GuruHealthInfo.com

Utjecaj snaga novorođenčeta na funkciju gastrointestinalnog trakta (GIT)

enteroalimentation

, možda najmoćniji trofičku poticaj gastrointestinalni rast. Dijeta djeluje izravno opskrbljuje gastrointestinalni hranjive tvari za rast i oksidativnog metabolizma sluznice epitelnih stanica, a također djeluje posredno pokretanjem proces otpuštanja lokalnih faktora rasta, hormona i crijevnih aktivaciju neuronskih putova. Enteralna izgladnjivanje novorođenče smanjuje težinu i crijevnog tkiva mukoznih površina, što dovodi do povišenih katabolički procesi i smanjuje sintezu proteina.

podaci iz brojnih istraživanje na životinjama i nekim istraživanjima na ljudima pokazuju da enteralna prehrana je bitna za održavanje normalan rast i razvoj crijeva. Dolazni enteralna hranjive tvari potiču crijeva rast od kraja trudnoće, kada fetus guta plodnu vodu. Istraživanja provedena na plod ovaca i svinja su pokazala da je prestanak uzimanja amnionske tekućine u jednjaka podvezivanja inhibiran crijevne rast.

većina beba enteralna prehrana majčino mlijeko ili mješavina ubrzo nakon rođenja i dalje voziti rast i razvoj adaptivnih mehanizama probavnog trakta. Međutim, nedonoščad poslije poroda obično se većina hranjivih tvari parenteralno zbog niske tolerancije na enteralnu prehranu. Studija provedena na novorođene prasadi, pokazala je da ukupna parenteralnu prehranu (PPP) dovodi do značajnog smanjenja rasta i atrofija sluznicu crijeva, koja se očituje smanjenje stanične proliferacije, smanjenje visine villus, smanjena sinteza proteina i povećanu apoptozu.dodatni istraživanje u novorođenih životinja, te uz sudjelovanje beba ukazuju na to da je nedostatak enteralne prehrane povezan je sa smanjenjem lučenja mnogih hormona i crijevnih faktora rasta peptid koji mogu dovesti do smanjenja funkcionalne crijevne razvoja u RFP.

Dakle, ne postoji pitanje, kada će početi i koliko potrošiti za enteralnu prehranu u nedonoščadi. Neke kliničke studije su pokazale da je praksa minimalne enteralne prehrane, odnosno trofičkog prehrane može poboljšati pokretljivost probavnog trakta i drugih dužnosti.

Video: Liječenje kolike kod dojenčadi, bolovi rastegnutost u dojenčadi. Pregled Smart Life instrumenta bioresonant

Utjecaj enteralne prehrane u GI traktu

uvod minimalna enteralna prehrana obično počinju nakon rođenja dnevnog unosa hrane u volumenu od 25 ml / kg, što ne odgovara ukupnoj prehrambene potrebe djeteta. Iako je meta-analiza pokazuje da je minimalna enteralna prehrana smanjuje vrijeme potrebno da se postigne mogućnost punog enteralnu prehranu, a smanjuje duljinu boravka, još nije uspostavljena je utjecaj na cjelokupno zdravlje i rizik od bolesti u nedonoščadi.

Postoje dokazi da je prebrzo Kapacitet enteralne prehrane (Više od 20 ml / kg / dan) može povećati rizik od Yanek. Temeljni problem u većini tih kliničkih istraživanja bilo je pitanje utjecaja enteralne prehrane rasta volumena, razvoj i funkciju crijeva. Nedavne kliničke studije u nedonoščadi pokazalo je da enteralna prehrana utječe na rast crijevne sluznice, a probava laktoza je usko povezana s aktivnošću laktaza i gestacijske dobi.

Studije o svinjama pokazala su da enteroalimentation To je od najveće važnosti za održavanje normalne probavu laktoze i glukoze apsorpciju. Druge studije o novorođene prasadi pokazali da enteralnu unos od najmanje 40% od ukupnog broja hranjivih tvari potrebnih za održavanje normalne gastrointestinalne rast. To znači da je minimalna enteralna prehrana ne može biti trofičku za crijevnu sluznicu. Potrebno je dodatno razmotriti pitanje metode enteralne prehrane: oralno, intragastrično, intraduodcnalno, bolus ili kontinuirano. Ove kliničke studije su mješovite.

Studije o svinjama pokazala su da, u usporedbi kontinuirani režim hranjenja bolus hranjenja je dovelo do povećanog rasta crijevo, ali to nije povezano s lučenjem trofičkih čireva peptida.

Video: Zašto beba podrigivanje nakon hranjenja s majčinim mlijekom?

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Rast kosti i hrskavice pod utjecajem hormona rasta. Somatomedin i njegove funkcijeRast kosti i hrskavice pod utjecajem hormona rasta. Somatomedin i njegove funkcije
Utjecaj hranjivih tvari na rast i razvoj probavnog trakta (GIT)Utjecaj hranjivih tvari na rast i razvoj probavnog trakta (GIT)
Normalno trudnoćaNormalno trudnoća
Indikacije i kontraindikacije za nazo- ili orogastric cijevi u novorođenčadiIndikacije i kontraindikacije za nazo- ili orogastric cijevi u novorođenčadi
Hormoni i njihova crijevna funkcijaHormoni i njihova crijevna funkcija
Učinak inzulina na rast. Mehanizam izlučivanja inzulinaUčinak inzulina na rast. Mehanizam izlučivanja inzulina
Hormon Saizen (saizen) rast proizvesti genetičkog inženjeringa (upotrebu se ispituju stanice…Hormon Saizen (saizen) rast proizvesti genetičkog inženjeringa (upotrebu se ispituju stanice…
Pro i kontra od enteralne prehrane u vrlo prijevremeni novorođenčadiPro i kontra od enteralne prehrane u vrlo prijevremeni novorođenčadi
Potražnja za proteine ​​i aminokiseline u nedonoščePotražnja za proteine ​​i aminokiseline u nedonošče
Povećanje visinu, težinu i površine ploda. Stopa rasta embrijaPovećanje visinu, težinu i površine ploda. Stopa rasta embrija
» » » Utjecaj snaga novorođenčeta na funkciju gastrointestinalnog trakta (GIT)
© 2020 GuruHealthInfo.com