GuruHealthInfo.com

X-vezani agammaglobulinemia. Brutonovskaya agammaglobulinemia djecu

Među svim primarni imunodeficijencija države najčešće povrede proizvodnju protutijela, a među njima je najčešći izolirani IgA deficiency, čije frekvencije između različitih rasa varira od 1: 333 do 1:16 000. frekvencija agammaglobulinemia samo 1:50 000 za osobe s nedostatkom antitijela karakterizira povratne infekcije enkapsulirani bakterija i neučinkovite antibiotika.

Međutim, u nekim slučajevima, Izolirani nedostatak IgA ili u djece s prolaznim hipogamaglobulinemije infekcija ne može biti uklonjena. Za mnoge vrste primarna antitijela nedostatka pojasnio proizvoda oštećenih gena. Ponekad je kvar lokaliziran nije u sebi B-limfociti i T-stanice koje reguliraju njihovu funkciju.

u X-vezani (brutonovskoy) agammaglobulinemia dramatično umanjena sazrijevanje B-limfociti- kod bolesnika s teškim hipogamaglobulinemije bilješkama, krv B stanice su odsutni, krajnici smanjen, a limfni čvorovi nisu jasan.Neispravan gen mapirati na dugom kraku X kromosom (Q22 dio). Kodira brutonovskuyu tirozin kinaze (Btk) B-limfociti koji pripadaju obitelji Tec-citoplazmatskih tirozin kinaza. Ova kinaza brzo se sintetizira u svim stupnjevima sazrijevanja B-stanica, a potrebno je, očito, za njihovu proliferaciju i ekspresiju površine imunoglobulina. Također je prisutan u velikom broju stanica mijeloidne ali ne i u T stanicama (u bilo kojoj fazi sazrijevanja).

X-vezani agammaglobulinemia

U svim poznatim slučajevima, porodične X-vezana (Brutonovskoy) agammaglobulinemia dječaka ni Btk, ili njegov mRNA nije mogao detektirati ili vrlo niske razine u stanicama imunološkog sustava. Btk genske mutacije identificirane, te u nekih bolesnika s obiteljskom povijesti agammaglobulinemia bez HSA. Trenutno postoji više od 250 različitih mutacija ovog gena je lokaliziran uz koda pune dužine regijama. Klinički fenotip je neovisan o lokalizaciji mutacije. Prijevoz nedostatak detektira nonrandom X kromosoma inaktivacije u B-limfocita ili izravnom analizom DNA. U obiteljskim slučajevima, HSA analiza direktno DNA omogućuje nam da prenatalno dijagnosticirati nedostatke u muških fetusa.

dječaci s X-vezani agammaglobulinemia usred akutnih zaraznih bolesti se često opaža neutropenije. Može se pretpostaviti da Btk - to je samo jedan od signalnih molekula uključenih u sazrijevanje stanica mijeloidne serije, a njegov nedostatak u tim stanicama se javlja samo ako je to potrebno njihovo brzo širenje (tj, na vrhuncu infekcije ..). U koštanoj srži mogu se naći unaprijed B limfocita, nego u perifernoj krvi B stanice su gotovo odsutan. Većina pacijenata povećao postotak T-limfocita, ali njihova funkcija i vrijednost njihovih subpopulacija, kao i morfologija timusa, ostaju normalne.

agammaglobulinemia uz nepostojanje B limfocita u krvi može biti povezana s mutacijama i autosomalni geni koji kodiraju 1) teškog lanca U, 2) molekula signal Iga, 3) adapter linker protein B-limfociti (BLNK) i 4) surogat lakog lanca X5 / 14.1. U tim slučajevima, nedostaci su naslijedili recesivno.

Kliničke manifestacije X-vezani agammaglobulinemia

Većina dečki s X-vezani agammaglobulinemia u prvih 6-9 mjeseci. praktički zdrav život, budući da su majčinska IgG antitijela zadržavaju u krvi. Kasnije je, međutim, oni razvijaju infekcija uzrokovanih izvanstanične piogeni mikroorganizama, kao što su Streptococcus pneumoniae i Haemophilus influenzae, a često Mycoplasma. Kronične gljivične infekcije su rijetki. U nedostatku neutropenija se rijetko dogodi, a pneumonija uzrokovana Pneumocystis carinii. Virusne infekcije su obično jednoličan, osim za virusni hepatitis i enteroviral infekcija.

Uvođenje uživo dječja paraliza Cjepivo može izazvati paralizu. Opisan kao više od 45 slučajeva fatalnih kroničnih CNS razne ECHO virusa. Budući da je funkcija T-stanica ostaje normalan, glavna uloga u zaštiti tijela od enterovirusima očito igra je antitijela, posebno IgA. Bilo je slučajeva HSA s istodobnim deficijencije hormona rasta.

X-vezani agammaglobulinemia Treba sumnja na bilo muško dijete s hipoplazija limfnog tkiva (krajnika vrlo male, nema opipljiv limfnih čvorova) i niskih koncentracija IgG, IgA, IgM i IgE u serumu (manje od donje granice 95 intervala% pouzdanosti za odgovarajuće dobi i rase). Ukupne razine imunoglobulina obično manji od 100 mg%. U bolesnika bez prirodnim antitijelima (isohemagglutinins) na polisaharide eritrocita antigena A i B, a ne razvije antitijela nakon cijepljenja.

U slučaju prolaznog hipogamaglobulinemije bebe su svi ti parametri su normalni. X-vezani agammaglobulinemia razlikuje od OVGGG nedostatka B-limfocita u krvi.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Teška kombinirana imunodeficijencija. Morfologija timusa alymphoplasiaTeška kombinirana imunodeficijencija. Morfologija timusa alymphoplasia
Ukupni varijabilni hipogamaglobulinemije (ovggg) u djece. Uzrok i klinikaUkupni varijabilni hipogamaglobulinemije (ovggg) u djece. Uzrok i klinika
T-limfociti. Karakteristike T-limfocita. Vrste molekule na površini T-limfocita.T-limfociti. Karakteristike T-limfocita. Vrste molekule na površini T-limfocita.
Povrede T-limfocita. CD8 limfopenijaPovrede T-limfocita. CD8 limfopenija
Agammaglobulinemia, X-vezana kromosomu Bruton sindrom. Morfologija Bruton sindromAgammaglobulinemia, X-vezana kromosomu Bruton sindrom. Morfologija Bruton sindrom
Hipogamaglobulinemije u djece. Nedostatak imunoglobulin G (IgG) djetetaHipogamaglobulinemije u djece. Nedostatak imunoglobulin G (IgG) djeteta
Omenn sindrom. Immmunodefitsit Manjak MHC antigenaOmenn sindrom. Immmunodefitsit Manjak MHC antigena
Obrazovanje prekursorima limfocita. Lezije matičnih stanicaObrazovanje prekursorima limfocita. Lezije matičnih stanica
T-limfocita populacije. Subpopulacije T-limfocita. CD4 T limfocita. CD8 T-limfociti.T-limfocita populacije. Subpopulacije T-limfocita. CD4 T limfocita. CD8 T-limfociti.
Mehanizmi primarni imuni odgovor na fetusMehanizmi primarni imuni odgovor na fetus
» » » X-vezani agammaglobulinemia. Brutonovskaya agammaglobulinemia djecu
© 2020 GuruHealthInfo.com