GuruHealthInfo.com

Kirurško liječenje sindroma kratkog crijeva (ZSO) mogućnosti

Video: Tourette-ov sindrom. Liječenje Tourette sindrom (liječnik na YouTubeu)

Pojam "sindrom kratkog crijeva„Odredite crijevo ima dužinu dovoljan da održi normalan rast i razvoj. Za novorođenčad, to stanje je značajan problem ili čak život opasne situacije, jer im je potrebno hranjive tvari za sazrijevanje od vitalnih organa, a somatski rast.

uzroci sindrom kratkog crijeva (CCM) može biti upijanje, malrotation, gastroshize, crijeva atrezija, cistična fibroza i Yanek. Ako dio tankog crijeva je pohranjena, može provoditi kirurške zahvate kako bi se usporiti vrijeme ili produljenju sadržaj crijeva tranzit. Rezultati takvih operacija su nejasne. Trenutno samo transplantacija crijeva može se koristiti za popunjavanje nedostaje crijeva, ali uspjeh transplantacije je ograničen zbog nedostatka donatora, potreba za dugoročnim imunosupresije i potencijalni rizik od bolesti „graft versus host”.

Crijevna tkiva inženjerstvo - inovativan način zamijeniti crijeva, gdje je donacija se ne koristi i nema potrebe za imunosupresije, kao crijeva oporavlja od vlastitog tkiva. Tkivo inženjering je relativno nova istraživanja disciplina koja kombinira načela inženjerske i biologije za proizvodnju tkiva i organa. Kao što se očekivalo, pokušaj stvaranja nove crijeva je postala iznimno zahtjevna.vojnik samo čini jednostavan cijevne konstrukcije, koja se sastoji od jednjaka, želuca, tankog crijeva, debelog crijeva i rektuma, a to je vrlo složen organ. To tijelo okuplja strukturnu sličnost, ali postoje posebni stanični i funkcionalne razlike u različitim dijelovima crijeva. Funkcije koje treba umnožavati u probavnom simulacije uključuju koordinira peristaltiku, probavu i apsorpciju.

Osim toga, iznutrice To je jedan od najvećih organa imuniteta, no ponovno crijevo bi trebao djelovati kao barijera protiv štetnog djelovanja i imaju potencijal za imunološki odgovor na invaziju mikroba.

Shema Bianchi rad sa sindromom kratkog crijeva (CCM)

sljedeće članak o našim stranicama Ona pruža pregled trenutnog znanja i dostignuća crijevne inženjeringa tkiva. Posebna pažnja posvećuje tkiva projektirana tankog crijeva kao najvažnijeg organa za probavu hranjivih tvari, budući da je drugi dio crijeva se može zamijeniti, a tanko crijevo - ne.

funkcija crijeva imaju veliku rezervu za više od 50% od tankog crijeva može resected bez značajnog utjecaja na metabolizam i prehrana. 1967., ZSO Rickham određena na dužini od tankog crijeva 75 cm ili manje. Dorney et al. To je izvijestio da je opstanak moguć uz apsolutni minimum od tankog crijeva čija je dužina 15 cm, s pohranjenim ilecekalno ventila i 25 cm - bez ventila. Međutim, većina istraživača vjeruje da utvrđivanje apsolutne dužine tankog crijeva, neophodan je za opstanak, to je teško. To ovisi o duljini tankog crijeva, u prisutnosti raka debelog crijeva, kao i prisutnosti ili odsutnosti ileocekalnom ventila.

u osnovi ilcum To se bolje prilagođava jejunuma, a djeca se mogu prilagoditi bolji od starije djece i odraslih, te se stoga može preživjeti na kraće tankog crijeva.

Rad na sklop sindrom kratkog crijeva Korak (CCM)

opcije kirurgija ovi bolesnici mogu biti crijeva produživanje, sporo vrijeme prolaza kroz crijeva i presađivanja crijeva. Za povećanje dužine debelog Bianchi razvijena za odvajanje tehnika proširila crijeva anastomoza stranice s njegovim segmentima. Nekontrolirano istraživanje je pokazalo da dobri rezultati mogu se postići ako se najmanje 40 cm tankog crijeva netaknut. Jakssich et al. objavljeno domišljat način crijeva istezanje putem Postupak Korak (sekvencijalni klamanje proširio crijeva segmente).

Prednost ove način To je provedba jednostavnost. U usporedbi s postupkom iz faze Bianchi postupka ne uništava mezenterija tankog crijeva, tako da se može ponovno provesti. Obje metode imaju određenu razinu uspjeha u povećava volumen hrane koja se može metabolizirati, ali ti postupci trebaju original veličina ulkusa bila dovoljna da se provede istezanja. Osim toga, rezultati pogoršati ako postoji sličnost disfunkcije jetre.

Trenutno najbolji način da se poveća duljina crijeva je transplantacija crijeva. Polaznik problema - potreba za dugoročnim imunosupresije, periodičnog odbijanja, ograničen broj donatora, kao i potencijal bolesti „graft versus host”. S obzirom na očekivanja prihvatljivu veličinu do tijela do 50% dojenčadi i starije djece umiru, a ne čekajući transplantaciju.

Nedavno je uporaba Kompleks spoj transplantacije jetre i tankom crijevu To dozvoljeno korištenje većeg broja donatora. Ipak crijevna transplantacije je vrlo ograničena sposobnost rješavanja problema u vezi s brojnim komplikacijama i visokoj smrtnosti. Neke bebe ne mogu biti kandidati za transplantaciju zbog teških sustavnih poremećaja. 5 godina stopa preživljavanja nakon transplantacije i dalje na oko 50%.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Uzi tanka fetalnog crijevu. Dijagnoza imperforaciju i opstrukcije u tankom crijevuUzi tanka fetalnog crijevu. Dijagnoza imperforaciju i opstrukcije u tankom crijevu
Hormoni i njihova crijevna funkcijaHormoni i njihova crijevna funkcija
Endoskopska studija crijevaEndoskopska studija crijeva
Zdravlje Enciklopedija, bolest, lijek, liječnik, apoteka, infekcija, sažetak, seks, ginekologije,…Zdravlje Enciklopedija, bolest, lijek, liječnik, apoteka, infekcija, sažetak, seks, ginekologije,…
Akutna upala slijepog crijeva u djeceAkutna upala slijepog crijeva u djece
Debelog crijeva, intestinum crassum je posljednji od probavnog trakta, počevši od kraja tankog…Debelog crijeva, intestinum crassum je posljednji od probavnog trakta, počevši od kraja tankog…
Hitna novorođenče skrb za gastroshize i pupčana kilaHitna novorođenče skrb za gastroshize i pupčana kila
Zdravlje Enciklopedija, bolest, lijek, liječnik, apoteka, infekcija, sažetak, seks, ginekologije,…Zdravlje Enciklopedija, bolest, lijek, liječnik, apoteka, infekcija, sažetak, seks, ginekologije,…
Ogilvie sindrom (akutni dinamički ileus)Ogilvie sindrom (akutni dinamički ileus)
Sindrom kratkog crijeva: liječenje, simptomiSindrom kratkog crijeva: liječenje, simptomi
» » » Kirurško liječenje sindroma kratkog crijeva (ZSO) mogućnosti
© 2020 GuruHealthInfo.com