GuruHealthInfo.com

Utjecaj na crijevnu upalnog odgovora u dojenčadi

Kao što je već navedeno, istim stolom mikroflore je sposoban suzbijanju stvaranje upalnog odgovora i može igrati ulogu u homeostazi. Pokusi in vitro s kulturom stanica bakterija mliječne kiseline pokazuju smanjenje upalnog signala: laktobacila u stanju da spriječi pojavu prirodnog modelu kolitisa u miševa, Bacteroides thetaiotaomicron može inhibirati NFkB pojačavanjem izvesti iz jezgre.

Prije toga, pokazalo se da je ne-patogene bakterije mogu inhibirati proinflamatornog put blokiranjem ubiquitination NFkB IKV. Nadalje, pokazano je da se veliki broj bakterija komenzalnih inhibiraju NFkB ovim mehanizmom, osobito blokiranjem Nedd8 modifikacija potrebnih za aktiviranje enzimski kompleks IKV / ubiquitin ligaze. Vjerojatnost da pretjerano aktivni upala nedonoščadi mogu razviti zbog neodgovarajuće crijeva kolonizacije i naknadnim gubitkom reguliranih upalnih puteva inhibicije bakterija. Razlikuje se od postupka koji se pojavljuje u populaciji normalnih crijevne mikroflore.

S obzirom na ulogu koju bakterijska kolonizacija u mnogim crijevne bolesti, upotreba probiotika, kako se čini vrlo obećavajuće smjeru. Probiotici su poznati kao „živi mikroorganizmi koji, u normalnim uvjetima probavu sposobni donijeti dodatnu poboljšanje učinka”. Najčešće se koristi kao probiotici su Lactobacillus, Bifidobacterium i gljive iz roda Saccharomyces.

Utvrđeno je da su oni pomoći smanjivanje ozbiljnosti rotavirusom proljeva i dijareje uzrokovane antibiotika i poboljšanje ishoda alergijskih bolesti kao što su alergijski u kravljem mlijeku proteina i atopijskog dermatitisa. Nedavna mali randomizirana kontrolirana studija pokazala je značajno smanjenje učestalosti Yanek djece s VLBW koji su primili majčino mlijeko sa probioticima (laktobacila, bifidobakterija), u usporedbi s dojenčadi hranjene samo majčino mlijeko.

Možda s vremenom će pokazao upotreba probiotika u sklopu preventivne terapije Yanek, ali njihovo uvođenje u tu svrhu u rutinskoj praksi potrebna su daljnja istraživanja. Očito, ove studije dokazuju prednosti probiotika osim također mora odgovoriti na pitanje o sigurnosti njihove uporabe, kao što je postoje izvješća slučajeva invazivnog bolesti u djece nakon imenovanje probiotika. Valja napomenuti da ta izvješća ne spominju djecu s VLBW.Kako, dakle, probiotici pokazuju svoju terapeutsku snagu? U novorođenčadi, probiotici mogu pomoći da se presele normalnu mikrofloru. Trenutno brojni poznati mehanizmi kojima probiotici vježbaju svoje pozitivne učinke: poboljšanje funkcije barijere u epitelu, konkurentne isključenje patogenih mikroorganizama, direktnim protuupalnim učinkom na epitelne signalizaciju puteva. Neki od učinaka probiotika može biti posljedica djelovanja živih mikroorganizama, koji su možda izvor djelatnim proteina i malih molekula.

Međutim, neke od najnovijih istraživanje Pokazalo se da je pročišćeno TLR-ligandi sami mogu imati pozitivan učinak u nedostatku živih mikroorganizama.

još jedan potencijalni terapijski pristup, imaju manji rizik od infekcije je korištenje prebiotika. Prebiotici - ne-probavljive hrane sastojaka, od kojih su većina dugolančane ugljikohidrati ili mucina, koji poboljšavaju stanje crijeva, pomaže pomnožite istim stolom mikrofloru i time obnavljanje ekološku ravnotežu u crijevima. Prebiotici i poboljšati proces uklanjanja toksina izravno, a time utječu na imunološki odgovor i pružanje naseljavanje istim stolom floru.

