GuruHealthInfo.com

Kako liječiti dječju zatvor. Liječnik savjetuje. Liječenje zatvor kod djece. Kako odabrati lijek za zatvor za dijete

Zatvor - problem koji se može pojaviti u bilo kojoj dobi: novorođenče, predškolsko dijete, učenik ili mlada osoba. Smatra se da je zatvor - najčešća patologija probavnog trakta u djece. Zatvor - ova poteškoća defekacije (utroba pokret - pražnjenja crijeva postupak) ili nepostojanje neovisnog stolice za neke - tog razdoblja. Ovisno o dobu djeteta tijekom kojih mora biti neovisna stolica, mijenja. Novorođenče bude dojena, „ima pravo” na određeni broj stolica, koliko puta ga je hranio. To - idealan izbor, ali za današnje djece mlađe od 2 - 3 mjeseca je prihvatljivo da imaju stolicu barem 2 puta dnevno. Za djecu koja su boca-fed, zatvor je nedostatak neovisnog stolica za taj dan.
Kako liječiti dječju zatvor. Liječnik savjetuje. Liječenje zatvor kod djece. Kako odabrati lijek za zatvor za dijete

Ono što se smatra zatvor. Zatvor - Problem je u čin defekacije (pražnjenja crijeva - pražnjenja crijeva postupak) ili nepostojanja neovisnog stolice za neke - tom razdoblju. Ovisno o dobu djeteta tijekom kojih mora biti neovisna stolica, mijenja. novorođen beba, biti dojena, „ima pravo” na određeni broj stolica, koliko puta ga je hranio. To - idealan izbor, ali za današnje djece mlađe od 2 - 3 mjeseca je prihvatljivo da imaju stolicu barem 2 puta dnevno. Za djecu u umjetno hranjenje, do godinu dana zatvora je nedostatak neovisnog stolica za taj dan. Za djecu do 6 mjeseci, zatvor se smatra ne samo odsustvo nezavisne stolice tijekom dana, ali i pojava krutih fekalija izdana. Normalna stolica dosljednost u ovoj dobi se smatra „Zalijepi” da je nerazvijen (ali ne i tekućina) cal. Ako je klinac koji je u šest mjeseci, izmet - u obliku „kobasice” ili „kuglica” - tendencija da se zatvor. U dobi od 6 mjeseci do 1,5 godine kao izmet može biti sentimentalan i uređena. Za djecu predškolske i školske dobi zatvor - nedostatak neovisnog stolica za taj dan.

Dakle, dosljednost stolici ne može biti čvrsta. Često je dijete odsutno defekacija više dana, možda čak i 2 - 3 dana, a zatim beba Idem na wc „kaša” ili tekućine, ali to je još uvijek, - zatvor. Ako je dijete na svoje, tj bez pomoći odraslih, stolica jednom ili više puta dnevno, ali mnogo naprezanje, plače, a Cal - vrlo solidan u obliku „oraha” (tzv „ovce izmet”), u malim obrocima, često prošarana krvlju - to je također zatvor. Prisutnost zatvor u starijih studenata, roditelji mogu zamisliti, ako dijete ide na WC s knjigom, a ne izaći. U tom slučaju, morate razgovarati s njim, jer adolescenti često neugodno reći svojim roditeljima o svojim problemima sa stolca. Za neke osobe (prema različitim procjenama od 3 do 10%) je normalno bowel movements svakih 2 - 3 dana. U isto vrijeme, oni imaju - neometan čin obavljanja nužde, izmet od normalne konzistencije i stolice odgađanja ne uzrokuje nikakve neugodne subjektivne senzacije (kao što su letargija, osjećaj težine ili punoće u trbuhu, bolovi u trbuhu, gubitak apetita). Obično se takve značajke su nasljedne. Ako vaše dijete pripada grupi ljudi, onda se ritam stolice obično je postavljen na 7 - 10 godina, i on mora ići „za - veliki” do tog vremena, kao i druga djeca: barem jednom dnevno. Koje su brave. Zatvor može biti uzrokovan prirođenim anatomskim defektima debelog crijeva i rektuma (kongenitalne aganglioz - Hirschsprungerove bolesti, ahalazija rektuma, itd). Većina tih stanja manifestiraju nedostatak crijevnih pokreta od rođenja. Može se nabaviti anatomski zatvor: nakon kirurških zahvata u rektum ili u trbušnoj šupljini zbog ljepila bolesti.

