitis: liječenje, simptomi, uzroci, simptomiVirusni konjunktivitis: liječenje, simptomi, uzroci, simptomi
Alergijski proljetnog konjunktivitisa u djece, uzrocima, simptomima, lijekovimaAlergijski proljetnog konjunktivitisa u djece, uzrocima, simptomima, lijekovima
Konjunktivitis akutna. Patogeni: W Koch-tjedana, pneumatski, gono-. Streptokoki i stafilokoki, itdKonjunktivitis akutna. Patogeni: W Koch-tjedana, pneumatski, gono-. Streptokoki i stafilokoki, itd
Adenovirusni keratokonjunktivitisAdenovirusni keratokonjunktivitis
Klamidija kod djece: simptomi, liječenje, simptomi, dijagnoza, kako se postupaKlamidija kod djece: simptomi, liječenje, simptomi, dijagnoza, kako se postupa
» » » Konjunktivitis u novorođenčadi: uzroci, simptomi, liječenje i prevencija. Konjunktivitis u djece liječi
© 2020 GuruHealthInfo.com