ovi bakterija, s druge strane, a zatim se odcijepe prebiotici proizvesti SCFAs koji (1) mogu inhibirati rast patogenih mikroorganizama u crijevima, (2) pružaju strujni-Ente ROCIT kao izvor butirata (3) pospiješila apsorpcija minerala i spriječilo začepljenje. Preliminarne studije pokazala uvećan kolonizaciju crijevne kolonizacije bifidobakterija i smanjene patogenim mikroorganizmima onima koji su dobili nedonoščadi kao posebne prehrambene smjese koja sadrži prebiotika (90% galaktooligosaharida kratkog lanca i dugolančani frukto 10%), u usporedbi s konvencionalno dojenčad dovodi smjesu.

Shema NFkB putevi, MAPK i IRF
Načini interakcije proteina označeni su strelicama. Lijevo ove funkcionalne klase enzima.
ATF - transmembranski faktortranskriptsii;
IKV - inhibitor kappa B;
IKK - IKV kinaze;
Iraku - kinaze povezana s IL-1 receptora;
IRF - transkripcijski faktor koji uzrokuje reakciju interferona;
Mamry - molekularnih uzoraka povezanih s mikroorganizama;
MARK - mitogenski aktivirane protein kinaze;
MAPKK - MAPK kinaze;
MARKKK - MAPK kinaza;
NFkB - faktor kappa B nuklearni;
TLR - Toll-like receptora;
TRAF6 - povezani faktor 6 sa TNF.

u Pojam djeca, prima smjesu s prebiotika, u usporedbi s onima koji su hranjeni dojke, što je definirano u stolici padom pH vrijednosti i porastom SCFA sadržaja. Osim toga, možemo govoriti o vjerojatnoj pozitivnog učinka prebiotika na imunološki sustav organizma kao cjeline.

Međutim, imenovanje prebiotici može biti popraćena brojnim komplikacijama, najčešći od njih su nadutost, proljev, koji se ne mogu riješiti otkazivanje prebiotika.

jedan Najnoviji trendovi terapija je korištenje metabolita bakterija, za koje je ime „postbiotiki” će opravdati. Mnogi predstavnici normalne mikroflore proizvesti maslačna kiselina - od četiri SCFA je proizvod anaerobne katabolizam kompleksnih ugljikohidrata koji dospijevaju u debelo crijevo, silazni gotovo bez probavlja. Butirat - glavni izvor energije za cntcrocitima, ali njegova uloga u rastu i diferencijaciji crijeva, suzbijanje upale i apoptoze in vitro i / ili u eksperimentalnom životinjskom modelu slabo razumije.

To je dobiven s ograničenom posljedica primjenom butirat u slučaju upalnih bolesti crijevo kod ljudi. Možda i ovaj drugi derivati ​​niske molekularne težine prirodnog mikroflore, na kraju, a utvrđeno je (i egzogene pro- i prebiotici) pozitivan učinak i mogu se koristiti kao terapeutska sredstva u najviše kontrolom.

nedavno studije Osigurali smo informaciju da derivati ​​istim stolom mikroflore može izazvati TLR-posredovane obrambene reakcije koje su kritične za održavanje normalnog stanja crijeva. Pokazano je da miševi kojima nedostaje normalna crijevnu mikrofloru i, prema tome, Mamry su bili značajno više osjetljivi na oštećenje crijevni kemijski spoj natrijev dekstran sulfat. Mukozne štete uslijed izlaganja ovog spoja mogu se izolirati Mamru oralnu primjenu (na primjer, LPS i lipoteikoičke kiseline).