Zatvor anatomski priroda nazivaju organski. Ove brave su sudjelovali u dječjim kirurzima, moramo učiniti hitnu operaciju u nekim slučajevima. U većini slučajeva, djeca ne zadovoljavaju organske i funkcionalne zatvor. Funkcionalna zatvor nije uzrokovana strukturnim lezija u crijevima (svi formirana ispravno, bez anatomskih oštećenja nema Guts) i kršenja mehanizama regulacije motornih aktivnosti gastro - intestinalnog trakta (GIT disfunkcija). Kao rezultat raznih razloga, što će biti objašnjeno u nastavku, mijenjajući ton crijevni zid. Zatvor može biti spastična, kada je ton - na području ulkus povećana, a stolica ne može preboljeti ovo mjesto. To se očituje u obliku vrlo guste, „ovce” izmetom. Druga vrsta funkcionalne konstipacije - hipotoničnoj ili oslabljen zatvor. U ovom slučaju čišćenje kašnjenje može biti 5 - 7 dana, izmet može biti velika količina ljuštenja. Uzroci funkcionalne zatvor. U dojenčadi, važan faktor za pravilan rad crijeva je hrana. Obično djeca u umjetno hranjenje, stolica dvostruko manje u odnosu na bebe primaju majčino mlijeko. Ne smije se zaboraviti da je malo dijete još uvijek nije formirana probavne mehanizme regulacije i prilagodbe mogućnosti. Dakle, svaka promjena u prehrani može dovesti do crijeva disfunkcije, od kojih je jedna manifestacija je zatvor. Poželjno je da dijete najmanje 6 mjeseci dojiti, nepoželjno uvođenje komplementarnih hrane (sokovi, pire krumpir, žitarice, mliječni proizvodi, sir) na 5 - 6 mjeseci, to je nepoželjan česte promjene hrane, osobito bazu (ako dijete dobije ono - umjetna mješavina , ne pokušavajte ga zamijeniti s drugim, osim ako je to izričito potrebno). crijevna dysbiosis često popraćena zatvor. Povrede kao dio normalne crijevne flore pojaviti zbog različitih razloga. Probleme za vrijeme trudnoća, kao što je rizik od pobačaja, toksemija, infekcija, antibioticima ili hormonalnim lijekovima, skriven, indolentni bolest u trudnica može uzrokovati razvoj dysbiosis u djece.

Ostali razlozi su: carski rez, prijevremenost, infekcija i nepravilna prehrana beba (rano transfer hranjenja nepravodobna uprave umjetne smjese, bez stabilnosti snage). Snaga, kao regulator motoričke funkcije crijeva, zadržava svoju ulogu i za stariju djecu. Izgled zatvor može uzrokovati dugotrajne upotrebe mehanički i termički nježan hranu (kašaste hrane, purees, želei, žitarice - kaša, itd), u nedostatku prehrambene proizvode koji sadrže grube vlakna, ili dijetalnih vlakana. Korištenje visoke kalorijske, niskog kapaciteta hrane (jaja, čokolade, brašna) također može doprinijeti nastanku zatvor. Postoje proizvodi koji imaju fiksiranje učinak. To - jaka kava, čaj, kakao, sir, riža, šipaka, kruške, dunje, pletenje proizvodi i čokolada, brašno je gore spomenuto. Drugi važan faktor za razvoj zatvor su mišićna hipotonija (slabost mišića) i fizička neaktivnost (sjedilački način života). U dojenčadi, slabost mišića može razviti na pozadini pothranjenosti (pothranjene djece) ili rahitisa. Hipotonija u starijoj dobi je posljedica neaktivnosti.

Značajnu ulogu u oblikovanju funkcionalne zatvor djeteta ima psiho-emocionalni stres. Svaka ozljeda može dovesti do razvoja zatvor dijete otporna. To može biti smrt voljene osobe ili omiljenih životinja, prestroga kazna za prijestup, straha, sukobi s vršnjacima, neuspjeh u školi, itd Učenici često počinju zatvor u vezi s potrebom volje potisnuti nagon za srati zbog straha da se vrijeme s nastave ili ustručavati otići na WC „na - veliki” u školi. Zatvor može uzrokovati nekontrolirano korištenje određenih lijekova (smektita, Imodium, bifidumbacterin, pripreme enzima). Često korištenje klistira i laksativa tlači svoj refleks za stolicu. Konačno, zatvor često prati druge bolesti: endokrinopatski (dijabetes, hipotiroidizam, etc.), psihijatrijskih i neuroloških poremećaja (depresija, multipla skleroza, meningitis, itd), cistična fibroza, mijasteniju gravis, želuca itd zatvor na njih. teška bolest je jedan od simptoma do izražaja skroz kliničkom slikom osnovne bolesti. U bolestima rektuma (pukotine, hemoroidi) često tvore funkcionalnu zatvor. Često zatvor u pratnji crva zaraze (helminthes), i zatvor može biti gotovo jedini simptom.

Kako liječiti dječju zatvor.

S obzirom na važnost pravilne prehrane i načina života, u mnogočemu ovisi o roditeljima normalno funkcioniranje probavnog trakta djeteta i, kao posljedica toga, prisutnost ili odsutnost njegovog zatvor. Da bi se spriječio razvoj zatvor u dojenčadi toddler roditelji trebali pokušati pridržavati sljedećih načela dobre dječje prehrane: što je dulje moguće zadržati dojenje majčino mlijeko. Oboljeli bakterija majčino mlijeko nije kontraindikacija za dojenje, kao što je gotovo uvijek moguće liječiti majku bez zaustavljanja hranjenja grudyu- moguće stabilizirati vlast nad djetetom do 6 mjeseci. Za dječju hranu, svaka promjena nosi rizik od neuspjeha prilagodbe, tako da je često problem dijete sa stolicom, pogoršani kad roditelji počnu grozničavo mijenjati iz jednog spoj na drugu. To vrijedi i za ljekovite mješavine, koje nisu uvijek prikladno uvesti polugoda- ne treba uvoditi čvrstu hranu do 5 - 6 mjeseci. Mali je dovoljna za normalan razvoj hranjivih tvari sadržane u mlijeku ili smjese prilagođen - nadomjestaka majčinom mlijeku. Preuranjena uvođenje dopunske hrane može uzrokovati beba zatvor, i drugih problema s gastrointestinalnog trakta. Jedina iznimka na sklonost djeteta prema zatvor može biti uvođenje banana i (ili) orezati (juha, sok, pire) ili voće (povrće) pire, ali ne ranije od 4-4,5 months- svaki novi proizvod mora biti uveden postupno počevši s minimalnim količinama (manje od postupno uvođenje novog proizvoda je, to je niža rizik od crijeva disfunkcija). Nema potrebe da se uvede više novih proizvoda. Vrijeme za prilagodbu na novi proizvod je veća mlađe dijete, te je, u prosjeku, 7 - 10 dana, tijekom kojih se može primijeniti samo jedan novi proizvod. Za dojenčad kao prevenciju i korekciju zatvor vrlo je važno piti. Tekućina je „punilo” crijeva do trenutka kada dijete ne dobije čvrstu hranu koja sadrži vlakna i dijetalna vlakna.

