GuruHealthInfo.com

Urođeni imunitet crijeva: dio epitela

Video: Kako postati zdravi, bez lijekova i operacija

zrele crijeva ima specifične fiziološke funkcije, glavni od kojih - sudjelovanje u probavu i apsorpciju, što uzrokuje propusnost crijevne stijenke tekućine i hranjivih tvari. Međutim, crijevo je pod utjecajem brojnih patoloških faktora kao što su bakterije, hrana antigene, fizičke i kemijske stresa povezanog s bakterijskom probavu i metaboličke procese, tako da tijelo mora biti opremljen sustavom za zaštitu od štetnog djelovanja.

Cjelokupni iznutrice ne samo da moraju osigurati postojanje istim stolom mikroflore, ali i kako bi se suprotstavilo prijetnju iz enteropatogenih mikroorganizama. Sluznica crijeva mora biti otporna na visoke koncentracije egzogenih kemijskih tvari, a izražen varijacije pH, te imaju sposobnost da odgovara na ozljedu tkiva, uzrokovane djelovanjem agresivnih faktora.

Crijeva za novorođenče Ona se osjeća veći pritisak: je uspješno prevladati prijelaz iz sterilnog tijelo lišen probavu i djelovanje metaboličkih proizvoda, u fazi „bioreaktor” već u odraslom organizmu. Ovo poglavlje opisuje procese kojima ovaj dinamični sustav prolazi kroz ove promjene.Ona je usredotočena na zaštitni faktori, koji ima crijevo organizma domaćina. Posebna pažnja se posvećuje epitela, odnosno stanice su u direktnom kontaktu sa sadržajem crijeva. Svaki dio ovog poglavlja bit će posvećen jednoj od tri komponente imunog sustava: strukturalnih prepreka koje imaju zaštitnu vrijednost biokemijske zaštite i pobuđenog upalnog odgovora.

Histologija tankog crijeva
Histologija tankog crijeva

Sudjelovanje epitel crijeva imuniteta

S obzirom na sluznici mali i debelo crijevo mogući prijenos dvosmjerni tekućine, kao i apsorpciju hranjivih tvari i iona. Istovremeno luminalna površina crijevne sluznice su stalno u kontaktu s probavnom „ekosustava” predstavljao je veliki broj prokariotskih organizama (1011/ Ml), uključujući normalne mikroflore.

Interakcija eukariota i prokariota u vojnik To je u simbiozi. Bakterije nastanjuju okolinu koja je bogata prehrambenim i postojanost različitim temperaturama, dopuštajući im da najbolje obaviti biokemijske funkcije sudjeluju u metabolizmu nekih vitamina i cijepanje žučnih kiselina.

površina sluznica, okrenut izravno u organizam domaćina je biološki sustav, to je vrlo osjetljiva na mikroorganizama i njihovih metaboličkih proizvoda. Vanjski i unutarnji dijelovi su odvojeni jednim slojevito sluznice cilindričnim epitelom.

ovo epitelni Ona ima površinu od oko 200 m2 s obzirom na veliku količinu invaginacija (kripti) i evaginacije (resica). Matične stanice koje se nalaze u podnožju kripti proliferaciju i diferencijaciju u enterocitima, koji se zatim prebace na vrhovima crijevnih resica gdje enterocitima apoptozu (anoikis), te se njihovo mjesto u luminalni sloju. Proces ažuriranja sve epitela nastaje svakih 5 dana. Prema tome, sposobnost za proliferaciju i samo-regeneraciju sloja površine epitela je jedan od oblika zaštite od oštećenja.

U embryological i topološki poštivanje intestinalni epitel, poput kože, tvori granicu s okolinom. Poput kože, epitela jednoslojne zbog svojih posebnih fizikalnih svojstava, ima sposobnost da se zaštite od egzogenih utjecaja.

subapical nalaze zajedničke sustave doprinose formiranju čvrstih veza od epitelnih stanica s drugom, kao rezultat stvara prepreku za držanje male molekule, pa čak i ione. Selektivno suzbijanje prijenos iona kroz male jednoslojne enterocitima korištenjem Cl i izlučivanja vode (sekretorni proljev) za eliminaciju neželjenih patogene ili toksina iz organizma s luminalne površine sluznice crijeva.

Osim toga, specijalizirane enterociti (Vrčaste stanice) izlučuju male količine mucina (glikoprotein složene smjese), tvoreći gusti zaštitni sloj na površini sluznice intestinalnog. To sluzi sloj sprečava izravan kontakt između epitela i mikroorganizama, bakterija Prihvaćene agregati i ubrzava njihovo uklanjanje djelovanjem na brzinu kretanja kroz sadržaj crijeva. Dakle, zreo epitel pomalo neobičan mehanizam prilagodbe na čimbenike opasno stanje luminalne sloj.

Histologija tankog crijeva
Histologija tankog crijeva

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Kirurško liječenje sindroma kratkog crijeva (ZSO) mogućnostiKirurško liječenje sindroma kratkog crijeva (ZSO) mogućnosti
Korisna svojstva crijevne mikrofloreKorisna svojstva crijevne mikroflore
Fiziologija probave i metabolizmaFiziologija probave i metabolizma
Utjecaj snaga novorođenčeta na funkciju gastrointestinalnog trakta (GIT)Utjecaj snaga novorođenčeta na funkciju gastrointestinalnog trakta (GIT)
Imunitet i dysbiosisImunitet i dysbiosis
Fiziologija crijevne apsorpcije. Usisni površina tankog crijevaFiziologija crijevne apsorpcije. Usisni površina tankog crijeva
Dysbacteriosis pankreatitisDysbacteriosis pankreatitis
Utjecaj sadržaja crijeva u genima epitelnim stanicama crijevaUtjecaj sadržaja crijeva u genima epitelnim stanicama crijeva
Značajke crijevne mikroflore od preranog novorođenčeZnačajke crijevne mikroflore od preranog novorođenče
Dysbacteriosis crijevni sindrom karakteriziran poremećajem ravnoteže mobilne mikroflore normalno…Dysbacteriosis crijevni sindrom karakteriziran poremećajem ravnoteže mobilne mikroflore normalno…
» » » Urođeni imunitet crijeva: dio epitela
© 2020 GuruHealthInfo.com