ovo studija također otkriveno da opisana zaštitni učinak nije primijećen u miševima koji nemaju TLR2 i TLR4, što ukazuje na važnost TLR signalom za obrambeni mehanizam organizma domaćina. Pozitivan učinak probiotičkih bakterija može objasniti učinak pojedinog sahranjivanje. Na primjer, pokazalo se da probiotički nemetilirane CpG-DNA može zaustaviti na kolitis miševa, izazvanih djelovanjem natrijevog dekstran sulfata. Osim toga, označenog zaštitna svojstva su izgubili u miševa koji nemaju TLR9, što ukazuje na izravnu uključenost TLR-signala do zaštitnih stanica crijevne sustava. Utvrđeno je da je TLR-signala Mamre izravno inhibira apoptozu u neutrofila.

drugi se može inducirati Mamre geni poput faktora rasta strome i čimbenicima angiogeneze imaju funkciju popravak, pa zbog uključenost brži oporavak stanica također može smatrati zaštitne.

Rezimirajući rezultate nekoliko istraživanje, može se pretpostaviti da je sluznica (epitelne stanice, imunokompetentne stanice borave u lamina propria ili obojica) mogu poduzeti brojne Mamre sadržaj lumenu crijeva i izazvati povećanje zaštite stanica transkripcije odgovor. Možda oralno bioraspoloživi TLR liganada može potaknuti ekspresiju još nije konačno prepoznat citoprotektivne gene ili faktora preživljavanja (npr proteini toplinskog šoka, trilistnyh faktori, antiapoptotski efektora) i time pokazuju zaštitni s obzirom na epitel djelovanja.

U tom smislu, Mamre može izazvati imunološki unutarnji opskrbe trofičkog učinak. Naravno, ne postoji apsolutna sigurnost da je epitel novorođenčeta reagira na sahranjivanje normalne mikroflore na isti način i sa istim intenzitetom kao zrele epitela.

korištenje probiotici u nedonoščadi može izložiti ih potencijalno osjetljivi epitel s nezrelim imunološkog sustava mikroflore promijeniti vrlo brzo, koji aktiviraju upalne komplikacije (do sepse). Možda uporaba neprimjenjivim TLR liganada ili derivata metabolizma bakterija manje opasno. Potrebna su daljnja istraživanja kako bi dobili puno razumijevanje urođeni razvoj imunološkog sustava, uključujući njegove unutarnje i inducirane komponente. Kada postoji provospalitelnyi odgovor na njegovu protiv apoptoze komponenta u online modu: u maternici ili u neonatalnog razdoblja?

Kakav procesi kontrolirani pod ontogeneza, a koje su izazvane prehrane, bakterija ili njihovih metaboličkih proizvoda? Kada su ekspresija i funkcija kaspaze kaskade i PRR? Odgovori na ova pitanja mora dobiti prije donošenja odluke o uvođenju u kliničku praksu probiotika ili farmakoloških modulatora upalnih puteva.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan
Antimikrobni peptidi crijeva funkcije, poslove u imunološkom sustavuAntimikrobni peptidi crijeva funkcije, poslove u imunološkom sustavu
Korisna svojstva crijevne mikrofloreKorisna svojstva crijevne mikroflore
Utjecaj crijevnih bakterija u imuniteta djetetaUtjecaj crijevnih bakterija u imuniteta djeteta
Vrijednost crijevne mikroflore za bebeVrijednost crijevne mikroflore za bebe
Sindroma crijevne propusnost sustavne novorođenčadi upalnih odgovoraSindroma crijevne propusnost sustavne novorođenčadi upalnih odgovora
Shema MAPK put kao odgovor na bakterija epitel crijevaShema MAPK put kao odgovor na bakterija epitel crijeva
Linex kolitisLinex kolitis
Značajke crijevne mikroflore od preranog novorođenčeZnačajke crijevne mikroflore od preranog novorođenče
Bilo probiotika su sigurne za bebe? Nuspojave probiotikaBilo probiotika su sigurne za bebe? Nuspojave probiotika
Učinkovitost probiotika u prevenciji ulcerativni nekrozni enterokolitis (Yanek) u nedonoščadiUčinkovitost probiotika u prevenciji ulcerativni nekrozni enterokolitis (Yanek) u nedonoščadi
» » » Utjecaj na crijevnu upalnog odgovora u dojenčadi
© 2020 GuruHealthInfo.com