Granica Dijete piće ne mora (neka nam „koliko piti”), istovremeno ne pokušavaju nasilno ubrizgati tekućinu u bebu. Kao piće može se koristiti: kipuća voda (zasladiti šećerom ili fruktoze) - dječji čajevi komorač, kopar vodeno romashkoy- 3 - 4 mjeseca - slabo koncentrirane juhe od suhih šljiva, marelice, sušenog voća (1: 5, u odnosu na normalne kompot) berry voćni napitci (10 bobice po čašu vode). U djece mlađe od 6 mjeseci još uvijek slabo razvijeni refleks stolice, koje imaju tendenciju da zatvor. U tom slučaju, dijete treba pomoć, stimulirati refleks srati. To se radi na sljedeći način: neposredno prije svakog hranjenja provesti nježnu masažu (5 - 7 minuta), što uključuje i milovati želuca u smjeru kazaljke sata, tucking noge na želucu, pljuvanje na trbuhu. Nakon što je beba pojede, može golicati u anus, što je iritacija refleksogenih zona. Ako nezavisni stolica dijete ima oko jedan dan, a onda po mogućnosti u isto vrijeme dosljedno poduzimaju mjere za poticanje refleks srati, prolazi na sljedeći vrsti djelovanja, ako je prethodna nije dovelo do pražnjenja crijeva: Masaža, što je gore opisano, ali intenzivniji i dugotrajan (20 -30 minuta) - Mehanička iritacija anusa kao ne-traumatske pokreta predmeti translatorno potrebne s vazelina ili kremom (myltse, štap sa vatom, kraj puhala, itd) - Put pare th cijev (na primjer sa nazubljenom guma vrećice vrhu) 10 - 20 minuta, noge savijati u želudac. Zajedno s plinovima može biti stolica. Samo u slučaju neuspjeha svih tih događaja, a ne više od jednom često u 36 sati, možete napraviti dijete čišćenja klistir s vodom na sobnoj temperaturi. Djeca s tendencijom zatvor pokazuje oslon masažu. Posebno važno je za djecu masaža vrijednosti (preuranjena, intrauterine inficirane, antibiotik za tretman, djeca s neurološkim bolestima ili disfunkcije, djeca s rahitisa). Ova djeca često mišićna hipotonija i odgođeno formiranje refleksa, što može dovesti do zatvora. Masaža jača mišiće trbušnog zida i ubrzati nastanak refleksa.

Nakon uvođenja prehrani djeteta krute hrane za prevenciju zatvor je potrebno da dijete dobiva proizvode koji sadrže celulozu (biljni proizvodi) i dijetalna vlakna (kruh, meso, neprotertye matice). Hrana ne smije biti mehanički i termički nježan, naprotiv poželjno je da dijete pojede sirovo povrće i voće, salate, vinaigrettes, svjež žitarice, juhe od povrća, jela od mesa i peradi bolje komad. Od velike je važnosti za sprječavanje zatvora su ispravan način i povoljan psihološki atmosfera. Morate racionalno izmjena rada i odmora, izbjegavanje nepotrebnog stresa. Važno je da dijete ima dovoljno motoričku aktivnost, ne bi se izbjegla situacija kada sin ili kćer provesti sate gledajući televiziju ili računalo. Nemojte biti previše oštra kazniti djecu za grijehe, pobrinite se da je kazna bila primjerena prekršaju izbjeći trauma kod djeteta. Također je važno da roditelji imali kontakt povjerenje s djetetom u vremenu naučiti o svojim problemima i pokušati ih riješiti zajedno. Ako je, međutim, dijete ima zatvor, to je nepoželjno koristiti laksative. Osim ugnjetavanja vlastitog refleksa na stolici, on je pun malapsorpcijom, razvoj dysbiosis i upala u crijevima.

Zatvor bi trebao pokušati vratiti normalan rad crijeva zbog moći. Proizvodi koji imaju slabyaschim akcije: sirovo povrće, voće, dinje (lubenice, dinje), alge, koštuničavog voća (šljiva, trešnja, marelica), banane, mliječni proizvodi (jogurt, jogurt, sir), jasne žitarice (zob, heljda, kukuruz, ječam), kruh od pšeničnog brašna (raž kruha s mekinjama), biljno ulje. Moguće je dati prednost ovog proizvoda, uz istovremeno smanjenje potrošnje namirnica koje imaju akciju za pričvršćivanje (sir, čaj, kava, kakao, riža, čokolada, brašno). Moguće koristiti kontrast temperatura: po obrok dijete dobiva hranu, različite temperature, npr jelo vruće jelo i popiti čašu hladne tekućine (sok, mineralna voda, sok). Također je potrebno normalizirati način motornim djeteta, osobito za obavljanje vježbe za jačanje trbušne mišiće. Korisno planinarenje, trčanje, biciklizam, skijanje, klizanje, plivanje. Ako se roditelji ne mogu nositi s zatvor u dijete gore navedenim metodama, onda morate proći fekalne crijevne dysbiosis i obratite se liječniku - gastroenterolog. liječenje funkcionalnih zatvor kod djece - težak posao, često zahtijeva prilično dugo vremena. Što je manje postoji disfunkcija, lakše je da ga tretiraju, pa ako vaše dijete ima zatvor ili sklonost zatvor, ne bi trebalo odgađati posjet liječniku više od mjesec dana.

zatvor

Mi smo počeli s definicijom preuzet iz "Enciklopedijski rječnik medicinskih pojmova", Dakle, "ZATVOR - sporo, otežano ili sustavni nedostatak stolice", Odredite pokušati razumjeti problem u suštini, da je za tisuće ljudi svih dobi vrlo je važno.

Pijenje zatvor - oni su opasnost po zdravlje i intenzitet terapije - to je u velikoj mjeri određuje dob osobe. U osnovi je važna činjenica da su ozbiljni razlozi - kongenitalne poremećaji crijevne struktura ili metabolizam, su otkrivene, obično u ranom djetinjstvu. Ako je osoba više od tri godine i, barem na površini, izgleda zdravo - nije dystrophic, nema izrazitu pretilost, dob podudara mentalni razvoj - vjerojatnost da je uzrok zatvor je povezana s bilo kongenitalnih anomalija je izuzetno niska.

Glavni zaključak iz prethodnog stavka je da je zatvor u djetinjstvu treba tretirati mnogo gore nego za ostatak ljudskog života, jer je to u ovom času, pobrinite se da ne postoje ozbiljni razlozi za zabrinutost.

Uglavnom, prva godina života je samo jedna bolest je ozbiljna i opasna uzrok opstipacije - je Hirschsprungerove bolest. Suština bolesti - ne razvijaju živčanih stanica u jednom dijelu crijeva. Razlog - kršenje embrionalnog tkiva i zašto se to događa nitko ne zna. Jasno je da ako se određeni dio crijeva nije ispravno funkcioniranje živčanih stanica, a to je vrlo stranica ne radi ispravno. Hirschsprungerove bolesti "nepravilnost" očituje se u činjenici da se zahvaćeni dio crijeva je u stalnom stanju kontrakcije - preko njega akumulirati stolicu i, sasvim prirodno, ne postoji zatvor. Liječenje Hirschsprungerove bolesti jedini operativno. Značenje rada - uklanjanje neradni dio crijeva, a složenost zahvata je evidentno, pogotovo s obzirom na činjenicu da se drška mora dojenčadi. No, čovjek je osuđen, bez operacije.

Srećom, Hirschsprungerove bolest ne događa često (jedan slučaj po 2 - 5000 rođenih). Dakle, 99% djetinjstva zatvor i zatvor je kod odraslih ne predstavljaju opasnost za život je gotovo 100%, iako se stvarno može zasjeniti ovu vrlo život.Uvijek imajte na umu da se, kroz samozapošljavanje, odnosno bez pomoći liječnika kako bi se utvrdilo uzrok zatvor je teško. Na kraju, zatvor, vrlo često nije neovisna bolest, već simptom nekog drugog oboljenja - peptički ulkus bolest, hemoroidi, pankreatitis, kolecistitis, disfunkcija štitnjače, itd U isto vrijeme, i to se događa vrlo često, najviše in-dubina pregled ne otkriva uzrok opstipacije. Usput, to je razlog mnogo češće ne pojavljuju, što je otkriven. No, uzimajući u terapijske pokušaje da se eliminiraju zatvor - da li je posebna dijeta, ispiranje crijeva ili laksative - uvijek biti sigurni da ne postoji ništa ozbiljnije. Dakle, logičan zaključak: žalba na specijalistički (gastroenterolog) će uvijek biti suvišno.

Očito je da, ako je pregled pokazao određenu bolest, liječenje i glavni napori trebaju biti usmjereni ne spasiti od zatvora, a za liječenje određene bolesti. Ali, ako se ništa ne nađe, onda postoji svibanj biti koristan za vas, ovo poglavlje - pa ako se odlučite za samo-liječiti, pokušajte barem ne činiti glupe stvari i znati koliko je velika proleterska pjesnik znao reći: "ono što je dobro i što je loše",

1. Zatvor - to je loše. Nije važno, nije tragedija. Nevolje. Sebe ili svoje dijete moguće je da pomogne. Ali kako?

2. Postoje dva važna uvjeta za normalno funkcioniranje crijeva. Pod uvjetom da je tijelo, najprije, dovoljne količine tekućine, i drugo, dovoljna razina kalija. Ako osoba gubi puno tekućine, poremećen crijevnih sokova. Možda ovaj primjer, kada je tijelo toplina zbog infektivnih bolesti, ili u odnosu na suhog i visokim temperaturama. Osim toga generira strah od zaraze, i otrov, naviku pijenja prokuhanu vodu. Nitko tvrdi - kuhana vodu bolje od vode iz slavine, ali ne smijemo zaboraviti da je u prokuhanu vodu nije mineralnih soli. Kalij za crijeva - i za auto benzina. Uz nedostatak kalija crijevne kontrakcije (zove peristaltika) dramatično oslabila i to dobro može biti uzrok zatvor. Najviše kalij - u grožđa, marelice, šljive osuši, smokve. Ako pijemo prokuhanu vodu - jedu ove proizvode, i još bolje, kuhati kompot i piti za zdravlje. Roditelji trebaju zapamtiti i razumjeti: pregrijavanja i kipuće vode - glavni uzroci opstipacije u djece.

3. Načela dijetalnoj prehrani su kako slijedi. hrana nepoželjna proteinski bogate - čokolada, sir, orasi. Poželjno - jogurt, kefir i kiselo dan. Crni kruh je bolje nego bijeli. Sok od jabuke je bolje nego cijeli jabuka. Općenito zatvor vegetarijanstvo - vrlo dobro. Usput, upotreba noći jednu šalicu jogurta + 20 komada pari šljive vam omogućuje da biste dobili osloboditi od opstipacije u 25% slučajeva bez bilo koje druge lijekove. U svakom slučaju, zapamtite: ne postoji zatvor može kategorički i apsolutno ne mogu. Uvijek je poželjno da se riješi problem, ali ne kvari sa sebe ili vaše dijete živi s vječnim dijeta. Dakle, ako stvarno to želite, možete.

4. Od laksativa dopušteno koristiti bez savjetu liječnika, napominje se dvije skupine lijekova. Prvo se ulje (ricinusovo ulje badema, masline, petrolatum) i, drugo, blagi laksativ sadrži Senna (Senninog lišće, senadeksin, Senade, Glaxo, regulaks). Suština i pravila za primjenu ovih lijekova su kako slijedi:

· Potrebno je osigurati da se stolica je barem jednom dnevno i na određeno vrijeme. Najbolje od svega - ujutro prije doručka i općenito svih ostalih. Ukratko, to je bolje za početak dana - da se iz kreveta i sjesti na kahlicu (opcija - otići na WC);

· Spavanje dati svoje dijete (uzeti svoj vlastiti) 1/2 tablete, npr senadeksina. Moguće je da je ova doza će biti dovoljno za vas. Ako ujutro imaju uobičajene probleme - povećati dozu. Zadatak - pronaći najnižu dozu na kojoj jutro posjet WC-om neće biti test za vas. Odmah rezervirati: ako u skladu s gore navedenim načelima prehrane terapije, ne pregrijati i uništi adekvatne količine proizvoda sadrže kalij u, a dobrodošlicu u noći dva senadeksina tablete za tri dana ne dovodi do eliminacije zatvor - svi pokušaji self-lijekove treba odmah prekinuti i, želim naručiti ili ne želim, ali da ide do liječnika. U svakom slučaju, ne prelazi dozu dvije tablete noću;

· Za prilagoditi dozu, držite ga oko 10-14 dana. To je važno ne samo za postizanje redovite stolice, ali i da se formira tijelo refleks stolice u određenom vremenu. Zatim, polako, početi polako smanjiti dozu (na četvrtine tablete svakih 3-4 dana) u svakom slučaju ne zaustavlja odmah dobrodošli. Ako smanjenjem doze imaju problema - povratak na prethodnu količine droge.

5. Nemojte zaboraviti činjenicu da je liječenje zatvor, kao i liječenje bilo koje bolesti, treba biti konačan. To se ne uči u popularnim knjigama, učio to u medicinskoj školi. Arsenal alata koji se imenuju liječnika za zatvor, ide dalje samo prima laksativa - da lijekovi koji smanjuju tonus crijeva, i enzimska sredstva i eubiotics i više.

6. Često je uzrok zatvor je hemoroida i pukotina u anus kada je spreman da ide na wc barem tri puta dnevno, ali tako strašno da stavi do posljednjeg. U takvoj situaciji, osim specifičnog liječenja, imaju vrlo dobar učinak svijeće s glicerinom i svijeće s morske krkavine ulja. Usput svijeće sa glicerinom - jedan je od najatraktivnijih pristupačne i najsigurniji način za borbu protiv zatvor u dojenčadi. Barem, prije nego što su stavili djetetu klistir, trebali koristiti ove svijeće.

7. Osim problema s postupkom koji je opisan u poglavlju. 6, često postoje problemi s mjesta na kojem se pojavljuje proces. Sama WC - njegov položaj, temperatura, prisutnost redova, sanitarni, mirise i više - i može biti uzrok zatvor, ali ne i na razini crijeva, ali na razini glave. Naravno, ne uvijek imati pri ruci, odmah ispod stražnjice, toplo WC sjedalo u izoliranom stanu, ali smo barem samo trebate uzeti u obzir prije rushing do ljekarne za ricinusovog ulja.

Suština ovog poglavlja je kako slijedi.

Zatvor je vrlo čest patološko stanje uzrokovano, najčešće, nisu ozbiljni poremećaji u tijelu, a osnovni nedostatak razumijevanja što ne ide na wc tri dana, to nije u redu i da je učestalost stolice treba slijediti. Zatvor - bolest civilizacije, njegove komponente - stres, nedostatak vlaknaste prehrane, kipuća voda, neprivlačne zahodi. No, za razliku od mnogih drugih bolesti, zatvor, u većini slučajeva, dobra ideja za liječenje, a sredstva koja se koriste za tu svrhu su na sigurnom.

Liječenje zatvor u djece

Prije početka liječenja zatvora, trebate kako bi bili sigurni da dijete pati od zatvora i pokušati utvrditi uzrok. Liječenje zatvor u djece ovisi o uzroku zatvor i dobi djeteta. Samostalno liječenje zatvor u djeteta može se provesti samo u slučajevima kada je zatvor je rijetko i ne imaju tendenciju da kroniciteta.

Liječenje zatvor u dojenčadi i djece u prvoj godini života

Liječenje zatvor u djece s alergijama na hranu
S obzirom da je jedan od glavnih uzroka opstipacije u djece je alergija na hranu, glavni tretman zatvor u tih bolesnika je uklanjanje uzroka alergija i korekcije djeteta prehrane (i majke, ako se dijete doji).
Glavni uzrok zatvor i alergije na hranu kod djece je kravlje mlijeko i proizvodi na bazi kravljeg mlijeka. U više rijetkim slučajevima, postoji alergična na kozje mlijeko. U tom smislu, glavni tretman za alergije na hranu i zatvor kod dojenčadi je eliminirati iz prehrane djeteta cijele kravlje mlijeko (kozje mlijeko) i njihovim proizvodima. Ako se dijete doji, onda majčina prehrana treba eliminirati jaja, orasi, gluten, ribu, plodove mora i ostale namirnice mogu izazvati alergije u djeteta.

Zatvor u djece s nedostatkom laktaze
Nedostatak laktaze karakteriziran smanjenom proizvodnjom ili potpunoj odsutnosti enzima laktaze, razdvaja mliječni šećer (laktoza). Bez enzima laktaze tijelo djeteta nije u stanju probaviti laktozu, koja se razgraditi mikroorganizme u crijevima.
Osnovni postupak liječenja opstipacije u djece s nedostatkom laktaze laktoza bez dijete prevođenje smjese umjetnih, mješavine sa smanjenim laktoza ili međusobne smjese temelji se na soji (Nutrilon-soje, sojino Enfamil, Humana SL).

Na sadašnjem stupnju u liječenju opstipacije u djece se često koristi prebiotički laktulozu (a Duphalac, Laktusan, Prelaks). Lactulose ne probavlja pomoću enzima djeteta crijevima, već služi kao izvor hrane za laktobacila i bifidobakterija - glavni predstavnici zdrave crijevne flore na štetu lactulose pomaže vratiti normalan sastav crijevne mikroflore u dysbacteriosis. Nadalje, laktuloza potiče zadržavanje vode u stolici, pri čemu je smekšanih izmet, a povlačenje iz crijeva olakšano. Duphalac prebiotička uloga je posebno korisna u liječenju opstipacije u djece kao čest uzrok konstipacije kod djece, osim alergije na hranu i crijevne nedostatkom laktaze je gušavost. Detalji o liječenju crijevnih dysbiosis u djece, vidi odjeljak Dysbacteriosis, naše resurse.

Liječenje zatvor u djece predškolske i školske dobi
Liječenje zatvor u djece predškolske i školske dobi početi s korekcijom prehrane i stvoriti režim za njegu djeteta. Važno je naučiti dijete na zahod u kući, u školu ili vrtić nije imao izdržati. Ako je dijete izgledalo zatvor, pokušajte saznati točno što je uzrok. Kada razgovarate sa svojim djetetom treba biti svjestan da može biti neugodno razgovarati o tome. Za liječenje povremene opstipacije kod djece koriste laksative.

Lijekovi za liječenje zatvor u djece (laksativi)
U liječenju opstipacije u djece, različitih grupa laksativa. Jeste li ikada htjeli naglasiti da laksativi (barem većina njih) ne eliminiraju uzrok opstipacije, ali samo olakšati otpuštanje izmet, osim toga, česta upotreba laksativa može naškoditi djetetu. Dakle, u liječenju opstipacije u djece do laksativa može biti posezala za tek nakon uklanjanja svih mogućih uzroka opstipacije (vidi. Gore), a samo kao kratkoročni (jednodnevni) rješenje. Ako dijete ima zatvor javljaju često i morate sve odmarališta na laksative - konzultirajte svog liječnika.

Liječenje zatvor u djece klizme
Ranije u liječenju opstipacije u djece klistiri su vrlo široko koristi, a često daje slane klistir ili sapun koji snažno nadražiti crijeva i uzrokovati bol.
Danas, s dolaskom novih, sigurnih i učinkovitih laksativa, klistira potrebno za djecu je značajno smanjen.
Najčešće klistira se koristi kao prva pomoć za dijete koje se ne može riješiti nagomilanih u crijevima čvrste stolice. U takvim slučajevima, kako bi se omekšala stolicu, preporuča se da bi dijete microclysters.
Za microclysters korištenje 10-15 ml mlake vode ili kamilice. Daju klistir pomoću puhala, već podmazani s vazelin savjet ili vrhnja. Klistir treba staviti vrlo pažljivo kako ne bi ozlijediti djetetove rektum. Ne možete staviti dijete prisilno klistir - to može samo pogoršati zatvor.

Dijeta u liječenju opstipacije u djece
Često je uzrok zatvor u djece može biti kršenje prehrane, jesti određene namirnice ili lijekove (bobice sa sjemenkama, na primjer, struja, iron supplement), što pridonosi razvoju zatvor.
U takvim slučajevima, zatvor obično se održava nakon normalizacije režima i sastav dječje hrane ili prestanka korištenja lijekova uzrokuju zatvor.
U svim slučajevima, zatvor u djece predškolske i školske dobi (osobito u slučajevima kada je zatvor teži kroniciteta) preporučuje se slijediti prehrambene preporuke, opisane u članku: Sve o zatvor i njenom liječenju.

Kada zatvor je hitno?
Djeca svih dobi (više od uobičajene u dojenčadi) razvio akutni zatvor može biti simptom crijevne opstrukcije i drugih država direktno ugrožavaju život djeteta. Jedan od glavnih karakteristika crijevna opstrukcija u djece je nedostatak stolicu i emisija plina, povraćanje, progresivno pogoršanje stanja djeteta.
Stoga, ako ste u mogućnosti nositi se s vlastitom zaključavanje ili ako pozadini dugog kašnjenja stolicu djeteta stanje je pogoršanja, odmah nazovite hitnu pomoć!

Glavni uzroci zatvora kod beba i djece

Nepravilne prehrane ili promijeniti uobičajeni način dječju hranu: zamjenu majčinog mlijeka ili prilagođena mješavina mlijeka nepodešen mješavina kravljeg ili kozjeg mlijeka, alergijom na kravlje mlijeko, alergični na kozjeg mlijeka
Nedostatak laktaze dovodi do smanjenja pH crijevne, spazma mišića, iritacije crijeva i analni zonu. Sve ove bolesti za posljedicu kašnjenje izmeta u crijevima.
nadražaj kože u analnom području kao posljedica pelene dermatitis, korištenje velikih količina nekvalitetnih proizvoda za bebe njegu kože.
Pukotine pravi uzrok refleks spazam anusa i dijete nametnuti strah od obavljanja nužde. Jedan od simptoma analne fisure u djece je pojava tragova svježe krvi u stolici, krvi mrlje na plahtama, tjeskobe i beba plače tokom obavljanja nužde.
Obvezno školovanje djece u lonac može izazvati psihogensku zatvor.
Kongenitalne anomalije crijeva

Glavni uzroci zatvora kod djece predškolske i školske dobi

Odsutnost ili loši sanitarni uvjeti u vrtiću ili školi, djeteta konfuzije zbog prisutnosti druge djece u WC. Da bi prevladali taj problem, morate naučiti dijete da se „prošetati i veliki” u određenim satima, kada je obično kod kuće.
Premještanje na novo mjesto stanovanja, putovanja, produljena izloženost na party u stranoj okolini za dijete
Upala analni otvor (anus) i susjedna tkiva (absces), analne fisure, hemoroida, fistule - čine čin defekacije vrlo bolne i dovesti do psihogenu zatvor. Anus apsces često popraćena vrućicom.
Nepravilne prehrane - nedostatak vode i drugih tekućina, hrana lako probavljiva hrana (slatkiši, tjestenina, fast food), nedostatak djeteta unos voća i povrća.
Neki lijekovi (npr željeza pripravci se koriste za liječenje anemije).

Dijagnosticiranje zatvor kod djece
(. Putovanja, kreće na novo mjesto stanovanja, itd) osim u slučajevima kada je zatvor u dijete je jasno psihogeni i sklon kroniciteta (epizode zatvor javljaju često i ne idu bez laksativa) treba držati pregled djeteta, što uključuje:

Detaljno ispitivanje i ispitivanje djeteta
Ultrazvuk abdomena
Gornja endoskopija,
Analiza izmet
urina
Rendgenska pregledi crijeva

Preporučeni

Sklonost spastična zatvor treba isključiti oštre, uzbudljive jela, namirnica koje uzrokuju nadutosti: grah, kupus, špinat, jabuke i grožđe soki- odbijaju povrće bogato eteričnim uljima iz repa, rotkvica, luk, češnjak, rotkvica.
S nutritivnog i uobičajenog zatvor u mnogim slučajevima moguće je nositi na vlastitu,
promjenu prehrane i načina života.
Hitna lijek za zatvor - malim gutljajima, bez kruha, piti pola litre svježeg jogurta. Suhe šljive namočene u vrućoj vodi kuhana i jede u večernjim satima na prazan želudac, i salata ribanog kuhane repe, začinjena biljnim uljem, pomoć je gotovo jednako dobro.

Laksativi (uključujući prirodni, biljni) preporuča se koristiti samo povremeno, u onim slučajevima kada se ne može učiniti bez njih. Ovisnost dovodi do činjenice da je nezavisni stolica ne nastanu.

Sve brave bez obzira na njihovo podrijetlo, dijele se u dvije velike skupine - oslabljen i spastična. U atoničke zatvor smanjene kontraktilnosti intestinalnih mišića. Takav zatvor često pate od onih koji vode sjedilački način života, koji se kreće malo starije.

Spastična zatvor, s druge strane, intestinalni tonus mišića se povećava dok se ne pojave grčeva, koji sprečava napredovanje crijevnog sadržaja. Cal je tada dao ovce ili tanke trake. Postoji svibanj biti bol u tijeku crijeva, posebno u stolici, trbušni rastezanje. Spastičko zatvor može biti povezana s bolesti probavnog sustava (kolecistitis, kolitis, želučani čir, bolest) prsni organi (cistitis, prostatitis, adneksitisa). Kod ljudi, živaca, osjetilnim spastična zatvor mogu se pojaviti u soju neuro-mentalno.

Kako odabrati lijek za zatvor za dijete

Kako liječiti zatvor u dijete, a moderan i učinkovit lijek za zatvor može dati malo bez štete za svoje zdravlje? O tome što učiniti i kako odabrati pravi lijek za zatvor za svoje dijete i da će se raspravljati u ovom materijalu.
Svaki deseti dijete pati od zatvora. ali oni bebe, koji se hrane isključivo na majčinom mlijeku, gotovo suočeni s takvim problemom, ako ne porođajnih defekata u probavnom traktu. Mala djeca utroba pokret trebao održati svakih 12 sati. Ako ne možete dojiti i primijeniti umjetno hranjenje, a zatim je ispraznio se odvija u 2 puta manje. Prije nego što odaberete jedan lijek za zatvor ili za svoje dijete, posavjetujte se s pedijatrom. Moguće je da se riješi problem će biti dovoljno za normalizaciju funkcije crijeva s odgovarajućim prehrane i prehrane režim.

Majka treba gledati ne samo na frekvenciji, ali i kvalitetu stolice na dijete. Izmet bi trebao biti pun vode, prije nego se pojavi prvi mamac. U djece, nakon 28 tjedana, on može postati gušća, u obliku kobasice, ali ne gubi mekoću.

Pokretači pojave opstipacije u djece mogu postati: hrana sadrži puno proteina, nedovoljna količina tekućine u njemu, radije hranu kemijskih elemenata i nedostatak prirodnih proizvoda. Zatvor često pate od neuropatije, djeca s tjelesnom neaktivnošću, otupljivanje refleks defekacije se događa kada se mijenja okoliš ili nepovoljnim klimatskim uvjetima.

Pravilno odabrana prehrana će pomoći djetetu da zaboravi na zatvor - lijekovi za liječenje bolesti su potrebne samo u ekstremnim slučajevima. Usporava peristaltiku i adstrigentno djelovanje riže i krupice kaša, žele, voćnih napitaka, juha, čokolade, kave i jakog čaja. Normalizira peristaltiku pomoć povrće, crni kruh i mekinje, voće, mliječni proizvodi, zobeno brašno, med, sok, povrće i voće, razne džemove i žitarice grube konzistencije.

Nemojte početi liječiti dijete od zatvora prije nego će biti sigurni u postojanje problema se ne odnose na prehranu. Saznajte što je uzrokovalo problem u organizmu u razvoju (nužno ograničen na ispitivanje djeteta do pedijatra), a zatim odabrati taktiku postupanja s naglaskom na dob djeteta.

Najčešće se u djece se pojavljuje zatvor zbog netolerancije određenog proizvoda. Jednom kad shvatite kakvu hranu uzrokuje zatvor, samo zaustaviti davanje svoje dijete. ako beba koristi majčino mlijeko, to će morati preispitati svoju prehranu.

U nedostatku laktaze u tijelu djeteta nema (ili su prisutni u vrlo niskim volumen) enzima laktaze koji se moraju oslobodio laktozu. Mliječni šećer beba jednostavno ne može apsorbirati. Prema savjetu liječnika imenuje umjetno hranjenje bez laktoze, koja je na bazi soje.

Kada zatvor se često primjenjuje na djecu Laktuvit koji sadrži sintetski disaharid - laktulozu. Sadrži fruktoze i galaktoze čestice koje pomažu osnovni materijal proći sve dijelove crijeva i početi djelovati u debelo crijevo.

Što učiniti ako vaše dijete ima zatvor nije neuobičajeno za lijek za zatvor najučinkovitiji i bezopasan za tijelo djeteta? U nastavku ćemo detaljno opisati kako se liječe bolesti koje uzrokuju česte zatvor, lijek za zatvor je bezopasna za većinu djecu i kako organizirati pravilnu prehranu za dijete pati od čestih zatvor. Prije nego što daju svoje dijete lijek za zatvor, posavjetujte se s pedijatrom koji će vam pomoći organizirati složene tretman i napraviti potrebnu prehranu.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Enterol zatvorEnterol zatvor
Iznenadna akutna zatvor, što da radim?Iznenadna akutna zatvor, što da radim?
Može li to biti zatvor smekty nakon dijete?Može li to biti zatvor smekty nakon dijete?
Zatvor i tvrda stolica (stolica), kako bi ublažio stolicu, što da radim?Zatvor i tvrda stolica (stolica), kako bi ublažio stolicu, što da radim?
Dolichosigma crijeva u djeceDolichosigma crijeva u djece
Zatvor. Mehanizmi razvoja zatvorZatvor. Mehanizmi razvoja zatvor
Može li to biti od Maltofer zatvor kod djece?Može li to biti od Maltofer zatvor kod djece?
Katedra za zatvor, zelena, crna, bijela izmetom odraslihKatedra za zatvor, zelena, crna, bijela izmetom odraslih
Testovi za zatvorTestovi za zatvor
Slabost u zatvorSlabost u zatvor
» » » Kako liječiti dječju zatvor. Liječnik savjetuje. Liječenje zatvor kod djece. Kako odabrati lijek za zatvor za dijete
© 2020 GuruHealthInfo.com